lantliv, odling

Frys in sommaren

När det allt det goda växer i trädgården blir det lätt ett överflöd som är svårt att hinna med att äta upp. Istället för att låta det förgås kan man ju ta hand om det och frysa in. Rabarber är exempel på en sak som är perfekt att frysa in. Plocka in dem, skär av blast och eventuella rötter, tvätta och skiva i bitar. Frys in i små portionspåsar som är lagom för en paj eller frys in i större påsar och plocka fram i vinter och koka saft med smak av sommaren det känns väldigt lyxigt att få smaka en bit sommar när det är vinter ute.

//Sofia ♥

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

25 Comments

  • Reply Hanna 18 juli, 2012 at 07:33

    Ja detta är en underbara tid med allt som blommar och allt som man odlat som går att äta.
    Kram
    HAnna

  • Reply Svea 18 juli, 2012 at 08:00

    Det är så lyxigt att kunna spara sommaren på så sätt och kunna njuta av den året om! Fortsatt trevlig sommar och semester!

  • Reply Ljusa vardag 18 juli, 2012 at 08:18

    Antingen har man enormt stora rabarber eller så har man knappt några alls har jag fått erfara. Hur som helst så är de enormt goda i en paj! Bra idé att frysa in det som inte går åt. Ha en fortsatt fin semester! Kram Anna

  • Reply Lina 18 juli, 2012 at 08:18

    Rabarber är så väldigt gott i alla former. Frys in allt du kan! Lyllos där!

  • Reply Sandsdal 18 juli, 2012 at 08:45

    Min man tycker att jag är tokig som vill frysa in saker, tror det är lite svenskt att göra så…

  • Reply Vit dröm 18 juli, 2012 at 13:45

    Du har så rätt, helt ljuvligt att kunna ta fram när vintern står för dörren!
    Ha en bra dag!
    Kram Anna

  • Reply MammaElva 18 juli, 2012 at 14:16

    Jag har fortfarande kvar en massa frysta bär och frukter från förra året… Men jag håller med om att det är mysigt att kunna göra sig en paj eller så i vinter.

  • Reply Hilla på My Woodhome 18 juli, 2012 at 14:22

    Mmm…rabarber är verkligen en av mina favoriter! Jag hamstrar massor. Rabarberkräm el rabarberpaj skul lite jag lätt kunna äta VARJE DAG året om.
    Rabarbersaften är ett måste den oxå. Jag brukar blanda krusbär/rabarber!! GOTT!
    Ha det gott vännen! Kram Hilla

  • Reply snede 18 juli, 2012 at 14:29

    Min syster brukar ge hönsskit åt sin rabarber,den växer helt otroligt.

  • Reply Johanna Stålros 18 juli, 2012 at 15:05

    Ja det har du helt rätt i- så har man ju en liten del av sommaren infryst och kan ta fram när helst man känner för det;) Kram

  • Reply EM (elsamarianne) 18 juli, 2012 at 15:40

    Sedär, det var den spark i baken jag behövde för att ta en kniv och gå ut och skörda mina spetiga rabarber. Nu ska här förberedas inför vinterns kommande behov. Nån paj då och då, och så blir det väl kanske rabarberkräm! Det är ju så lätt att göra så man tror inte det är sant. Ska även passa på att klippa gräslök o frysa in. Sen är det bara att vänta på hallonen…
    kram elsamarianne

  • Reply Bland blommiga kaffekoppar och udda pinnstolar... 18 juli, 2012 at 16:16

    Här stoppas ALLT i frysen, just nu har hallonen börjat bli klara i trädgården och skogen är FULL av blåbär, underbart…

    Ha en bra kväll.

    KRAM Karoline

  • Reply Preggot Tish 18 juli, 2012 at 17:07

    Har redan börjat fylla frysen med trädgårdens godsaker… Mums!

  • Reply Frida 18 juli, 2012 at 20:23

    Åh jag älskar rabarber! Det är så gott och går att göra så mycket med. Gjorde till exempel marmelad för inte så länge sedan som blev väldans god och ett perfekt sätt att "förvara" rabarbern över vintern. Här finner du det om du vill http://www.septemberbacken.se/?p=10598

    Kram Frida

  • Reply popetotrora 18 juli, 2012 at 20:50

    Ja, det är riktig lyx det, att kunna plocka fram en bit av sommaren mitt i vintern. 🙂

  • Reply Heléns Gott o Blandat 18 juli, 2012 at 22:18

    Här har det också fryst in rabarber idag, har en så god Tosca m kanelrabarber som jag gör! Nu kan jag göra den även i vinter!!

    / Helén

  • Reply nickab 19 juli, 2012 at 05:44

    Jag brukar göra rabarberchutney. Jättegott att ha i grytor eller bara som ett tillbehör. En kul gåbort-present är det också. Jag gör alltid små burkar med chutney och skriver en fin etikett.

    /Annika

  • Reply 20-talshuset 19 juli, 2012 at 10:32

    Ja, det är verkligen lyxigt när man i vinter får ta fram en bit av sommarens smaker! Fina bilder! Också något att titta tillbaka på. Kram Anna

  • Reply en matsked grejer 19 juli, 2012 at 17:47

    Det där är jag dålig på, men från och med imorgon har jag ju möjlighet att bli bättre på både det och vad jag vill… 🙂 om man ska uttrycka sig positivt hi hi!
    Ha det fint!
    Kram Cecilia

  • Reply Wickans Wäxthus 19 juli, 2012 at 19:23

    Tack för påminnelsen!

    Ibland känns det liksom övermäktigt med allt som kan göras och fixat i en trädgård. Jag är specialist på att göra årets tidigaste rabarberpaj sen liksom glömmer jag bort att ta reda på resten. Lika med flädern. Sen är det för sent… Nä, skärpning Wickan – gör som Sofia!!
    Ha det gott/Kram Wickan

  • Reply FlickornaLundgren 19 juli, 2012 at 20:45

    Hmmm,det är ju bara det att frysen redan är fullproppad. vart skall alla svamp på plats… å blåbären….å vinbären…???

    Ha det gott! Hoppas att du njuter riktigt ordentligt av din semester 🙂

    Kram
    /Anna

  • Reply Life's Silverlining and I 19 juli, 2012 at 21:10

    rabarbersaft så somrigt och gott!!kram Nilla

  • Reply creando 20 juli, 2012 at 13:22

    Åh, så bra att du påminner om detta! Precis vad jag ska göra 🙂

    Fredagskramen!

  • Reply Emma 20 juli, 2012 at 17:49

    har själv fryst in 4 kg rabarber nyss. Frysen är allt bra fiffig för det känns inte bra att lämna något kvar därhän…ha det gott /emma

  • Reply Fröken Kråknäs 20 juli, 2012 at 20:25

    Det ska jag ta och göra i morgon! Tack, tack för tipset!

    Kram Katarina

  • Leave a Reply