vegetariskt

Vegetarisk pyttipanna

Vegetarisk pyttipanna

 

Att äta pytt i panna med massor av rödbetor och stekt ägg är något av det godaste som finns, dessutom är det så otroligt enkelt att göra själv. När jag häromdagen hade rester kvar till lunch så längtade jag morgonen och förmiddagen på att klockan skulle bli 12 och jag skulle få äta lunch.

Och nyckeln till en särdeles god pyttipanna är att tärna riktigt små tärningar. Lyxigt nog kommer även de flesta av ingredienserna från egen odling, men det går ju precis lika bra att köpa ekologiskt 🙂

 

Vegetarisk pytt i panna

5 potatisar
2 morötter
1 polkabeta, palsternacka eller kålrot
2 gula lökar
tofu (jag använder Kung Markattas marinerade)
smör till stekning
salt
peppar

ägg
inlagda rödbetor

 

GÖR SÅ HÄR
Skala och skär potatisen i små tärningar. Koka dem i vatten i 1 minut, häll av vattnet.

Hacka löken, skär tofun, morötterna och betan i lika stora tärningar som potatisen.
Använd gärna två stekpannor eftersom det annars lätt blir mos av alltihop när det blir för mycket, stek alla ingredienser gyllenbruna. Blanda allt väl och smaka av med salt och peppar och stek sedan några ägg när pannan är ledig igen. Servera tillsammans med inlagda rödbetor.

Vill du ha fler tips på god mat kan du kolla in min sida med vegetariska recept.
//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

  • Reply A House With A View 8 oktober, 2013 at 06:36

    Vad himla smaskigt det där verkar!! Det ska jag testa att göra, tack för receptet!

    Kraaaaam aka

    • Reply hildashem.se 10 oktober, 2013 at 11:39

      Det är jättesmaskigt! Testa vettja! 🙂
      Kram

  • Reply Anneli 8 oktober, 2013 at 09:19

    Men så gott det ser ut, magen skrek rakt ut när jag såg dem fina bilden, jag borde nog äta lunch snart 🙂

    Kul att testa en vegetarisk variant, kul också att få reda på hur jag kan använda tofu.

    Tack för tipset, detta ska testas!

    • Reply hildashem.se 10 oktober, 2013 at 11:39

      Jag visste inte heller tidigare hur jag skulle använda tofu, men nu har jag lärt mig några rätter i alla fall 🙂

  • Reply Futu 11 oktober, 2013 at 20:30

    det där vill jag prova nån dag, tack för tipset

  • Leave a Reply