mina funderingar

Söta saker att stoppa i munnen

Jag har funderat över en sak. Varför är det bara till jul som man bakar julgodis och praliner? Det är ju så gott och så känns det ”nyttigare” än att äta köpt godis fyllda med E-ämnen. Jag ska försöka att fortsätta att baka godis även efter jul. Till påsk vill man ju också ha godis. Och till midsommar. Och till alla helger. Och till alla namnsdagar… jag ska nog kunna hitta tillfällen.

fot pa fat tallris 2

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

27 Comments

  • Reply Anette Ryan 27 december, 2011 at 08:29

    Du har så rätt! Varför bara till jul? Bakar gör man ju året runt.
    Kram och godfortsättning!
    Anette:-)

  • Reply Helena -Hemma hos oss 27 december, 2011 at 08:35

    Jag följde ditt cake pops recept nu till jul, det blev smarriga "chokladklubbor" som barnen kallade dom 🙂
    Jag rullade några i pärlsocker också, mums mums.
    Tack för kalendern som kom fram lagom före julafton, blev sååå glad!
    Ha en fin dag, kraaam Helena

  • Reply Victoria - Elvira Spekulerar 27 december, 2011 at 08:57

    Jomenvisst funkar godis till alla tillfällen! Vilket underbart fat det var på bilden.

    Och som vanligt så suckade jag hänfört över er klädkammare i det tidigare inlägget.

    Kram Kram

  • Reply Vardag och flärd 27 december, 2011 at 09:20

    Så fina! Och dessa passar ju till Alla hjärtans dag i februari!!
    Kram Eva

  • Reply Anna 27 december, 2011 at 09:49

    Haha, så sant! Man borde verkligen baka godis oftare. Det är kul, naturligt och framför allt så har man alltid något fint att bjuda på 🙂
    Kram!

  • Reply Vardaxlyx 27 december, 2011 at 10:02

    Ser smarriga ut! Själv ska jag dekorera mina cuppisar. Min fyller år idag så en lite överasknings fika blir det i eftermiddag!
    Massa kramar till dig!

  • Reply Ullis 27 december, 2011 at 10:39

    mm, jag håller med dig. När jag har ätit choklad från köpta chokladaskar i jul har jag tänkt på att de ju faktiskt inte är lika goda som de man gör själv, så så mycket bättre att göra dem själv! Och så är det ju så roligt, så det är synd att begränsa det pysslet till de hektiska julveckorna.
    Ha det bra!
    Ullis

  • Reply creando 27 december, 2011 at 10:56

    Exakt så sa min dotter häromdagen. Varför bakar vi inte sånt här godis hela året, mamma, det måste ju vara nyttigare. Och det är godare…. Ja, kloka är de barnen. Och du med! 🙂

    Kramar Kicki

  • Reply Snickaregården 27 december, 2011 at 12:31

    Det där har jag oxå grunnat på. Jag menar, ta t ex kola… kan man ju äta året om.

    Önskar dig en god fortsättning
    Kram Maria

  • Reply Nina 27 december, 2011 at 14:50

    Jag har verkligen slutat med det där att bara göra godis till jul. Tänker liksom inte på det själv längre men ibland kommenterar folk "men står du och kokar kola mitt i sommaren?" och då kommer jag på att alla inte gör det. men vadå, är man sugen så är man=) och så är det ju KUL att gjuta praliner och koka kolor…

  • Reply Rebeccas DIY 27 december, 2011 at 14:51

    Jag håller verkligen med! Mina barn gör eget godis ibland med smält mjölkchoklad och corn flakes. Det är ju både bra och mysigt lördagsgodis.
    Ha en bra kväll, imorgon är det jobb för mig också men det känns helt ok.

  • Reply Barnens Hjältar 27 december, 2011 at 15:05

    Så fint!
    Jag skall börja leta runt efter nyttiga sötsaker, en av sönerna har dietistkoll men man skall inte förbjuda något så en dag i veckan får han lov att äta lagom gott. Har du tips?

  • Reply Fru Vallmo 27 december, 2011 at 17:24

    Du har så rätt, som tur har jag en dotter som experimenterar ganska mycket i köket och då får vi många "julgodis" mitt i sommarn och som present! Very nice!
    Önskar dig en god fortsättning!
    Kram

  • Reply vala 27 december, 2011 at 17:39

    Vilken sött fat med de goda godis .Du har helt rätt godis passar i alla tillfälle särskild de hemma gjorda .

    Kram Farzaneh

  • Reply Vårt röda hus 27 december, 2011 at 17:50

    Åh, kära då! Jag är glad över att det bara är till jul som det finns så mycket hemgjort godis i stugorna!
    För en obotlig gottegris som jag så skulle det vara förödande om de fanns där för jämnan…

    Nu stundar nämligen nyttigare tider i vårt röda hus. Vi har köpt en RÅKOSTKVARN! Så det så! (Suck)!

    God fortsättning på julen!
    Kram Eva-Mari (som lystet sneglar på dina fina praliner):

  • Reply Marias Hörna - Njut av livet ♥ 27 december, 2011 at 18:22

    Det finns alltid tillfälle till lite godis. Bara så farligt att ha hemma….

    Må så gott kram Maria

  • Reply Hanna 27 december, 2011 at 18:45

    Ha en fin fortsättning!
    Kram
    Hanna

  • Reply Lotta 27 december, 2011 at 19:24

    Vi kom också att fundera på detta tema när vi åt julrester till kvälls mat, men det var angående senap. Det råkade nämligen bli så att vi fick 4 olika sorters hemgjord senap, alla väldigt olika och alla jätte goda och då kom vi fram till att varför ska man bara ha god senap till Jul??? Visst är det lit knäppt!
    Dina praliner ser väldigt goda och FINA ut, och det är ju samma ska där varför inte göra lite GOTT godis ibland och sluta upp att köpa sånt färdigt som innehåller en massa som vi inte vill äta om vi får reda på innehållet.
    Ha en god fortsättning.
    Kram Lotta

  • Reply Finurliga Fröken 27 december, 2011 at 19:25

    Mmm va gott de ser ut och så vackra dom är. Du har helt rätt. Man borde göra eget godis oftare. det är itne bara nyttigare. de är ju roligt också. Önskar dig en god fortsättning! kram

  • Reply Bromans Bravader 27 december, 2011 at 19:30

    Sant! Och så fina dina små praliner är.
    Stor kram Jannike

  • Reply Fiffiga Systrar 27 december, 2011 at 19:38

    ja det kan man verkligen undra! Vi hänger på dig och gör eget godis året om! kram från oss!

  • Reply Ljusa vardag 27 december, 2011 at 19:57

    Ja det har du ju förbannat rätt i! Klart man kan äta "julgodis" året om! Ha det fint. Kram Anna

  • Reply Åse - Interiörguiden 27 december, 2011 at 20:33

    Mmm så gott det ser ut. Jag håller med om att man borde göra godis själv oftare.

    Tack snälla du för din fina kommentar!

  • Reply Tess 27 december, 2011 at 20:57

    SV:Ja tack, julen var jätte bra. 🙂 Hur hade ni det? Nej någon ensamrätt över maken är det inte lätt att få hemma hos oss, 🙂 vore skönt med lite barnvakt ibland! 😉 hihi

  • Reply Sofia 27 december, 2011 at 21:58

    Jätte söta praliner klart man ska baka året runt ; ) kram Sofia

  • Reply annas paraply 27 december, 2011 at 22:31

    Fina praliner! Och ja godis är ju gott jämt. Önskar dig härliga mellandagar!

  • Reply God, godare, godast, fudge - Hildas hem 25 september, 2015 at 09:59

    […] jag inte bjudit bort överdrivet mycket. Jag har alltså proppat i mig dem själv. Och så vill jag åter igen slå ett slag för att sådant här godis kan man baka och äta hela året och inte bara till […]

  • Leave a Reply