bröd

Nyttigt, gott och enkelt bröd

gott solrosbröd

Jag fick ett recept på ett gott, enkelt och nyttigt bröd av min mans moster i somras. Först nu kom jag mig för att testa det. Och oj, vad gott och enkelt det var. Eftersom brödet bakas på bikarbonat så slippar man ju det där med jäsningen och det går väldigt fort att slänga ihop.

Solrosbröd

2 dl linfrön
2 dl solrosfrön
1 msk bikarbonat
1 tsk salt
8 dl grahamsmjöl
1,5 dl brödsirap
7 dl yoghurt eller fil

Blanda alla torra ingredienser och rör sedan i resterande. Slå upp smeten/degen i 2 avlånga brödformar. Grädda i 200 grader i mitten av ugnen i ca 50 minuter.

 

//Sofia ♥

Spara

Previous Post Next Post

You Might Also Like

21 Comments

  • Reply No34 27 november, 2012 at 06:24

    Gott & enkelt…..!! Önskar Dig en bra dag, kram Kate

  • Reply Annie 27 november, 2012 at 06:34

    Jag köpte ett bröd på julöppningen här i stan och det var sjukt gott! Månne om inte det är lite samma som detta. Måste absolut testas!

    Ha en fin dag!
    Annie

  • Reply Life's Silverlining and I 27 november, 2012 at 06:35

    Nu blev jag sugen på att baka bröd också. Ser underbart gott ut! Kram Nilla

  • Reply hjosara 27 november, 2012 at 07:41

    Detta ska jag testa! Tack för att du delar både bild och recept!

  • Reply Sara 27 november, 2012 at 07:44

    Gott och enkelt – det gillar vi 🙂 Jag har sms:at inköpslista till maken och sen ska det bakas! Tack söta Sofia för att pyssliga tips, jag älskar det!

  • Reply Maria Emilsson 27 november, 2012 at 08:54

    Gott och enkelt är min melodi 🙂
    kram Maria

  • Reply Anette Ryan 27 november, 2012 at 09:23

    Ah sa gott det later. Har svart att hitta jast ibland och da passar ju detta jattebra. Inget grahamsmjol finns heller men jag vet ett stalle som saljer ragmjol sa jag kan kanske blanda. Maste prova.
    Kram Anette

  • Reply Maria 27 november, 2012 at 09:40

    Bra tips! Jag är dålig på att baka och jäsningen har till viss del skulden för allt tar så lång tid!! Hoppas du får en skön tisdag!

    /M

  • Reply Hanna♥ 27 november, 2012 at 10:28

    Jag har ett liknande recept men det innehåller dessutom torkad frukt!

  • Reply Kia 27 november, 2012 at 11:08

    Nybakat är godast!!

    Ha en toppen dag!
    kram Kia

  • Reply Lotta 27 november, 2012 at 11:54

    Mums, det där ska jag testa så fort jag får tid!
    Ha en bra dag.
    Lotta

  • Reply Karin - Mina Rum 27 november, 2012 at 15:52

    Bikarbonatbröd är verkligen smidigt, och gott. Har kommit av mig lite med att baka det. Skulle kanske testa ditt recept.

    Ha en fin kväll. Kram!

  • Reply Helena Milton 27 november, 2012 at 16:08

    Vad gott det verkar och enkelt att göra. Jag bakade tidigare mycket filmjölksbröd. Det här receptet måste jag prova men jag hoppar nog över linfröna. Tack för tips! Det doftar ju så ljuvligt av nybakat matbröd också.

  • Reply MammaElva 27 november, 2012 at 17:58

    Nu blev jag sugen på att baka bröd. Finns inget bättre än hembakat!

    Ha en fin kväll! kram elin

  • Reply fianathome 27 november, 2012 at 20:10

    Flott ugn & gott bröd!
    Magen mår nog också av det 🙂
    kramelikram
    Fia

  • Reply savannahome 27 november, 2012 at 21:35

    Så gott det ser ut. Yum.

  • Reply Hanna♥ 27 november, 2012 at 21:43

    Nästa gång kan jag bjuda med dig på tjejmiddag för snart flyttar vi till Magra;)

  • Reply Gabriella 27 november, 2012 at 22:31

    Härligt, kul med gott och enkelt brödtips!=)

  • Reply Att vara sin egen bonde - Hildas hem 25 september, 2015 at 05:37

    […] bakat själv, med mjöl från en kvarn bara ett par mil bort och är superlätt att slänga ihop, receptet hittar du här. Äggen kommer från några glada hönor bara en bit […]

  • Reply Snel, gezond en bovenal overheerlijk brood | Touch of SwedenTouch of Sweden 12 oktober, 2016 at 13:44

    […] gedacht dat een broodje zo snel gebakken kan zijn. Tot mijn Zweedse vriendin Sofia me liet weten dat je gist kan vervangen door bicarbonaat en zo een of meerdere rijsperiodes […]

  • Reply Otroligt god spenatsoppa - Hildas 31 januari, 2017 at 11:42

    […] GÖR SÅ HÄR Koka äggen. Stoppa den frysta spenaten i lite av vattnet i en kastrull och tina upp. Tillsätt smör och hackad gräslök. Pudra på vetemjöl och häll på resten av vattnet. Smula i buljongtärningarna, låt sedan soppan koka i ca 10 minuter under lock. Rör i grädden och smaka av med salt och peppar. Skala och skär äggen i halvor. Serveras med ett par goda mackor,exempelvis ett gott, nyttigt och enkelt bröd. […]

  • Leave a Reply