vegetariskt

Potatis- och purjolökssoppa med broccoli och trattkantareller

Potatis- och purjolökssoppa med broccoli

 

Vissa maträtter går i perioder här hemma. Jag älskar soppa men glömmer ibland av att soppa är ett alternativ till mat. När jag väl kommit på det blir det soppa hela tiden. Här är en supergod soppa gjord på potatis, purjolök, broccoli och lite trattkantareller. Den är himmelskt god och värmer gott ända in i själen.

Potatis- och purjolökssoppa med broccoli och trattkantareller

5 potatisar
1 purjolök
1 broccolihuvud
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 dl torkade trattkantareller (frivilligt)
1 grönsaksbuljong
1 liter vatten
1,5 dl grädde

  1. Skala potatisen och löken. Dela grönsakerna i mindre bitar, men eftersom soppan ska mixas på slutet är det inte så noga.
  2. Fräs upp grönsakerna i olivolja i en stor kastrull.
  3. Häll på vattnet och lägg i buljongtärningen och de torkade trattkantarellerna. Låt koka under lock tills potatisen mjuknat.
  4. När alla grönsaker är mjuka, tar du av kastrullen från spisen och kör med stavmixern tills den är helt slät.
  5. Smaka av med salt, peppar och lite chilipulver eller andra kryddor.
  6. Låt koka upp igen tillsammans med grädden. Klart!
  7. Ät tillsammans med ett gott bröd och gärna en sked mango chutney eller crème fraiche i, eller varför inte både och.

 

Det finns fler soppor i mitt receptarkiv med vegetarisk mat.

//Sofia ♥

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Alexandra 10 november, 2015 at 19:30

    Mixade grönsakssoppor är verkligen perfekt höstmat och ett väldigt bra sätt att ta hand om lite överblivet grönt som sett sina bästa dagar passera. Finns liksom inget som inte går att rädda på det här viset! //Kram

    • Reply Sofia Brolin - hildashem.se 11 november, 2015 at 11:41

      Ja, visst är det! Man kan ju stoppa i lite av varje. Soppa är ju egentligen den bästa räddaren som finns. 🙂
      Ha en härlig dag! 🙂
      Kram

    Leave a Reply