lantliv, odling

Torkad timjan

Nu har min timjan torkat ordentligt. På ett bakplåtspapper fnasade jag kvistarna tills alla blad trillat av, sedan är det bara att enkelt hälla över dem i en burk och använda hela året. Jag använder timjan framför allt då vi gör rostade rotfrukter – såsom potatis, morötter, kålrot, palsternacka och lök – i ugn, och det gör vi ofta här hemma. Timjan till det är ett måste och förhöjer smaken.

Igår var jag på auktion med min kompis Sara – som var på auktion för allra första gången. Hon gjorde ett fynd i form av ett stort Höganäskrus och blev biten och ville gå på fler. Själv köpte jag en riktigt gammal kälke. Känns inte så aktuellt just nu – men snart är det vinter och då passar den bra.

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

  • Reply Vårt röda hus 26 augusti, 2011 at 07:26

    Älskar också timjan och använder den till mycket. Ska slakta min stora kruka idag. Gör som du och får en skörd så stor att jag kan ge bort också!

    Kram Eva-Mari

  • Reply Anonym 26 augusti, 2011 at 10:23

    Vilket fint hjärta. Vet inte riktigt hur timjan smakar men jag blev inspirerad att testa nu 🙂

    Kram från Milla

  • Reply Stina 26 augusti, 2011 at 14:59

    Nu har jag inte varit är på säkert en vecka och det fanns ju massor av fina grejer att läsa ikapp. Och vilka bilder sen! Underbar inspiration inför helgen.

    Kramar från Stina

  • Reply SvenskaBlomsterbloggar 26 augusti, 2011 at 17:41

    ja timjan är verkligen gott på rotfrukter i ugn. Sen är det toppen att göra te på när man är förkyld! med 1 tsk honung i, särkilt vid hosta.

    Trevlig helg!
    //Emelie

  • Reply Lantligt i smultronbacken 26 augusti, 2011 at 17:47

    Gottigt med timjan. Jag brukar också ha det på rotfrukter i ugnen samt i köttgrytor.

    En kälke, det är ju perfekt. På auktioner ska man ropa in saker som inte är aktuella nu, det är då de blir billiga.

    Önskar dig en trevlig helg.

    Kram Teres

  • Reply Silvia 27 augusti, 2011 at 06:11

    Tack.. Nu vet jag vad jag ska göra med all timjan jag har på gården..

  • Reply fianathome 27 augusti, 2011 at 06:50

    Då kanske det blir lite ärtsoppa till hösten? Egenkokt ärtsoppa är mums om man inte har i fläsk utan gör den vegetarisk med mycket morötter och vitlök och så klart timjan!!Ha en fin lördag/kram Fia

  • Reply Min Svägerska och Jag 27 augusti, 2011 at 06:56

    Lyckans dig som fick så mycket timjan. Min dog i sommras av någon anledning. Jättekonstigt!
    Och timjan som är så underbart. Testa det i en kall sås på creme freche, vitlök, dijonsenap, timjan, lite rosmarin och salvia, salt och peppar

    Smaskens!

    Kram linda

  • Leave a Reply