inspiration

Ernst har faktiskt rätt

Innan gräddning penslar jag med ägg och strör över flingsalt, linfrön och sesamfrön.

”Man känner sig aldrig så rik som när man plockar ur färskt bröd ur ugnen”, som den vise Ernst en gång sagt. Och det ligger faktiskt något i det. Att slippa köpa fabriksbakat bröd känns bra. Jag bakar ofta bröd här hemma och önskar att jag kunde säga att jag inte handlat köpebröd på många år – men det kan jag inte säga. Min ambition är dock att alltid ha hembakt bröd i frysen. Bröden blir alltid olika varje gång då jag sällan bakar efter recept men jag försöker alltid använda nyttiga ingredienser och så bakar jag alltid i långpanna – det är enkelt och man slipper en massa extra jobb med att baka ut bröden som bullar eller liknande.

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

15 Comments

  • Reply K R I S T I I N A 16 oktober, 2011 at 08:14

    OCH det är helt underbart att få en bit av ngn nära vän. Man blir helt euforisk. Och så fin present, tycker jag. Man visar lite omsorg till sin nästa.
    Ha en härlig söndag.
    //Kristiina

  • Reply vala 16 oktober, 2011 at 08:34

    Hej Sofia.
    Vilken fina bröd du bakade ,Igår jag fick besök av min kära bror o hans familj:)) och jag fick hembakade bröd av dom ,jag blev så glad och nu har jag fina bröd för några dagar.

    Önskar dig en härlig söndag.
    Kram Farzaneh

  • Reply Tina 16 oktober, 2011 at 10:18

    Jaa, hembakat bröd i frysen är ett måste hos mig. Så gott..

    Söndagskram

  • Reply Anonym 16 oktober, 2011 at 11:41

    Önskar att jag kunde ta mig samman och börja baka bröd, men det är inte lika roligt att baka bara till sig själv.

    enkla nettan

  • Reply Fröken Luisa 16 oktober, 2011 at 15:19

    Det stämmer så bra det där, det ger en alldeles speciell känsla att äta hembakat bröd.
    Fin blogg du har, med massor av inspiration!

    Hälsningar från en nystartad inredning/livstilsblogg!

    Fröken Luisa

  • Reply millandante 16 oktober, 2011 at 15:31

    Så sant, och såå gott med hembakat!!

    Vilken mysig minisemester ni haft!! Mysigt!:)

    KRAM

  • Reply Vilmas Hus 16 oktober, 2011 at 17:39

    Ser jättegott ut! Vad smart att baka i långpanna, har jag aldrig gjort. Snälla kan du inte dela med dej av ett recept (jag är inte så bra på att baka utan instruktioner…)

    Vilken mysig liten minisemester ni haft!!

    Kram Charlotte

  • Reply Vardag och flärd 16 oktober, 2011 at 17:55

    Finns inget som hembakt gott bröd! Och jag gillar Ernst!
    Kram Eva

  • Reply Anonym 16 oktober, 2011 at 18:52

    Hej!

    Jag skulle också jättegärna vilja ha ett recept på långpannebröd. Det som var på bilden här såg ju verkligen jättegott ut! Att det går smidigt och lätt att göra är ju ingen nackdel. Please!

    Soliga hälsningar, Maria D

  • Reply stellasstyle 16 oktober, 2011 at 18:54

    ser jättegott ut! jag bakar nästan allt bröd här hemma. Jag jobbar hemifrån så det underlättar såklart lite, eftersom degen kan jäsa lite hur länge som helst.. När man vant sig vid hembakt är det svårt att gå och köpa bröd, fullt med gud vet vad?! Jag är också uppvuxen med hembakt, men då kunde jag ibland längta efter köpebröd 🙂

  • Reply VillaKarlslund 16 oktober, 2011 at 19:11

    Känns lyxigt att ta fram hembakat,önskar jag bakade lite oftare:)

    Ha det bäst:))
    Kram Tina

  • Reply Sofia 16 oktober, 2011 at 19:14

    Heja hembakat : ) kram Sofia

  • Reply Gabriella 16 oktober, 2011 at 22:06

    Hembakat bröd är det bästa! Doftar underbart i köket o smakar ljuvligt=) Vilken fin blogg du har!

  • Reply Min Svägerska och Jag 17 oktober, 2011 at 07:48

    Jag håller med även om jag inte är en brödälskare. Det är lyx attkänna doften.
    Min granne har investerat i en bakmaskin, ner med allt i maskinen , ställ timer och vakna tull doften av nybakat bröd.
    Kan kanske vara något?
    Kram Linda

  • Reply Annas gröna kök 17 oktober, 2011 at 08:43

    Ja Ernst han är klok han 🙂 Riktigt smart av dig att köra ner degen i en långpanna också! Sparar ju mycket stök och bök det.

    Besök gärna min nya blogg Annas gröna kök. Matglad finns kvar men nu blir det ännu mer mat och miljö i den nya bloggen 😀

  • Leave a Reply