Alla recept, godsaker

Smarriga Baileysbollar

När jag bakar julgodis så improviserar jag ofta. Ibland går det väldigt bra, ibland mindre bra. Dessa bollar improviserade jag fram och de blev väldigt, väldigt goda. Nackdelen med att improvisera är ju att det inte finns något recept så att jag kan göra om dem igen. Men jag har försökt att minnas hur jag gjorde.

 

Hildas Baileysbollar

200 g smör, rumsvarmt
1, 5 dl socker
6 dl havregryn
3 msk Baileyslikör
2 msk jordnötssmör

400 g choklad av valfri sort
strössel eller valfri dekoration

Gör så här:
Vispa smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt havregrynen och fortsätt vispa.
Blanda i Baileys och jordnötssmör. Rulla lagom stora bollar. Är smeten för lös att forma, ställ den i kylen ett tag. Lägg bollarna på ett fat och ställ att stelna i kylen. Smält chokladen i mikro och rör emellan.
Doppa ner bollarna liggandes på en gaffel i chokladen så att de täcks helt och slå försiktigt av överflödig choklad mot kanten, lägg dem på en bakplåtspapper på en bricka. Strössla över valfritt strössel eller hackade nötter, ställ att stelna i kyl. Förvara bollarna i kylen.

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

21 Comments

  • Reply Anonym 15 december, 2011 at 11:36

    Åjåj, så smarrigt det låter. Jag älskar baileyssmaken så detta låter som ett recept för mig. Tack för inspirationen. Jag är här inne varje dag och blir alltid lika inspirerad. Tack!

    Hälsningar från Ann-Sofie Larsson

  • Reply Fru Vallmo 15 december, 2011 at 11:40

    Wow, det låter ju fantastiskt gott, det ska jag prova!
    Tack för receptet!

  • Reply Jenny @ Nilssonskahuset 15 december, 2011 at 11:54

    Mums, dom ser supergoda ut 🙂

  • Reply Elin (LJUVA HEM) 15 december, 2011 at 12:10

    Å vilket roligt recept. Mannen min är väldigt förtjust i Baileyssmalen, så dessa kanske jag skulle baka som en överrakning till honom!

    Min ambition är att få lite julfrid innan julafton och förhoppningsvis hinna med lite mys och rimstuga kvällen före. Dessa skulle nog passa perfekt då!

    KRAM o tack för allt mysigt du bjuder på!

  • Reply Yosofine 15 december, 2011 at 12:20

    Det lät faaarligt gott!!

  • Reply Vardag och flärd 15 december, 2011 at 12:45

    Det är livsfarligt med alla goda recept här! Känner hur jag ökar i vikt bara jag läser!
    Kram Eva

  • Reply HannasHörna 15 december, 2011 at 12:51

    Åh så smarrigt det låter! Själv kokar jag smörkola…

    Ha en go dag! Kram

  • Reply Elin 15 december, 2011 at 14:22

    Jag som just fått en flaska Baileys och så sent som i morse funderade på om det inte gick att baka något gott av den, tack för receptet!

  • Reply Snickaregården 15 december, 2011 at 14:50

    Mmm… lät oerhört gott 😀
    Kram Maria

  • Reply Helena, Craft and Creativity 15 december, 2011 at 14:53

    Jag älskar Bailey's och de där bollarna ser väldigt smarriga ut! 🙂

  • Reply Svea 15 december, 2011 at 15:42

    Men åh, du är ju för duktig! Lät ju helt underbart! 🙂 Otroligt vackra foton tar du också.
    Hoppas du får en fortsatt bra dag!

  • Reply Cias Små Ting 15 december, 2011 at 16:11

    Tvivlar inte en sekund att dessa är svingoda!!

    Jättefina bilder som alltid =)

    Trevlig kväll

  • Reply view the horizon 15 december, 2011 at 16:55

    så himla fint dekorerade! underbara även för ögat!

  • Reply annas paraply 15 december, 2011 at 19:24

    Åh fina baileysbollar! Dom ser väldigt goda ut också. Vilken fin blogg du har! /Anna

  • Reply Sofia 15 december, 2011 at 20:21

    Lät ju hur gott som helst : ) Tack för receptet kram Sofia

  • Reply Mia 15 december, 2011 at 20:31

    Har just ätit Hägendaz Baileys kan verkligen rekommendera den.
    Med lite Baileys blir allt gott, tackar för receptet och vad fint du pyntat dina bollar.

    Kram

  • Reply Titta in hos Thess 15 december, 2011 at 21:07

    Å vad härligt gött det där såg ut.

    Kram Thess

  • Reply Rapport till Vänfors 15 december, 2011 at 22:01

    wow, måste testas
    Kram Annika

  • Reply Vardaxlyx 16 december, 2011 at 05:09

    Ser helt underbart goda ut! Önskar dig en trevlig fredag!
    Kramkram

  • Reply Kickan Style 16 december, 2011 at 07:18

    OJ det här låter mumsigt! Måste ta och prova i helgen!! 🙂

    Ha en fin helg!
    Kristina

  • Reply Fröken Prillig 16 december, 2011 at 12:22

    Ser jättefina ut och låter gott!så detta recept ska jag prova, men det blir utan jordnötssmör då eftersom jag har en hyperallergisk son.
    Tack för all fin inspiration jag får på din sida! Dottern hade julmys med sina kompisar för ett tag sedan och då gjorde de bl a tepåsar att ge bort till sina nära i julklapp med dina fina etiketter som vi skrev ut!
    //Åsa
    På min blogg finns en tävling för den som känner sig tävlingssugen!

  • Leave a Reply