lantliv, mitt liv, odling

Vad blir det för mat?

När vi häromkvällen var lite småhungriga och skulle göra oss kvällsmat så gjorde vi det enkelt för oss. Vi gick ut i landet och skördade kvällsmaten. Några potatisar, några morötter och lite sallad. Vi skivade potatisen och morötterna, lade dem på en plåt med lite olivolja, ringlade lite flytande honung över och kryddade med salt, peppar och timjan. In i ugnen i 225 grader i 20 minuter så var kvällsmaten klar. Att kunna plocka sin egen mat är att få känna sig riktigt rik, som Ernst säkert skulle ha sagt.

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

17 Comments

  • Reply Jenny 10 juli, 2011 at 07:55

    Åh, så härligt det låter och så gott!!!
    Och så mysigt att bara gå ut och skörda 🙂
    Ha en skön söndag, kram Jenny

  • Reply Lantligt i smultronbacken 10 juli, 2011 at 08:02

    Ungefär så kommer nog vår middag se ut idag med. Morätterna är som godast när de är späda och krispiga. Gott!

    Kram Teres

  • Reply cat 10 juli, 2011 at 08:04

    Håller med både dig och Ernst: Hemodlat är en lyx man bör unna sig oavsett hur stor/lite täppa man har. Det är så himla gott!
    Ha de gott. Catarina

  • Reply Sofia 10 juli, 2011 at 08:07

    mums : ) åhhhh vad gott. Fick smaka hemodlade potatisar av min kollega på jobbet häromdagen jösses nog de godaste potatisarna jag ätit : ) kram på dig Sofia på semester : ) i underbara Skåne : )

  • Reply Lisa-Maja 10 juli, 2011 at 08:32

    Riktigt rik…och det finns väl knappast något som smakar bättre än det man odlat själv.

    kram lisamaja

  • Reply Bankgatansju-Amanda 10 juli, 2011 at 08:57

    Åh vad gott!

  • Reply Gila 10 juli, 2011 at 09:00

    Ungsrostade grönsaker är ju såå gott. Fint pelargonfönster i förra inlägget. Trevlig söndag!

  • Reply Fru Vallmo 10 juli, 2011 at 10:09

    Hemodlade potatisar är bäst! Och de söta morötter, mmmmmh, så där smakar de bäst! Så gott!
    Kram

  • Reply Emma 10 juli, 2011 at 10:11

    Ser gott ut! 🙂

  • Reply Camilla 10 juli, 2011 at 10:51

    Ja, visst är det härligt att kunna gå ut plocka in mat sådär 😀 Idag blir det nog våra egna potatisar med stuvad mangold (som också kommer fran landet här hemma) och grillad bratwurst.. korven är ju tyvärr ingen hemmagjord.. 😉
    Men det är så man blir riktigt sugen på mat och längtar.. hehe.. Nu ska jag leta upp ett bra recept på hur man ska göra med svarta vinbären när man ska göra glass på dom. Vill ju inte ha kärnor i glassen och samtdigt få ut den bästa smaken 😀

    Hoppas solen skiner hos dej idag.
    Kram

  • Reply Anette Ryan 10 juli, 2011 at 11:55

    Vad det lät gott 🙂 Nu längtar jag till egenodlat och att den säsongen startar …snart så:

  • Reply Johanna Stålros 10 juli, 2011 at 13:32

    Han har så rätt den där Ernst;) Kram Johanna

  • Reply Fröken Kråknäs 10 juli, 2011 at 18:44

    Man mår så bra av att veta vad man äter! Det känns i hela kroppen både fysiskt och själsligt. Njut vidare av er egenodlade mat.

    Kramar Katarina

  • Reply Livet på Vestergård 10 juli, 2011 at 19:23

    Ja visst får man känna sig rik när man kan hämta egenodlad mat!
    Kram Kicki

  • Reply Fröken Fräken 10 juli, 2011 at 20:09

    Inget är som hemodlat! Alla smaker är som mycket mer intensiva då. Själv ska jag just hugga in på hemodlade jordgubbbar.. det är nästan så att jag inte nämns äta dem ;-D

  • Reply Hanna 11 juli, 2011 at 02:44

    gott.
    ha en fin vecka.
    kram
    Hanna

  • Reply Susanne 11 juli, 2011 at 07:14

    Det skulle han helt säkert ha sagt….Härligt!!
    Kram Susanne

  • Leave a Reply