inspiration

En smak av sommaren mitt i vintern

Jag har länge irriterat mig på en stor kasse som tog upp ett helt hyllplan i frysen. Kassen var full med skurna rabarberbitar från sommarens skörd. Så jag gjorde slag i saken och förvandlade den där irriterande kassen till många sköna flaskor med rabarbersaft istället. Mycket bättre! Några flaskor gav jag bort direkt, några hamnade i frysen och en i kylen – så nu kan jag ta mig ett glas sommar när jag vill. Det är det som kallas vardagslyx.

//Sofia ♥

Ps. Har du också rabarber kvar i frysen kan du använda mitt recept på saft. Och om du fryser in glasflaskor med saft, tänk då på att inte fylla dem ända upp eftersom vätska sväller när den fryser och då spricker flaskorna.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

26 Comments

  • Reply Marianne 1 februari, 2012 at 07:20

    Hemgjord saft, mmmmm, tyvärr har jag inga påsar i frysen:( I höstas satte vi nya vinbärsbuskar för våra andra gav upp, så jag hoppas att dom ska ta fart och ge saft i massor nu när dom små barnbarnstrollen växer upp:)
    Ha en härlig dag!
    Kram Marianne

  • Reply fianathome 1 februari, 2012 at 07:25

    Åh jag blev sugen på VARM saft. Finns det godare än hemlagad. Det är svårslaget! Ha ett riktigt gott saftkalas 🙂 kram Fia

  • Reply Annika kort & gott 1 februari, 2012 at 07:32

    Åh vad härligt! Ljuvlig färg på saften.
    Kram Annika

  • Reply Karin 1 februari, 2012 at 07:38

    Så gott och vackert! Vi drack tyvärr upp all vår saft i somras… Ska tänka på att frysa in lite nästa år. Nu är precis rätt tid att minnas sommaren!

  • Reply Barnens Hjältar 1 februari, 2012 at 07:56

    Åh vad det ser gott ut!

  • Reply HannasHörna 1 februari, 2012 at 08:27

    Hej!

    Vilket underbart tips nu när man ändå måste stanna inomhus när rysskylan har kommit:)

    Tyvärr så har jag inga rabarber kvar:(

    Ha en go dag!

    Kram

  • Reply Linn - lantligt med (stort) L 1 februari, 2012 at 09:49

    Åh gud vad gott! 🙂

    Javisst är det himla underbart att bara kunna ta sig en liten bit sommar, bara sådär, och mitt i smällkalla vintern! 🙂

    Delade själv med mig av ett "rabarber-inlägg" nu i vinter, fast hos oss blev det kräm den gången http://lantligtmedstortl.blogspot.com/2011/12/en-liten-bit-sommar.html

    Känner att en till liten bit av sommaren skulle sitta fint nu, borde kanske rota fram något smarrigt ur frysen nu med det samma. Lite sugen på att göra rabarbersaft blev jag allt, men fullt så mycket rabarber har vi tråkigt nog inte kvar i frysen.. Tror vi har körsbär kvar också.. åh måste rusa och kolla!! 😀

    /Linn

  • Reply Vardaxlyx 1 februari, 2012 at 09:53

    Åhh saft skulle jag provat på i somras men hoppade det och vet inte riktigt varför jag gjorde det. Får plocka upp den igen hihi! Tack såå mycket för inspirationen du lämnar efter dig =)
    Kram

  • Reply Anette Ryan 1 februari, 2012 at 10:34

    Nu fick du mig att tänka på att detta kanske även jag borde göra. Jag har ju dessutom färska rabarber just nu som behöver användas. Tack för tipset.
    Sköt om dig!
    Anette 🙂

  • Reply Bromans Bravader 1 februari, 2012 at 11:04

    Åh rabarbersaft som är så gott. Planterade en rabarber för snart två år sen, men det har liksom inte blivit så mycket av den… hoppas på isommar!

    Kram och ha en härlig onsdag

  • Reply popetotrora 1 februari, 2012 at 11:22

    Åh, jösses så gott med rabarbersaft!! Nu fick jag dessutom ett otroligt sug efter rabarberkräm!! Mums!

  • Reply Ulrika 1 februari, 2012 at 12:06

    Så gott!
    Vi har frysen "full" av rabarbersaft (och vinbärssaft) från i somras. Infrusen i engångsmuggar – lagom att ta fram en och blanda i en bringare vatten. Så blir den automatisk kall också.
    //Ulrika

  • Reply Helena, Craft and Creativity 1 februari, 2012 at 13:56

    Rabarbersaft – finns det något godare? Mmm… 🙂 Vackra bilder också (och snygg tapet förstås).

  • Reply Erika G 1 februari, 2012 at 15:03

    Jag har rabarber i frysen. Kanske jag borde göra saft… Fint på vintern.

  • Reply Bland blommiga kaffekoppar och udda pinnstolar... 1 februari, 2012 at 15:42

    Underbart med sommar i frysen =) Vi har oxå det men i form av plommonmarmelad som vi kokade MASSVIS av, smaskigt gott =) KRAM Karoline

  • Reply Fräknis 1 februari, 2012 at 16:30

    Mmmm vad sugen jag blev!
    Kramis

  • Reply en matsked grejer 1 februari, 2012 at 16:30

    Låter ljuvligt!

    Tror du skulle ha glädje av att besöka mig idag ;P
    Kram Cecilia

  • Reply Två Små Hus 1 februari, 2012 at 16:49

    Ljuvlig sommarkänsla! Tyvärr har all rabarber i frysen gått åt, men snart så börjar den ju växa igen :-).

    Kram Susanne

  • Reply FlickornaLundgren 1 februari, 2012 at 18:50

    Åhåhå så gott det är med rabarbersaft. Att blanda den med jordgubbssaft är om än ännu godare!

    *längtar som en tok efter sommaren :-)*

    Kram
    /Anna

  • Reply Gottegrisen 1 februari, 2012 at 19:13

    Åh, vad gott!! Desto härligare att göra egen rabarbersaft mitt i vintern än när rabarbern växer så det knakar och står ute i landet och ger dåligt samvete när man inte hinner ta hand om den :o)

    Njut av din smak av sommaren!

    //Linda

  • Reply my white mess 2 februari, 2012 at 06:48

    Ja det är verkligen smak av sommar! Underbart!
    Kram Malin

  • Reply Saras Qvintessentials 2 februari, 2012 at 14:22

    Hmm. Har en stor påse urkärnade plommon i frysen som kanske borde gå samma öde till mötes!

  • Reply Erica 2 februari, 2012 at 19:33

    Mmm va gott! Jag har massa bär i frysen som jag skulle behöva göra något med. Det är ju så härligt att ha hemmagjord saft och sylt. 🙂

  • Reply Blan betong och gammeldags pioner 4 februari, 2012 at 16:25

    ÅÅÅÅÅ vad gott rabarbersaft få mig såååå att längta till sommaren. Tack för en underbart inspirerande blogg kram från maja

  • Reply Hildas goda rabarberbröd - Hildas hem 25 september, 2015 at 10:26

    […] berättade ju häromdagen att jag kokat saft på rabarber jag hade kvar i frysen från i somras. När man kokar saft så blir det ju en hel del fruktrester […]

  • Leave a Reply