inspiration

En mångsidig tesil

 

När man har bakat och ska bjuda på fika ser det ofta väldigt trevligt ut med lite florsocker strött över kakan men för att få det så där snyggt och jämt, krävs det en sil. Och man behöver ingen special-sil som säljs i butik – en tesil blir det perfekta redskapet och finns förmodligen redan i din kökslåda. Perfekt när ett redskap kan användas för många olika saker. Har du fler tips på saker som man kan använda till annat än det var tänkt för?

Idag verkar det bli strålande väder. Jag önskar er en skön söndag!

//Sofia ♥

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

26 Comments

  • Reply FruNeroLindström 19 augusti, 2012 at 06:35

    Bara fantasin som egentligen sätter stopp.
    Finns så mycket man kan använda till mycket mer än det egentligen är tänkt. Hoppas ni får en skön Söndag, Kram Malin

  • Reply Denice 19 augusti, 2012 at 06:39

    Haha, så brukar jag också göra. Min senaste upptäckt är att köttklubban, den där som man brukar banka ut kött med, är perfekt att öppna kokosnötter med utan problem. Men då får man först ta vinkorkskruven till kokosnötens ögon 😉

  • Reply Linda 19 augusti, 2012 at 07:22

    Bra tips! Ett annat tips är att använda osthyveln tillatt skära gurka och även margarin vid bakande 🙂

  • Reply Louise 19 augusti, 2012 at 07:28

    Jag tror jag hade en hel bok med sådanna tips förut… Undrar vart den har tagit vägen?! Iallafall där tipsade de om att ovan nämnda tesil skulle fungera utmärkt till att forma köttbullar!! /Louise

  • Reply Vitsippan 19 augusti, 2012 at 07:38

    Hej Sofia !

    Trevlig Söndag till Dig också.

    Kram Mi

  • Reply Hjem Kära Hjem/ Anna 19 augusti, 2012 at 07:41

    Hejsan!!

    Ja visst är den användbar, här i huset används kaffesilen till detsamma. Potatis sticka används till o få upp, Eller ner värmeljus i glaslyktor!(densamma används INTE till potatisen , väl o märka)
    Ha en finfin dag!

    Klem Anna

  • Reply Sofia 19 augusti, 2012 at 07:47

    Fika är aldrig fel ; ) stor kram Sofia

  • Reply Pia Gustafsson 19 augusti, 2012 at 07:52

    Jag gör likadant med tesilen och använder den även när jag gör kanelbullar, byter ut vanligt socker i fyllningen mot vaniljsocker och strör ut med den. / Pia

  • Reply MammaElva 19 augusti, 2012 at 08:02

    Smart!
    Ha en fantastisk söndag, fina du!
    Kram Elin

  • Reply Anette Ryan 19 augusti, 2012 at 09:54

    Gu`så smart! Det ska jag prova nästa gång jag behöver lite "puder" på kakan.
    Kram Anette

  • Reply n o r d i n g å r d e n 19 augusti, 2012 at 10:39

    Hallå, ja de är jättebra till florsocker, jag gör lika , de ytterst FÅ ggr jag bakar;)Läcker bild, verkligen!

    Ingen tar såna inspirerande bilder som dig, de är så vackra att man bara dör, sockorna som hänger på tork, man vill ju bara ut och köpa mera sköljmedel man ser bilden;) Underbar blogg har du, kan inte säga det tillräckligt många gånger och vilken trädgård nedan, verkligen bra tips!

    Ha en fortsatt bra sommar! mari.

  • Reply Vit dröm 19 augusti, 2012 at 10:47

    Använder också tesilen till florsocker, det är ju superbra! Ha en superskön söndag!
    Kram Anna

  • Reply creando 19 augusti, 2012 at 14:00

    Vilket toppentips! Gillas! 🙂

  • Reply Svea 19 augusti, 2012 at 14:11

    Jag brukar görutom att puffa florsocker över bakverk använda tesilen för att sikta kakao eller mjöl vid redningar t ex.
    Hoppas du fick en fin avslutning på helgen, här är det bara grått men vi har det gott! // Sandra

  • Reply Hanna 19 augusti, 2012 at 14:23

    precis så brukar jag också göra.
    Kram
    Hanna

  • Reply Systrarna Hjertén 19 augusti, 2012 at 19:08

    Vitlökspress som hammare?! Funkar iof inte så bra kan jag meddela, har nämligen provat… 😉

    /Frida

  • Reply Emilia 19 augusti, 2012 at 19:11

    Jag använder också tesilen till florsocker 🙂
    Hoppas helgen har varit härlig!
    Kramar

  • Reply AE 19 augusti, 2012 at 19:14

    Att man inte har tänkt på det innan?? Tack för tipset!
    Jag håller med en annan kommentar här på sidan – du tar väldigt fina bilder som gör att man blir sugen att testa lite av varje av alla dina fantastiska tips!
    Ha en skön vecka!
    Kram

  • Reply Lina 19 augusti, 2012 at 19:39

    Ha ha precis så gör jag också när jag ska dekorera mina kladdkakor med florsocker.

    Mitt tips är att hälla lite finluktande sköljmedel på dammtrasan vid dammtorkningarna. Då doftar hela hemmet ljuvligt!

  • Reply Emma 20 augusti, 2012 at 04:34

    Så enkelt och smart!
    Kram på dig!

  • Reply Kickan Style 20 augusti, 2012 at 10:41

    Japp så gör jag åxå… tesilen är prefekt!! 🙂

  • Reply Ing-Marie Koppel 20 augusti, 2012 at 14:35

    Hej, tipsar om att mala kaffebönor i mandelkvarn. Borde fungera.

  • Reply Ing-Marie Koppel 20 augusti, 2012 at 14:37

    Och det glömde jag: om det är svårt att öppna en skruvkork går det lätt att använda en nötknäckare eller en lagom stor tång.

  • Reply Tess 20 augusti, 2012 at 18:20

    jag kör potatispressen när jag ska strö över florsocker, funkar oxå 🙂

  • Reply Fröken S 21 augusti, 2012 at 12:36

    Tesilen är bäst till detta! Det jag ibland använder till något annat än det är tänkt är durkslaget som ibland får agera jäskorg. Först lägger jag i lämplig kökshandduk som jag trycker ut mot "väggarna" och sedan mjölar rikligt innan jag lägger i degen! Inget kladd och ingen diskning behövs!

  • Reply jEnNi 22 augusti, 2012 at 12:45

    Oj oj, vilken bra tipps. Tack!

  • Leave a Reply