godsaker

Varför välja när man kan få båda?

 

Kladdkaka = Mmmmm vad gott … Cheesecake = Mmmmmmmmm mums … Kladdkakecheescake = Jäklar vad gott!!!

Varför ska man välja när man kan få både och?! Jag hittade ett recept på kladdkaka OCH cheesecake i ett. Jag modifierade visserligen receptet något. Jag tog bort lite socker och ersatte det istället med krossade pepparkakor och digestivekex. Det blev riktigt bra!

Lycka till med bakningen!

Kladdkakecheescake

150 gram  smör
2 st  ägg
1,5 dl  socker
1,5 dl krossade pepparkakor och degistivekex
1 tsk  vaniljsocker
1 tsk  bakpulver
1,5 dl  vetemjöl
4 msk  kakao

Fyllning
2 st  ägg
1 st  pressad limefrukt
1 tsk  vaniljsocker
0,75 dl  socker
400 gram  philadelphiaost

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret.
3. Vispa ägg och socker poröst, blanda i vaniljsocker, bakpulver, vetemjöl och kakao.
4. Häll i smöret och de krossade kexen och rör till en jämn smet.
5. Bröa en springform och ha i chokladsmeten och grädda i 15 minuter.

Gör under tiden cheesecakesmeten.
6. Vispa ägg, lime, vaniljsocker och socker. Rör ner philadelphiaosten.
7. Ta ur formen med kladdkakan i efter 15 minuter och häll i cheesecakefyllningen. Grädda ytterligare 30 minuter. Kakan skall fortfarande vara lite kladdig i mitten.Fler recept hittar du på min receptsida.
Previous Post Next Post

You Might Also Like

32 Comments

  • Reply En kopp te, en matsked grejer o en knivsudd tankar 16 februari, 2011 at 11:06

    Dregglar… får nöja med en vanlig chokladbit till latten strax.
    Ha en fin dag!
    Cecilia

  • Reply Viktoria 16 februari, 2011 at 11:06

    Men gud vad gott det såg ut då! Jag ska spara receptet och baka en dag när jag känner för att göra något riktigt smaskigt. 🙂

  • Reply Madeleine Berglund 16 februari, 2011 at 11:34

    Mmm, det där receptet ska jag göra i helgen. =P Min pojkvän tycker om cheescake och jag älskar kladdkaka. Perfekt kombination då med andra ord. =D

    Vackert anteckningsblock du gjort också, så effektfullt!!!
    Igår rev min käresta av en mycket gammal tapet från rummet vi renoverar, den var guldig och vacker. Skulle nog göra sig fint på ett litet block. Hmm, jag fick en idé! 🙂

    Kram Madeleine

  • Reply Jenny 16 februari, 2011 at 11:52

    Mmm det ser gudomligt gott ut!!

    Ha en trevlig eftermiddag Sofia:)

    Kraam Jenny

  • Reply Cathrine 16 februari, 2011 at 14:13

    Mmmmm den såg god ut. Den måste jag testa til helgen!

    Kram Cathrine

  • Reply Vit dröm 16 februari, 2011 at 15:01

    Mums!
    Ser riktigt gott ut!
    Ha en fortsatt bra dag!
    Kram Anna

  • Reply Jenny 16 februari, 2011 at 15:03

    Ha ha, helt galet gott verkar det vara!! Måste prova, tack på förhand!!
    Ha en skön kväll, kram Jenny

  • Reply Madonnaliljan21 16 februari, 2011 at 17:31

    Hej!

    Det verkar ju himmelskt gott!

    Hoppas du får en fin kväll!

    Kram Jenny

  • Reply Mina drömmars hus 16 februari, 2011 at 17:49

    Mums mums, det låter som att det inte går att låta bli att prova.
    Ha en skön kväll
    AC

  • Reply Änglarnas hus 16 februari, 2011 at 17:55

    Mums!! Ja ska det va så ska det!! Inte välja bort något! Den skall jag allt prova någon gång!!

    Ha det så bra!! Kraam Sanne

  • Reply fröken knopp 16 februari, 2011 at 18:20

    Mmmmm….Den ser farligt god ut!!! Skickar du en bit till mig?!

    Varmaste Kramarna Elin

  • Reply Sofia 16 februari, 2011 at 18:27

    Gahhhhh så sugen : ) kram Sofia

  • Reply Bruno och Mig 16 februari, 2011 at 18:31

    Å va gott det ser ut. Kanske något att baka inför helgen….

    Ha en skön kväll
    Kramar
    L

  • Reply Hanna 16 februari, 2011 at 19:21

    Det ser gott ut.
    Ha en bra kväll.
    Kram
    Hanna

  • Reply ♥ helen 16 februari, 2011 at 19:32

    Dette var lurt, og det ser veldig godt ut 🙂

  • Reply Snickaregården 16 februari, 2011 at 19:40

    Det där receptet ska jag absolut testa. Såg ju himmelskt gott ut 🙂

    Kram Maria

  • Reply Systrarna Hjertén 16 februari, 2011 at 19:46

    O my!!! vilken kaka, det får bli helgfikat!!

    Trevlig kväll!
    /Frida

  • Reply Kia 16 februari, 2011 at 19:58

    Vilken rolig blandning! Ser verkligen god ut. Kanske man ska prova nån gång?

    Kram Kia

  • Reply Postadress Torslanda 16 februari, 2011 at 20:26

    Låter som en underbart god kombo!

  • Reply Ida-www.lippstick.se 16 februari, 2011 at 20:46

    Spännande blandning!
    / Kram Ida-www.lippstick.se

  • Reply Vit Poesi 16 februari, 2011 at 21:04

    Låter så gott! måste prova till helgen!
    Kram Malin

  • Reply Nordingården 16 februari, 2011 at 21:25

    Kors så sjukligt gott det lät och såg ut, tack för ett toppenrecept! Men det var bara inte kakan som föll mej i smaken "min" tapet ser jag där också och den stolen, kombon med kakan var oslagbar!!! Mari.

  • Reply Ljusa vardag 17 februari, 2011 at 08:39

    Ååå tusen tack för detta snaskiga recept. Måste testa ngn gång. Mvh Anna

  • Reply Therese 22 augusti, 2011 at 13:32

    Kanske en dum fråga…. När du skriver "bröa en springform" menar du med ströbröd då eller är det då jag ska använda kaksmulorna? Det står aldrig i receptet när och hur jag ska använda dom….

  • Reply hildashem.se 22 augusti, 2011 at 13:39

    Hej Therese! Så kul att du är igång och bakar denna smaskiga kaka. Det är ströbröd jag menar. Kaksmulorna ska vara u själva kaksmeten.
    Lycka till! 🙂

  • Reply Sara 30 augusti, 2011 at 07:24

    Också en lite dum fråga, men hur får man till hålet i mitten?! Eller hæller man bara cheesecakesmeten ovanpå?

    Tack!

  • Reply hildashem.se 30 augusti, 2011 at 07:29

    Hej Sara! Inte alls en dum fråga. Det blir så automatiskt när du häller cheescakesmeten i.
    Lycka till med bakandet! 🙂

  • Reply Jeanette 3 september, 2011 at 12:04

    Hej! Underbar blogg du har! 🙂 Jag gjorde kakan idag, och kan ju säga att den blev ju inte lika fin som din 😉 och så glömde jag hälla i kexsmulorna så jag fick försöka peta i dom efteråt hm..men nästa gång kanske jag får till det! 🙂 Den var god iaf! Kram/ J

  • Reply Anonym 21 november, 2011 at 12:16

    Fin blogg och ljuvlig kaka. Jag provade i helgen och studsade också över att pepparkakorna och degestivekexen inte finns med i själva receptbeskrivningen. Skriv gärna ut när de ska komma på plats! Min chokladkaka blev annars lite torr… Kanske var det jusst kexen som saknades!
    Mvh,
    Emma

  • Reply hildashem.se 21 november, 2011 at 12:28

    Hej Emma!
    Så kul att du provade kakan och tack för påpekandet om att det saknas i receptbeskrivningen om när smulorna ska i. Jag har nu lagt till det i texten.
    Kanske stod din kaka lite för länge i ugnen, om den blev torr? Hoppas att den blev god i alla fall!

    Ha en fin dag!
    //Sofia

  • Reply Anonym 8 december, 2011 at 06:41

    Hej – tack för svar! Det var omtänksamt! Det här receptet ska jag prova MÅNGA gånger – och experimentera med ugnstider och kex! Tack för receptet!
    /Emma

  • Reply Hurra för kladdkakan! - Hildas hem 25 september, 2015 at 11:09

    […] är ju smaskigt värre. Något som jag dock tycker är ännu smaskigare är kladdkakecheescake. Jag har skrivit om denna tidigare och även publicerat receptet och det har varit väldigt […]

  • Leave a Reply