inspiration, mitt liv

Fröjdefulla bakverk

Igår var det alldeles tyst här på bloggen och det beror på att jag var på fruhippa för en fin vän som gift sig, från tidig morgon till sen kväll. Vi tillbringade hela dagen i Göteborg med härliga aktiviteter såsom Bollywooddans, god mat, mycket tjejbabbel och kurs i hur man bakar macarons. Just detta underbara lilla bakverk har stått på min att-göra lista att göra i många år men jag har inte tagit mig tiden för detta, så den här kursen gav en bra inblick i hur man ska gå till väga och det verkar sannerligen vara en hel vetenskap. Så nu är det bara att sätta igång att baka och experimentera med egna macarons här hemma. Men först ska jag lägga mig på divanen och äta dessa med andakt. Har du bakat dessa små sötsaker och har tips får du gärna dela med dig.

//Sofia ♥

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

27 Comments

  • Reply Sofia - Sofias Inredning 1 april, 2012 at 08:39

    Hej Sofia! Jg har provat och jag kan ju säga "Aldrig mer"!! Det tog alldeles för lång tid och det blev inte ens bra. Usch, jag blev verkligen besviken. Tror också att det är en hel vetenskap, inte blanda för mycket och perfekta temperaturer! Lycka till säger jag till dig 🙂

  • Reply fianathome 1 april, 2012 at 10:00

    Aldrig ens smakat dom. Det ser väldigt "söta" ut. Men fattat att man kan ha olika smaker. Ha en skön söndag//Fia

  • Reply creando 1 april, 2012 at 10:18

    Har heller aldrig ens smakat dem. Ska bli spännande att se hur ditt bakande går 🙂
    Kramar

    Ps bloggen vardaxlyx har en del tips kring macaronbakande…

  • Reply Svenska Blomsterbloggar 1 april, 2012 at 10:34

    Det är absolut en hel del vetenskap! Noggranhet är a & o! Det tar tid, man får inte stressa, mäta temperaturer o vikt men jag tycker helt klar det är värt det!Jag älskar dom dagar då jag bakar macarons,då planerar jag inte så mycket annat utan bara bakar. Är väldigt asvlappnande o avstressande o efteråt har man dom allra sötaste o godaste små bakverk. Helt klart värt allt!

  • Reply Mrs Sunshine 1 april, 2012 at 11:31

    De är ju så ljuvligt söta dessa macarons! Har aldrig bakat, har inga planer heller, tror inte jag har det tålamodet…
    Lycka till med ditt försök:-)

  • Reply Vit dröm 1 april, 2012 at 11:42

    De är så härliga bara att titta på tycker jag men har aldrig bakat dem.
    Hoppas du får en skön dag!
    Kramar Anna

  • Reply Anonym 1 april, 2012 at 13:09

    Hej Sofia! Den "knapptokiga" Lina här igen. Va lustigt, i fredags fick jag lust att göra macarons och i går, lördag drog jag igång. Det är nog 3-4e gången jag gör det. Första gången hade jag och min syster bestämt oss för att prova dessa små sötnosar som alla verkade göra, men som vi själva aldrig ätit. Sagt och gjort, hela dagen tog det med barn, familjer, bak, middagspauser, mera bak, montering, blöjbyten mm, mm. Sedan satte vi oss ner för att prova……spännande…… Hm, var det allt? Är det det här alla oar och aar om??? Besvikna,typ ja! Fast barnen mumsade och åt.Dagen efter provade jag en som blivit över och dom var bättre när dom fått stått till sig lite.
    Men skam den som ger sig, jag hade ju fått mandelmjöl över så jag provade igen ett par dagar senare och nu var dom rätt ok om man väntade en dag med å prova.
    Jag använder mig av det enklare receptet, det som inte innehåller sockerlag, och jag tycker det funkar bra. Är inte så jätte haj i bakköket, men klarar det ändå… Fast kanelbullar äääär ju godare och tar typ lika lång tid och göra, men macarons är ju sååå vackra!
    Hojta om du vill ha receptet.
    Kram Lina

  • Reply Anonym 1 april, 2012 at 13:16

    HEJ! JAG VILL TIPSA OM VART JAG FYNDAR MÄRKESVAROR SUPERBILLIGT! !!!!!!!!
    T.EX. ODD MOLLY, SKOR, SMYCKEN, BARN, INREDNING …..M.M
    http://campadre.se/tipsa/7817.
    Här har jag oxå gjort massa fynd:
    https://www.enirodeals.se/​RID00044804/

  • Reply Mamma Elva 1 april, 2012 at 13:21

    Oj, tycker det verkar vara galet svårt att laga dem.
    Men de är galet goda och sååå söta.
    Ha en fin dag!
    Kram Elin

  • Reply Fiffiga Systrar 1 april, 2012 at 13:52

    Vi har testat men att våga sig på set igen känns lite avlägset eftersom resultatet blev sisådär! Inte så ljuvligt fina som dina på bilden. för de såg helt fantastiska ut! kram emelie och elin

  • Reply VillaKarlslund 1 april, 2012 at 14:25

    Har aldrig smakat eller bakat dessa bakverk,kanske blir det nån gång:))
    Men de ser väääldigt goda ut:)

    Ha en fin 1 april:)
    Kram Tina

  • Reply Cecilia 1 april, 2012 at 14:33

    Vilka söta macarons! Har själv bakat sådana idag och de blev inte riktigt så fina som dina, men goda blev det och det är huvudsaken.
    Ha en bra eftermiddag!
    Kram Cecilia.

  • Reply Gottegrisen 1 april, 2012 at 14:42

    Jag hade nybörjartur första gången jag bakade macarons. Andra gången blev det pannkaka. Snart är det nog dags att kavla upp ärmarna igen :o)

  • Reply Helena, Craft and Creativity 1 april, 2012 at 16:06

    Macarons är en stor favorit hos mig! Har också länge tänkt testa baka och har till och med köpt en mandelkvarn. 🙂

    UNDERBAR bild!

  • Reply Pysselpralinen 1 april, 2012 at 16:25

    Åh, det lät verkligen som en rolig fruhippa! Alla aktiviteterna lät ju superkul! Att baka macarons står även på min lista, men jag verkar få klara mig utan kurs för det finns tydligen ingen sån här ute i den småländska storskogen. Vem var det som arrangerade kursen?

  • Reply Annika GW 1 april, 2012 at 17:48

    Jag fick en gång i present en hel ask med olika macarons. Dom såg godare ut än vad dom smakade tyckte jag nog! / Annika

  • Reply Emilia 1 april, 2012 at 18:57

    Jag skulle också vilja prova baka såna 🙂 Det är ju såå goda!!
    Kramar

  • Reply Erika G 1 april, 2012 at 19:55

    Jag gjorde macarons för första gången igår. Vackra men toksöta. Mina blev rosa med chokladspread som jag köpte i en belgisk chokladbutik. Lyxiga men lite för sött för min smak. Dina blev nog lite finare än mina. Kram!

  • Reply Lantligt i smultronbacken 1 april, 2012 at 20:02

    Ja, undrar just hur många gånger man har planerat att baka dessa skönheter. Men till Tyras dop har jag planerat att ha rosa och jag måste nog ta mig i kragen och baka dessa trots att jag inte vågar. Vill inte misslyckas;)

    Kul att få gå på en kurs. Jag vill också.

    Kram Teres

  • Reply Madeleine 1 april, 2012 at 20:34

    Åh, vad kul!

    Kramiz

  • Reply Anonym 1 april, 2012 at 20:38

    Riktigt kul att läsa allas kommentarer,precis så har jag tänkt o aldrig kommit mig för att baka dom.Verkar som dom är vackrare -sötare än goda och kanske inte värda besväret…

  • Reply A House With A View 1 april, 2012 at 20:55

    Låter som du haft en riktigt trevlig kväll:)))) Jag är nog den enda som inte smakat de där härliga bakverken… måste absolut göra det, ser helsmaskigt ut:))))

    Såg att du har en utlottning också, så kul, den vill jag absolut vara med i:)))

    Stöööörsta kraaaaaaaaaaaaamizen aka

  • Reply Anette Ryan 2 april, 2012 at 00:00

    Vilken härlig dag! Snygga macarons (lustigt namn egentligen makaroner är ju något så helt annorlunda för oss!) men jag har heller aldrig hunnit/vågat prova för detverkar vara som du säger en hel vetenskap bakom dem och endå kan det gå galet. Väntar ivrigt på ditt försök.
    Kram Anette 🙂

  • Reply Cutecakes 2 april, 2012 at 07:21

    Jag har efter en hel del försök lyckats göra macarons! De är väldigt goda och kan varieras i smak och färg, ett måste på dessertbordet!

    En länk ifall du vill se dem!

    http://cutecakes.blogg.se/2012/february/macarons-pops.html

  • Reply AnnaSmyckeform 3 april, 2012 at 13:33

    Wow! Dina blev ju jättefina! Mina blev katastrof när jag försökte för ett år sedan och sen har jag inte orkat testa igen. Kanske skulle du ha en steg för steg skola i hur man gör? 🙂
    Kram

  • Reply Johanna | Tillvaron.se 5 april, 2012 at 10:52

    Jag testade för första gången för några veckor sedan och de blev kalasbra direkt. Det var mest fyllningen jag hade problem med (och det är väl eg den som är god också). Men mitt tips är i alla fall att vara petnoga. För en gångs skulle var jag det och då blev det ju faktiskt bra.

    Hoppas du lyckades!

  • Leave a Reply