inspiration

Vegetarisk inspiration

När man är vegetarian så tror många att man automatiskt är duktig på att laga mat, just eftersom det är ett matrelaterat och aktivt val att bli vegetarian. Visst kan jag laga mat, men problemet är att det handlar om ointresse, jag tycker helt enkelt inte att det är kul att laga mat. Många gånger är det tråkigt för att det är svårt att komma på vad man ska laga, och så vill jag helst undvika att alltid köra fast i samma hjulspår. Men nu är det ju så att man ska äta mat varje dag och då måste man ju laga mat varje dag. Därför blev jag väldigt glad när jag såg att Sveriges första vegomat-tidning skulle komma. Jag signade upp mig på en prenumeration direkt för att testa och se om den kunde ge mig lite inspiration. Och det gjorde den. Jag har testat flera rätter redan och det känns kul att upptäcka nya smaker och nya råvaror, och då blir det liksom lite roligt och spännande med matlagning igen. Nu återstår det bara att se hur länge det håller i sig …

//Sofia ♥

PS. Om du vill kolla in mina egna favoritrecept så har jag samlat dem på min receptsida.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

11 Comments

  • Reply Anna 10 februari, 2014 at 09:58

    Jag tycker inte heller att det är särskilt kul att laga mat, men det är ju ett måste som man liksom inte kan välja bort i livet. Är inte vegetarian men vill äta mer och mer vegetariskt och därmed också inspireras till detta. Ska kolla upp detta. Tack för tips.

    • Reply hildashem.se 12 februari, 2014 at 08:03

      Nej, det går ju tyvärr inte att välja bort. Vissa dagar önskar jag att det bara gick att ta ett mat-piller så var det fixat liksom 🙂

  • Reply bara anna 10 februari, 2014 at 10:49

    Är som dig. Laga mat är mest ett måste men sedan vi fick barn så är jag noga med vilken mat vi äter så det är bara att ställa sig vid spisen och se glad ut. Skulle gärna äta mer vegetariskt.
    Jag har flyttat till ny adress i dag: http://www.baraanna.se

    Ha en skön måndag

    • Reply hildashem.se 12 februari, 2014 at 07:32

      Vad kul med nya adress, jag uppdaterar i min blogglista 🙂

  • Reply Living by Miriam 10 februari, 2014 at 19:43

    Spännande med ny tidning. Jag tycker instagram bjuder på mycket matinspiration, ett tips 😉

    • Reply hildashem.se 12 februari, 2014 at 07:32

      Ja, Instagram är bra, där finns massor med inspiration 🙂

  • Reply Gabriella 10 februari, 2014 at 21:40

    Vad kul med en tidning fokuserad på vegetariskt! Jag är visserligen inte vegetarian men äter dock mycket vegetariskt och känner som du säger hur lätt det är att köra på samma rätter. Man behöver ju lite inspiration ibland:)

    • Reply hildashem.se 12 februari, 2014 at 08:02

      Ja, lite ny inspiration mår man bra av 🙂

  • Reply Madeleine 11 februari, 2014 at 19:48

    Härligt med en ny vegotidning. Jag har lovat min kära man att inte köpa hem några fler tidningar, så jag hoppas bibiloteket där jag bor tar in den. Tack för tips!

    • Reply hildashem.se 12 februari, 2014 at 08:01

      Finns den inte där kan du ju alltid be dem ta in den. Ibland så gör de ju det 🙂

  • Reply Anonym 12 februari, 2014 at 08:11

    God och smakrik vegetarisk/vegan mat som är både ekologisk och allergenfri är ju svårt att hitta. Green n’ Lean är ett nytt svenskt KRAV-märkt livsmedel av groddade spannmålsprodukter med bra näringsegenskaper och som har tillverkats på naturligt sätt för att näringen lättare kan tas upp i kroppen. Det har lågt GI med mycket kostfibrer – finns f.n. i 5 olika sorter; burgare, morot- rödbets- broccolibullar och falafel – fungerar jättebra som ingrediens i olika rätter – man smular bara ner den i t.ex. en tomatsås och så har man en vegan ”köttfärs/sås” för lasagne, kålpudding m.m. Finns nog inte i alla butiker ännu men man kan fråga efter den så kan butiken ta hem mot beställning

  • Leave a Reply