småkakor

Söta små honungskakor

 

Jag älskar, som ni kanske märkt, småkakor. Jag äter dem gärna istället för godis. Här har jag lånat ett recept på honungskakor från den fina bloggen Söta saker. Mycket enkla att göra – och väldigt goda!

Honungskakor

100 gram smör
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
2 msk flytande honung
1/2 tsk bikarbonat
2 dl vetemjöl

Blanda smör och socker (det går bra att använda flytande smör om man vill). Rör i honung och vaniljsocker och sist vetemjölet blandat med bikarbonat. Forma till strängar och platta ut på smord plåt. Grädda i 175 grader i cirka 15 minuter. Skär i sneda remsor och låt svalna.

Hoppas att ni alla får en härlig fredag!

//Sofia ♥

Spara

Previous Post Next Post

You Might Also Like

24 Comments

  • Reply Johanna Stålros 4 november, 2011 at 07:08

    Åhh så goda de ser ut, som kolasnitt- mums. Tack för det;) Kram Johanna

  • Reply Sofia 4 november, 2011 at 07:13

    Tack för tipset måste testa kram Sofia

  • Reply Yosofine 4 november, 2011 at 07:34

    Mmmums! Jag har både småkakor och godis hemma, stackars mig! 😉

    Kram

  • Reply dagdrömmar i vitt 4 november, 2011 at 07:39

    Hej vännen, mums mums, hihi. Håller med dig Jag äter inte så ofta godis, hellre en god kaka eller bakverk:)
    Kramkram<3 nettan

  • Reply fianathome 4 november, 2011 at 07:45

    Gott! Ha en skön helg! kram fia

  • Reply Aquilejans 4 november, 2011 at 08:13

    Mumsigt,
    ha en härlig helg1
    Mvh Malena

  • Reply vala 4 november, 2011 at 08:27

    Så gott!! Jag har gjort en plåt igår och tog med mig till mina godis älskare son och dotter ;)) det blev mycket uppskattad .

    Önskar dig en härlig helg

    Kram Farzaneh

  • Reply Marias Hörna - Njut av livet ♥ 4 november, 2011 at 08:38

    Mumsigt är det….alldeles för gott. Läste om dig i AT idag. Kul !
    Önskar dig nu en härlig helg. Kram Maria

  • Reply Elin 4 november, 2011 at 08:58

    Så gott det ser ut, och idag är det fredag, så ikväll FÅR man ju faktiskt äta kakor 🙂

    Trevlig helg!

  • Reply Anonym 4 november, 2011 at 09:03

    Åhh va gott, snart ska jag börja kaka. Det är alltid något annat som källarrenovering eller något som kommer emellan:) När jag väl bakar igång har jag många recept på lager iallafall!
    Ha en härlig helg Fia och hälsa hem!
    Kramar Linda och pojkarna

  • Reply FaB Keramik 4 november, 2011 at 09:21

    Gott gott! Kanske något för mig att baka med sjuka barn idag? Ha en fin helg! KRAM

  • Reply Saras Qvintessentials 4 november, 2011 at 14:12

    Rosenhonung lät ju spännande! Det kanske går att hitta på någon deli i stan.
    Ja, det är ju fredag nu, så då får även jag fika – men innan jag kan prova detta receptet måste jag ju äta upp mina Lime Shortbreads! (Och det har jag inga problem alls med!)

    Ha en fantastisk helg!

  • Reply Camilla 4 november, 2011 at 18:16

    Håller med kakor är syndigt gott!
    Har inte provat att göra dessa kakor med just honung (brukar ha sirap) så det måste absolut testas!

    Ha en fin helg och tack för en inspirerande blogg!

  • Reply MaddeSign 4 november, 2011 at 20:11

    Låter himla gott.

    Kanske ska man baka lite i helgen?!

    Ha en skön allhelgonahelg!

    Kramiz Madde

  • Reply Anna 4 november, 2011 at 20:37

    Mumsigt! Såg receptet på Söta saker och tänkte att jag måste testa det! Min pappa är biodlar och vi har alltid honung hemma!

    Kramen

  • Reply Jenny @ Nilssonskahuset 4 november, 2011 at 22:13

    Det där såg smarrigt ut! Tack för tips.

  • Reply I mina gömmor 4 november, 2011 at 22:31

    Måste testas med blåbärshonungen som står i mitt skafferi!
    Kanske redan i morgon!

    Ha en fin helg!
    Kram

  • Reply Kickan Style 7 november, 2011 at 07:05

    Det ser precis ut som sirapskakor! Kanske enda skillnaden är honungen? 🙂 Men de ser väldigt goda ut i alla fall!

  • Reply hildashem.se 7 november, 2011 at 07:07

    Det är nog faktiskt endast honungen som skiljer sig från sirapskakorna. Båda är lika goda 🙂

  • Reply Linn 15 november, 2011 at 06:39

    Jag hittade hit för att Söta Saker länkade till din bild med honungskakor, och måste bara få lämna en kommentar og säga att här blir jag kvar. Din blogg är en fantastisk blandning av allt det som jag gillar bäst online – bilder, mat och pyssel! 🙂

  • Reply hildashem.se 15 november, 2011 at 06:56

    Så roligt Linn! Du är varmt välkommen hit! 🙂

  • Reply Johanna 15 november, 2011 at 08:58

    Vilken härlig blogg du har! Kakorna ser jättemumsiga ut 🙂

  • Reply Carina 12 juli, 2017 at 12:53

    Ska degen vara lös ?

    • Reply Sofia Brolin - hildas.se 14 juli, 2017 at 12:19

      Inte lös, men kladdig är bra om den är. Är den för lös kan du tillsätta mer mjöl.

    Leave a Reply