vegetariskt

Gör din egen tacokrydda

egen tacokrydda recept

 

Jag gillar tacos med massor av fräscha grönsaker, salsa och vegetarisk färs till. Och det är ju förstås den där speciella kryddblandningen som sätter smaken. Dock så innehåller de där färdiga kryddblandningarna som man köper onödiga tillsatser och E-ämnen som jag helst vill undvika. Det är dock väldans enkelt att göra sin alldeles egen blandning. Jag gjorde receptet nedan och använde ekologiska och KRAV-märkta kryddor så långt det var möjligt. Det blev väldigt gott! Och starkt – precis så som jag gillar det. Kryddstarkt ska det vara.

Jag brukar göra en ganska stor laddning och spara i en glasburk för att slippa göra om det varje gång det är dags för tacos. Dessutom använder jag ibland kryddblandningen till fler saker än bara tacos, såsom att krydda upp lasagne eller vegetarisk färssås till pastan med.

 

Egen tacokrydda

1 msk chilipulver
1 msk anchochilipulver
1 tsk paprikapulver
1 tsk mald spiskummin
2 tsk torkad oregano
1 tsk chili flakes
3 krm salt
2 krm råsocker

Ovanstående mått fyller en liten burk, och räcker till 2-3 tacokvällar.
Mät upp och blanda alla kryddorna och förvara i en burk med lock.
Använd 2-3 tsk av blandningen till 400 g färs.

Receptet har jag lånat härifrån.

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

21 Comments

  • Reply Lotta 26 februari, 2013 at 08:16

    Tack för superbra tips, nu slipper man alla E nummer och annat skräp.
    Ha en fin dag.
    Kram Lotta

  • Reply pullanpallenpos 26 februari, 2013 at 08:20

    Ska definitivt prova. Tack!

  • Reply Ulrica (Från sött till salt) 26 februari, 2013 at 08:20

    Detta måste jag göra! Tycker att man får en sådan konstig eftersmak i munnen av den man köper. Kan ju bero på det brokiga innehållet (om jag ska säga det snällt).

    /Ulrica

  • Reply Mary - m.ade b.y m.ary 26 februari, 2013 at 08:36

    Vilket underbart recept, gjort tacokrydda flera gånger själv men inte efter detta recept, måste def. provas så tack för det! 😀

    Så skönt när man kan tillverka egna kryddblandningar, när man vet precis vad det innehåller. Inte bara slipper man onödiga konsstigheter men det ligger också så mkt kärlek bakom, omtanke och engagemang! Nog smakar tacon lite bättre med egen kryddblandning! Perfekt gå-bort present också! 😀

    Kram Mary

  • Reply Anette Ryan 26 februari, 2013 at 09:08

    Tack för tipset. Det måste jag prova.
    Kram Anette

  • Reply halsaochkarlek 26 februari, 2013 at 09:29

    Underbart!!! Bort med alla E:n!!

  • Reply Jungarå Fotografi 26 februari, 2013 at 11:01

    Shit va bra! Sockret lär man ju kunna skippa. Eller?

    • Reply hildashem.se 26 februari, 2013 at 11:11

      Ja, men visst kan man det!
      Jag vet ju att socker ibland kan framhäva smaker, men kryddorna smakar ju mycket i sig så det går säkert alldeles utmärkt! 🙂

  • Reply Queen of Kammebornia 26 februari, 2013 at 11:20

    Fint! Sådana där konstiga blandningar är jag rädd för, med alla tillsatser… Stor kram!

  • Reply Tina 26 februari, 2013 at 13:10

    Underbart att kunna utesluta E-nr.
    Ska prova på att göra det utan socker.

    Tack för ett supertips!

  • Reply Sofie - Mamma till två små 26 februari, 2013 at 15:19

    Vilket bra tips! Måste testas när vi avslutat renoveringen coh flyttat hem!

  • Reply Melinda 26 februari, 2013 at 19:33

    Åh, vad bra! Tack för tipset. Detta måste jag verkligen prova.

  • Reply Helena, Craft and Creativity 26 februari, 2013 at 21:28

    Egen kryddmix till tacos har vi också gjort flera gånger. Jag håller med – det blir hur bra som helst! Rekommenderas. 🙂

  • Reply ANNA 26 februari, 2013 at 21:35

    Dessutom innehåller många såna där kryddblandningar faktist läskigt köttbuljongpulver. Jag är supernoga veggo och tokvägrar sånt.

    Fråga: Anchochillipulver, var har du hittat sånt? och skiljer det sig mycket från vanligt chillipulver? Följdfråga: Är det ett starkt eller milt chillipulver?

    • Reply hildashem.se 27 februari, 2013 at 07:48

      Jag hade innan heller aldrig hört talas om Anchochillipulver, men jag hittade i samma kryddhylla som chilipulvret i affären. Jag har inte smakat på det och jämfört så jag kan inte riktigt uttala mig om det är starkare eller mildare är vanligt chilipulver. Det ser lite annorlunda ut i färgen och är lite "grövre" än vanligt pulver.

  • Reply Medea 27 februari, 2013 at 08:53

    Jag har superlänge gjort egen tacokrydda och brukar förutom det du har i din ha i citronpeppar. Men det är ju också e-nr i så jag får nog pressa i lite citron istället vid tillagningen.

  • Reply Johanna / Candore 27 februari, 2013 at 18:56

    Åh, detta måste jag prova! Jag har länge tänkt att jag vill hitta något eget alternativ till den där färdiga blandningen. Ibland behöver man bara bli påmind för att få tummen ur… 🙂 Glad kväll!

  • Reply Gabriella 28 februari, 2013 at 00:04

    Åh så bra, tack för tipset!=)

  • Reply Maria Sundqvist 11 april, 2014 at 10:47

    vilket bra recept, det ska provas imorgon kväll. Tack!

    • Reply hildashem.se 11 april, 2014 at 14:26

      Ja, testa vettja. Jag köper aldrig färdig krydda längre. Det är så mycket godare och fräschare med egen. Lycka till! 🙂

  • Reply Återvinningsmåndag - Hildas 14 november, 2016 at 10:57

    […] tips på att göra egen tacokrydda från februari 2013 håller ännu. Senast förra veckan gjorde jag en ny laddning. Jag brukar […]

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.