vegetariskt

Vegetarisk bami goreng

vegetarisk bami goreng

 

Bami goreng är indonesernas motsvarighet till pyttipanna. Den lite mer kända Nasi goreng är egentligen samma sak fast med ris istället för nudlar. Och precis som med vår svenska pytt-i-panna så kan man stoppa i lite av varje. Så jag tog lite vad som fanns i kylskåpet och testade. Jag älskar asiatisk mat och detta var inget undantag. Snabbt gick det också. Så här gjorde jag min, men det är helt fritt fram att improvisera och byta ut vissa grejer mot det du har istället.

 

Vegetarisk bami goreng

200 g tzay (eller annat ”vegokött”)
2 portioner nudlar
2 st gula lökar
2 st paprikor
5 dl strimlad vitkål
3 klyftor vitlök
1/2 chilifrukt
4 msk olja
1 msk soya
1 msk hoisinsås
1 dl vatten
4 tsk curry
3 tsk paprikapulver
2 tsk soja
1 knippe salladslök
2 ägg

Gör så här
Sätt på en kastrull med vatten till nudlarna.
Stek äggen i en stekpanna och lägg dem på en tallrik vid sidan av och strimla dem.
Tina och skär tzayen i lite mindre bitar. Stek dem gyllenbruna i wokpanna.
Koka nudlarna. Tillsätt den hackade paprikan, gullöken och strimlade vitkålen i lite olja tillsammans med den wokade tzayen.
Värm en stekpanna till medelvärme med oljan. Tillsätt pressad vitlök och den finhackade chilin. Strö över curry, soja, paprikapulver, hoisinsås och ev lite salt. Häll över vattnet när det börjat tjockna. låt det puttra ihop till en härlig sås. Lägg i nudlarna i wokpannan tillsammans med de strimlade äggen samt den hackade salladslöken och häll sedan över såsen i wokpannan. Rör runt så att allt blandas. Servera.

 

//Sofia ♥

Fler tips på recept hittar du på min sida med vegetariska recept.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

  • Reply Hanna 30 maj, 2014 at 14:29

    Ser gott ut

  • Reply Stina 2 juni, 2014 at 05:27

    Jag testade det där i helgen och det blev väldigt gott. Dock bytte jag ut några av ingredienserna för att utnyttja det jag hade i kylskåpet. Kommer att göras fler gånger 🙂

    • Reply hildashem.se 3 juni, 2014 at 06:24

      Vad kul att höra. Det är verkligen smidigt att man kan byta ut och ta det man har 🙂

  • Reply Jennica... 2 juni, 2014 at 20:44

    Mums, vad gott det lät! Det får jag testa någon gång, jag älskar ju också asiatiskt!
    Kram Jennica

    • Reply hildashem.se 3 juni, 2014 at 06:23

      Ja, asiatisk mat är underbart 🙂

      Ha en fin dag!
      Kram

  • Reply 6 goda vegetariska recept | Vegetarisk mat | Hildas 10 februari, 2017 at 07:18

    […] 6. Vegetarisk bami goreng […]

  • Reply Kärlek till mat 14 oktober, 2017 at 16:11

    Smakade fantastiskt. Bästa jag ätit nån gång.

    Älskar dig och dina recept.

  • Leave a Reply