godsaker

Mjuk chokladkaka med krämig vaniljglasyr

Chokladkaka med krämig vaniljglasyr

 

Det var på tok för längesedan jag bjöd på ett recept, jag har liksom kommit av mig i bakandet här hemma. Men för ett par veckor sedan fick jag faktiskt ett ryck och slängde ihop en smaskig kaka som jag hoppades skulle bli god … och det blev den 🙂

 

Mjuk chokladkaka med krämig vaniljglasyr

Mjuk kaka

2 dl mjölk
4 msk kakao
2,5 dl socker
125 g smör
2 st ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

 

Vaniljglasyr

200 g philadelfiaost
200 g vaniljkvarg
1 vaniljstång
2 dl grädde

Physalis och hallon (eller andra bär du gillar)

GÖR SÅ HÄR

Blanda mjölk, kakao och 1 dl socker i en kastrull och koka upp. Låt svalna. Rör smör och resterande socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget under omrörning. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smörblandningen, växelvis med chokladsmeten.
Häll i smord och bröad form och grädda 175 grader i nedre delen av ugnen ca 45 minuter (kortare tid om du vill ha den lite kladdigare). Låt svalna. Rör ihop, vaniljkvargen, philadelfiaosten och vaniljstångens innehåll så att det blandas väl. Vispa grädden och blanda i. Bred massan på den kalla kakan och dekorera sedan med bär på toppen. Om du vill kan du sikta lite florsocker på toppen.

 

//Sofia ♥

Vill du ha tips på fler recept? Här kan du se mina recept på mjuka kakor >>

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

9 Comments

  • Reply Craftstore.se 13 augusti, 2013 at 06:55

    Och där blev jag så sugen på kaka till frukost…Philadelfiaost och vaniljkvarg låter som en superkombination! Måste jag testa…men kanske inte till frukost…
    Ha en bra dag!
    Charlotta

  • Reply Mia 13 augusti, 2013 at 06:57

    Åh vilken smarrig kaka, kan kanske funka som tårta på sonen 20-års dag i veckan 🙂 Ska absolut provas! Tack för tipset och ha en fortsatt härlig dag!
    Kram Mia

  • Reply Anonym 13 augusti, 2013 at 07:05

    Hej
    Då gissar jag att det inte är nån kladdig chokladkaka då den ska gräddas i 45 min…eller är det tanken? Hur som haver ser det underbart gott ut och ska provbakas snart 😉
    Älskar dina recept, bilder o blogg så hoppas på fler goda recept snart 🙂
    Mvh Pia

    • Reply hildashem.se 13 augusti, 2013 at 07:17

      Det stämmer Pia. Men vill man ha den lite kladdigare, vilket jag tror jag vara gott, så kan man ju ta ut den lite tidigare. Det är bara att känna efter med en sticka 🙂
      Ha en fin dag!

  • Reply hemma hos lilla mej 13 augusti, 2013 at 07:09

    Mmm vilken smarrig kaka .Ja här går det i perioder att baka .Men det är ju underbart gott med hembakat .Ha en skön tisdag .Kramar Rita ♥

  • Reply Färgflickan Esmeralda 13 augusti, 2013 at 07:36

    Så vacker den är! Trodde först att det var gula cocktailtomater… 🙂

  • Reply kavallinskan 13 augusti, 2013 at 07:40

    Åh vad det ser gott ut! Mums! Tack för receptet!
    kram viktoria

  • Reply Annie Sand 14 augusti, 2013 at 05:03

    Mums! Det börjar riktigt vattnas i munnen så här på morgonkvisten. 🙂 Och vilken snygg kombination med Physalis och hallon! Detta ska provbakas! Jag önskar dig en riktig trevlig dag! Kram

  • Reply Cissi - Lyckornas Hem o Trädgård 14 augusti, 2013 at 18:10

    Oh my….:-) Tack för receptet!

  • Leave a Reply