Alla recept, vegetariskt

Morotssoppa med sting

Jag har odlat både potatis och morötter här i sommar och har ganska mycket av båda sorter, därför passar detta receptet alldeles utmärkt. Soppa med nybakt bröd är så gott och svårslaget en murrig höstdag. Dessutom är soppa perfekt mat att ha i kylskåpet att bara värma upp dagen efter.

 

Morotssoppa med sting

4 portioner

400 g morötter
400 g potatis
1 röd lök
3 vitlöksklyftor
1 msk rapsolja
7 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk riven färsk ingefära
1 dl mjölk
1/2 dl vispgrädde
salt och nymalen peppar

Gör så här
Skala och skär rotfrukter och lök i bitar. Fräs dem någon minut i oljan i en stor kastrull utan att de tar färg.
Tillsätt vatten och buljong, koka under lock i 15 minuter tills bitarna är mjuka. Lägg i ingefäran och mixa slät. Rör i mjölk och grädde, koka upp och smaka av med salt och peppar.

 

//Sofia ♥

Fler recept hittar du på min sida med vegetariska recept.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

13 Comments

  • Reply I mina gömmor 6 september, 2011 at 09:10

    Åh vad god den låter! Ska absolut testas här hemma då just soppa är något som görs alltför sällan!

    Ha en fin dag!
    Kram Malin

  • Reply kristina - ingen vanlig dag 6 september, 2011 at 10:04

    Jag ska absolut testa denna! Igår pratade jag och min mamma om att vi ska bli bättre på anväda det som är i säsong och som inte transporteras över halva jordklotet. Rotfrukter blir ju tillslut det som blir kvar, senare i höst och vinter. Det är svårt att hitta motiverande mat som mestadels innehåller det. en det här verkar ju jättegott, jag gillar alla olika sorters soppor. Speciellt med ett gott bröd till!

  • Reply Lantligt i smultronbacken 6 september, 2011 at 10:30

    Mmmm, den såg verkligen god ut.

    Du har något att hämta hos mig om du vill

    Kram Teres

  • Reply Anonym 6 september, 2011 at 10:55

    Åhhh tack har skrivit ut receptet : ) ska prova det : ) kram Sofia /sofiabakar

  • Reply Vit dröm 6 september, 2011 at 11:21

    Och så vacker att titta på! Tack för receptet söta du!
    Ha en bra dag!
    Kram Anna

  • Reply Lena 6 september, 2011 at 14:29

    Tack för receptet!

    I morgon är en sån där stressig dag, när matlagning inte får ta tid, vi måste hasta iväg till ett föräldramöte och därför ska jag göra din soppa redan i kväll!

    Lena

  • Reply Vita Vardagen 6 september, 2011 at 15:23

    Den här både låter god och ser god ut. Kul att du delade med dig av receptet, denna soppa ska testas 🙂 Hoppas du har en härlig tisdag! Kram Johanna

  • Reply Rebeccas DIY 6 september, 2011 at 16:38

    Åt också soppa idag, med egna potäter och morötter, men även med broccoli eftersom det är ett av få sätt att få i barnen några större mängder av den finfina grönsaken. Ha en skön kväll i regnrusket!

  • Reply Anonym 6 september, 2011 at 16:38

    Åh vad det ser gott ut, måste testa:)
    Anneli

  • Reply Ord & Känsla 6 september, 2011 at 18:47

    Ser oerhört gott ut och vad fin din soppskål är!
    Har du tips på vad man kan göra med palsternacka?

    Kram Helena

  • Reply EnSpruckenRosaTekopp 6 september, 2011 at 20:46

    Mmm den ser såå god ut, får bli att prova en dag snart nu när hösten är här 🙂 Tack för mattipset, Kram Tilda

  • Reply Humlans Lott 7 september, 2011 at 08:58

    Håller med, soppa är fantastiskt gott och värmande både ruggiga höstdagar och köldslagna vinterdagar. Fast hur får man ungarna till att förstå det?

    PS. Ha i lite apelsin i soppan, den bryter fint mot ingefäran och moroten.

  • Reply Kia 7 september, 2011 at 10:31

    Håller med! Soppa och nybakt bröd är super. Vår favorit hemma är potatis och purjolökssoppa.

    Kram Kia

  • Leave a Reply