Alla recept, godsaker

Knäckig hallon- och äppelpaj

Sirap i degen gör pajen knäckig och knaprig.

Paj är ju typ världens enklaste sak att baka. Man kan ju dessutom ta vad man har och baka på, det går nästan inte att misslyckas. Eftersom vi har mycket äpplen på träden och hallon i frysen, så körde jag kombinationen äpplen och hallon. En oväntat god kombination. För att göra det hela mer nyttigt (läs: mindre onyttigt) så använde jag mig av grahamsmjöl. För att göra pajen lite extra knäckig så hällde jag i lite sirap också. Smaskigt värre.

 

Knäckig hallon- och äppelpaj

100 gram smör
2 msk socker
0,5 dl Grahamsmjöl
0,75 dl vetemjöl
0,75 dl havregryn
2 msk sirap

3 äpplen
2 dl hallon
0,5 tsk kanel

Gör så här:
Blanda alla ingredienserna och knåda till en smulig deg. Skala äpplena och kärna ur dem. Skiva dem och lägg i en pajform tillsammans med hallonen.
Pudra över kanel och täck med smuldegen.
Grädda pajen i 200 grader tills den fått ljusbrun färg, cirka 20 minuter.

//Sofia ♥

Vill du ha tips på fler recept kan du kolla in min receptsida här >>

Previous Post Next Post

You Might Also Like

22 Comments

  • Reply Anna Scandinavian Cottage 12 september, 2012 at 05:42

    Åh så gott det ser ut! Tack för receptet
    Mvh, Anna

  • Reply Väderomslag 12 september, 2012 at 05:49

    Oj, oj, oj. der ser ju jätte smaskigt ut. En sådan får det nog bli till helgen.

    Ha en bra dag
    //Jenny

  • Reply Petra / Popetotrora 12 september, 2012 at 05:51

    Ja, paj är det bästa att laga. Enklaste och godaste. Låter hur gott som helst med lite knäckk'nsla i den. Det ska testas!

  • Reply FruNeroLindström 12 september, 2012 at 05:51

    Det där såg farligt läskande ut. Får nog testa den varianten nästa gång jag gör paj. Här blir det annars oftast helt vanlig hederlig smulpaj med hälften vetemjöl, hälften havregryn.
    Ha en underbar Onsdag, Kram Malin

  • Reply Pernie 12 september, 2012 at 05:55

    Oj, vad den såg läcker ut. Måste absolut testa den.

  • Reply Lotta 12 september, 2012 at 06:04

    Du milde himmel sååå gott!! passar ypperligt till våra hösthallon som börjar mogna nu.
    Ha en fin dag.
    Lotta

  • Reply No34 12 september, 2012 at 06:24

    Åh, jisses så gott!!! är väldigt svag för pajer av alla de slag!!!! Det ska provas..:))
    Apropå bakning, kolla mitt senaste inlägg vilka färgglada ägg jag fått!! Supervackert!!
    Önskar Dig en undrbar dag idag, kram Kate

  • Reply Hemma på ekbacken 12 september, 2012 at 06:58

    MMmmmm vad gott det ser ut.
    Kram Linda

  • Reply MammaElva 12 september, 2012 at 07:13

    Knäckiga pajer är ju det bästa! Och inget blir ju fel med hallon.. Mumsfillismaskens!!
    Ha en kanonbra dag! kram

  • Reply HannasHörna 12 september, 2012 at 07:42

    Hej hej!

    Det låter som en smarrig paj…

    Tack för tipset!

  • Reply Härligt hemma 12 september, 2012 at 09:56

    Detta passade ju som handen i handsken, då jag just ska till att sno ihop en äppelpaj :).
    Kram på dig!!

  • Reply Emma 12 september, 2012 at 11:03

    Jag säger bara….Mums!

  • Reply Sara {Snövits äpple} 12 september, 2012 at 11:32

    Himmel, så gott. Och vet du vad, jag bestämmde mig precis för att jag ska laga den pajen senare idag. En så fin blogg du har, hittade hit för första gången. Hit kommer jag definitivt att kika in igen många gånger.

  • Reply FlickornaLundgren 12 september, 2012 at 12:37

    Smarrigt! paj är onekligen hur gott som helst och i synnerhet med MÄNGDER av vaniljsås till 🙂

    Kram
    /Anna

  • Reply tankar o bilder 12 september, 2012 at 14:32

    Ser gott ut! Hur gott som helst! Mums!!!

  • Reply Wilhelmine 12 september, 2012 at 14:55

    Hei på deg, så koselig blogg du har, paien ser jo så god ut. Gleder meg til å lese mere på bloggen din, hilsner fra Wilhelmines blogg

  • Reply Titta in hos Thess 12 september, 2012 at 20:28

    Tack för bra tips om sirap i degen!!!
    Måste testas till helgen.
    Hoppas du har en fin höst vecka.

    Kram Thess

  • Reply Anonym 12 september, 2012 at 20:48

    Låter underbart. Tack för recept!
    http://frndrad-frvandlad-frdlad.blogspot.com

  • Reply Gabriella 12 september, 2012 at 22:34

    Gott! Åh, detta ska jag pröva till helgen! Tack för tipset=)

  • Reply Fröken S 13 september, 2012 at 06:35

    Åh, vad gott det låter! Paj är verkligen bara eftersom man kan, precis som du säger, använda nästan vad som helst i den!

  • Reply Fru Westman 14 september, 2012 at 12:27

    Tack för tipset! Ska testa den i helgen.

  • Reply Årets äppelskörd - Hildas hem 2 oktober, 2015 at 15:04

    […] sedan in äppelklyftorna för att sedan kunna plocka upp dem under det kommande året när jag ska baka paj eller laga mat. Det är väldigt gott att slänga i äpple i lasagne eller färssås. Du som har […]

  • Leave a Reply