lantliv

Inte bara ekorrar samlar kinderna fulla

vilda hallon

 

Jag har jobbat hela sommaren men denna veckan började min semester och med den mer tid till annat. Visserligen har det redan inneburit lite jobb några timmar här och var, men det gör inget. Huvuddelen av dagarna har vi spenderat likt samlande ekorrar i skogen som hämtar hem mat inför vintern. Och detta år är det verkligen bara att hämta hem både bär och svamp. Det finns nämligen massor av det. Problemet är att frysens storlek inte räcker till. Det kommande året kommer vi att kunna äta kantareller ett par gånger i veckan och mixa egenplockade blåbär och vildhallon i varje morgonsmoothie. Jag känner mig stenrik!

//Sofia ♥

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

  • Reply Ramona 3 augusti, 2016 at 08:11

    Lyx <3 Det här med att bara kunna gå ut i trädgården eller skogen och plocka in det man vill äta är så himla underbart. I love it. Önskar bara vi hade en större trädgård så vi kunde odla mycket mer 🙂 Men en dag kanske drömmen om ett hus på landet slår in. Njut av dagen och ledigheten 🙂

  • Reply Pia 3 augusti, 2016 at 10:46

    Jag har mixat mina krusbär till mos o sen fryst in det osockrat. Ngr dl hela bär blir krusbärslikör. Men vad gör man med alla liter röda vinbär? Styckfryser just nu en del o skjuter upp problemet en stund. Idéer?

    • Reply Sofia Brolin - hildas.se 5 augusti, 2016 at 11:01

      Vad smart att mixa dem och frysa in. Då tar de inte heller så mycket plats. Jag som äter mycket smoothies använder alla bär i det, det kan du ju använda dina röda vinbär till. Eller saft, om du gillar det. Mjuka vinbärskakor är också gott! 🙂

  • Reply Rania {Rowan Tree} 4 augusti, 2016 at 14:40

    Härligt med semester och att ni hittar så mycket ätbara skatter ute i skog och mark! Vi ska också fylla på frysen med bär sen men något bra svampställe har vi inte hittat här (än), men det blir enklare att ge sig ut och leta nu när vi har bil 😀 Skogens skafferi är bara bäst!

    • Reply Sofia Brolin - hildas.se 5 augusti, 2016 at 11:05

      Ja, skogens skafferi är det bästa. Håller tummarna för att ni hittar svampställen. Här är det ett helt galet svampår. 7o liter kantareller har vi plockat och fryst in. Otroligt lyxigt!
      Kram

  • Reply Sandra Emilia 4 augusti, 2016 at 16:06

    Oj vilken vacker blogg du har! 🙂

  • Reply Finurliga fröken 4 augusti, 2016 at 22:45

    Åh va härligt! Våra hallon har barnen ätit upp. Men tänkte ge mig ut i skogen och plocka hallon och blåbär där. Både för att frysa in och för att göra sylt på. Kram

    • Reply Sofia Brolin - hildas.se 5 augusti, 2016 at 11:04

      Ja, det är en sådan rikedom att kunna frysa in bären inför bistrare tider då det inget finns att plocka i naturen. 🙂
      Kram till dig!

    Leave a Reply