odling

Nu börjar det löna sig

skörda rotsaker

 

Lyckan är enorm när man äntligen kan få börja skörda frukterna av allt jobb i trädgårdslanden. Matsedeln här hemma styrs just nu av vad det är som är moget nog att skörda och lägga på tallriken. Och oj, så gott och fräscht det smakar! Det känns bra att äta något som fått växa upp med mycket kärlek och utan kemiska bekämpningsmedel. Men så har vi också patrullerat varenda kväll med ficklampa och en hink att lägga de slemmiga sniglarna i.

 

Idag ska jag njuta av min sista semesterdag.
Ha en fin fredag!

//Sofia ♥

 

Spara

Spara

Previous Post Next Post

You Might Also Like

23 Comments

  • Reply Life's Silverlining and I 3 augusti, 2012 at 06:46

    åh underbart gott, förstår ni njuter nu! det är ju så gott när man odlat själv! min sista semesterdag också. Ha en fin dag, kram Nilla

  • Reply Fru Martinsson 3 augusti, 2012 at 07:34

    Vilken ynnest att få ha såå färska grönsaker, fantastiskt gott!

  • Reply Pia Gustafsson 3 augusti, 2012 at 07:37

    Jätteroligt att skörda sina egna grönsaker. Nyttigt och fräscht som bara den. Kram Pia

  • Reply EMs Bloppis 3 augusti, 2012 at 07:47

    Så mumsigt det ser ut. Är så väldigt sugen på färskpotatis just nu…
    kram elsamarianne

  • Reply Anonym 3 augusti, 2012 at 08:14

    Jag gillar den fina nyansen av rött på dina lådor.

    anette carlsson

  • Reply Johanna Stålros 3 augusti, 2012 at 08:39

    Så glad jag blir för er skull att ni har lyckats så!!!! Njut på. Kram

  • Reply linneafagertun 3 augusti, 2012 at 10:18

    Så härligt att odla eget! Längtar så tills jag bor i hus och kan ha en stor trädgård att odla grönsaker i…

  • Reply popetotrora 3 augusti, 2012 at 10:21

    En riktigt lyx att kunna äta egenodlade grönsaker! Lyckliga du!

  • Reply schousnigel.se 3 augusti, 2012 at 11:16

    Ak ja de sniglar….hvor dejligt det ser ud 😀

  • Reply FlickornaLundgren 3 augusti, 2012 at 13:33

    Javisst är det lyxigt värre! Tänk så glad man kan bli över lite potatis liksom 🙂
    Rödbetor inser jag just nu att vi helt glömde av att odla i år. Det som är så galet gott

    Ha en fin fredagkväll!

    Kram
    /Anna

  • Reply MammaElva 3 augusti, 2012 at 19:44

    Nämen, vad kul! Smakar ju alltid godast med hemodlat. Duktiga ni är!

  • Reply Ljusa vardag 3 augusti, 2012 at 20:24

    Vad härligt att äta sina egenodlade grönsaker! Önskar att jag hade tid att grejja i landet men den tiden kommer när barnen blir stora :o) Har du små och läckra potatisar så kan jag tipsa dig om min somriga potatissallad. Ha en fin helg! Kram Anna

  • Reply No34 3 augusti, 2012 at 20:44

    Mmmm så härligt att få äta egenodlat! Kram Kate

  • Reply A House With A View 3 augusti, 2012 at 21:11

    Ja så himla gott och kul att skörda och äta egenodlat:))) Jag har bara odlat lite tomater, gurka och melon… får se hur skörden blir, blev lite sen i år:)

    Kraaaaaaaaaaaaaaam aka

  • Reply savannahome 4 augusti, 2012 at 03:59

    Kind of lost interest in May, when my own grown seedlings didnt handle the frost. Will try again next year because this does look rewarding.

  • Reply Maria 4 augusti, 2012 at 09:46

    Ser mumsigt ut! Mina gurkor och tomater gillade inte den här sommaren. Så usel har nog skörden aldrig varit tror jag. Tack för syltetiketterna! Har länkat till dig från ett inlägg på min blogg.

  • Reply The Rosegarden in Malevik 4 augusti, 2012 at 10:05

    Hej Duktiga Sofia
    det där ser helt underbart ut….å riktigt fina odlingsbänkar 🙂
    å missa nu inte…….

    S
    A
    T
    U
    R
    D
    A
    Y

    S
    H
    O
    W

    O
    F
    F

    de e kul att vara med 🙂
    VÄLKOMMEN
    Håkan

  • Reply creando 4 augusti, 2012 at 18:40

    Underbart verkligen! Det känns så helrätt när man kan odla och äta eget 🙂

  • Reply I mina gömmor 5 augusti, 2012 at 08:44

    Vad gott det ser ut! Speciellt rödbetorna!

    Du jag funderar på en sak, du har ju en liten dalhäst på din "flik." Det har poppat upp en liten figur på min flik med så jag undrar hur den kommit dit. (dvs jur lyckades jag fixa dit den utan att ha en aning om vad jag gjorde!) Vet du var jag ordnar till den?

    Kram Malin

  • Reply Hajan 5 augusti, 2012 at 14:27

    vilken trevlig blogg du har blandat med både det ena och
    det andra.
    finns väl inget så härligt som när man odlat själv.
    Lycka till

  • Reply kungen o majkis 5 augusti, 2012 at 18:56

    Oh rödbetor…undrar om man skulle ge sig på det nästa år….?
    Vi är nybörjare på odling här hemma och höll oss till morötter och smultron i marken iår. Och egenodlat är ju absolut godast :-)!

  • Reply Bromans Bravader 5 augusti, 2012 at 22:11

    Så härligt att få äta egenodlat. Själv hade jag ingen större lycka alls med sådden i år… undrar vad som egentligen hände för det kom liksom inte upp nånting förutom några konstiga rädisor..
    Kram Jannike

  • Reply Sonja {Dagmars Kitchen} 6 augusti, 2012 at 10:02

    Dina grönsaker ser ljuvliga ut! Håller med om att det smakar extra bra att äta det som man odlat och skördat själv! Härligt att du är tillbaka igen efter semestern! Jag har förresten en tävling om ett fint örtfat från Agneta Livijn idag på bloggen. Kram

  • Leave a Reply