vegetariskt

Vegetarisk thaisoppa

vegetarisk thaisoppa

 

Jag älskar stark mat, det är så gott! Häromveckan blev jag bjuden på en jättegod vegetarisk thaisoppa och nu i veckan försökte jag återskapa den på egen hand. Och resultatet blev suveränt. Enkelt, gott och starkt.

 

Vegetarisk thaisoppa

2 stora morötter
1 purjolök
1 stor gul lök
3 vitlöksklyftor

1 msk olja
2 burkar kokosmjölk
2 dl vatten
1 1/2 msk röd currypasta
Salt och peppar

Finhacka alla grönsaker och fräs dem lätt i oljan i en kastrull, utan att bränna dem. Häll i kokosmjölken och vattnet och låt koka upp. Blanda sedan ner den röda currypastan salt och peppar, rör om ordentligt så att currypastan löser upp sig ordentligt. Gillar du stark mat kan du med fördel lägga i ytterligare röd currypasta. Men smaka gärna av först så att det inte blir så starkt att du trillar omkull. Och om du inte gillar stark mat kan du ju bara minska kryddningen.

Och håll även koll på den röda currypastan, det finns sorter som inte är helt vegetariska, om du vill ha det helt vegetariskt.

Receptet räcker till 4 portioner. Servera med knäckebröd eller mjukt nybakt bröd.

Fler tips på recept hittar du på min sida med vegetariska recept.

//Sofia ♥

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

24 Comments

  • Reply Sofia 24 mars, 2012 at 08:18

    Tack för tipset=)
    Jag har börjat att äta mer vegetarisk mat, startade i veckan, så är tacksam för alla tips. Alltid älskat grönsaker och inser ju nu hur mycket och hur bra jag mår både fysiskt och psykiskt att äta mycket grönsaker. Bunkrade upp med olika grönsaker, linser och sojabönor igår så nu ska inspirationen flöda…är tanken 😉

  • Reply Kristina 24 mars, 2012 at 08:19

    Den såg riktigt god ut, och jag gillar oxå stark mat. Så denna soppa ska jag prova göra någon dag.

  • Reply Anna 24 mars, 2012 at 08:26

    Mums! Ser otroligt gott ut! Jag gillar verkligen morotssoppa så denna variant ska absolut testas! Vacker färg dessutom!

  • Reply Marianne 24 mars, 2012 at 08:31

    Börjar lära mig det här med lite starkare mat, gubben älskar det och nu behöver man ju inte krydda barn (mamma;) vänligt längre. Håller med om att det är godare, men det får inte vara FÖR starkt!
    Ha en finfin lördag!
    Kram Marianne

  • Reply Hanna 24 mars, 2012 at 09:07

    Tack för tipset! Vi har börjat äta soppa på måndagar och nu vet jag vad vi ska äta nu på måndag:)

  • Reply vala 24 mars, 2012 at 09:14

    Älskar stark mat och just idag ska jag göra en fisk soppa med safran och den ska blir riktig stark mums .
    Tack för tipset och ha en fin lördag .
    Kram Farzaneh

  • Reply madelein - mamma till sex 24 mars, 2012 at 09:24

    Det ser väldigt gott ut det där!!

  • Reply Allt och/eller Inget 24 mars, 2012 at 09:33

    Å vad gott det ser ut det där. Så fint med matchande paprika till 🙂 Väldigt fin bild också, tapeten är härlig. Ha en fin helg! Kram Linda

  • Reply The Rosegarden in Malevik 24 mars, 2012 at 10:19

    Hej Sofia…Olala….det där ser gott ut…….
    å missa nu inte,,,,,,,

    S
    A
    T
    U
    R
    D
    A
    Y

    S
    H
    O
    W

    O
    F
    F

    förra veckan var det 110 fina bloggar,,
    De e kul att vara med 🙂
    VÄLKOMMEN
    Håkan

  • Reply Mamma Elva 24 mars, 2012 at 11:04

    Åh, vad gott det låter! Jag älskar soppa! Och thaimat! Perfekt combo för mig alltså 🙂

  • Reply Bromans Bravader 24 mars, 2012 at 15:47

    Mums. Thaimat är ju så väldigt gott!
    Ha en underbar lördag!
    Kram Jannike

  • Reply Erika G 24 mars, 2012 at 21:00

    Åh så gott med thailändska soppor! Värmande och mättande utan att vara tungt eller svårsmält. Jag lägger ofta i skivor av vattenkastanj, precis innan servering. Härligt knastrigt och gott!

  • Reply Helena, Craft and Creativity 25 mars, 2012 at 17:35

    Mums, det receptet ska absolut sparas och testas! 🙂

  • Reply Åse - Interiörguiden 26 mars, 2012 at 06:29

    Du, det här receptet sparar jag, det låter supergott, helt i min smak! Tack för tipset!

    Kram

  • Reply Maria 26 mars, 2012 at 17:15

    Hej hopp!
    Jag lagade soppan igår och spetsade med lite mango chutney. Mycket gott blev det! Lite färsk koriander på toppen kanske skulle vara spännande också.

    /Maria

    • Reply hildashem.se 26 mars, 2012 at 17:24

      Bra idé både med chutneyn och koriandern, det ska jag testa nästa gång. Kul att det blev lyckat! 🙂

  • Reply Anonym 11 april, 2012 at 17:27

    Prövade också receptet idag. Blev lite väl starkt, kanske pga
    för mycket peppar / salt / currypasta. Ska nästa gång späda ut och kanske söta återstående 3/4 av satsen. Liknande kryddning verkar de ha i asiatisk noodle-soppa jag nyligen köpte och tänkte att spadet borde man kunna göra en dryck av och dricka som the eller vin.

    • Reply hildashem.se 11 april, 2012 at 17:31

      Oj, då. Ja, men då är nog alla eventuella förkylningsbaciller bortblåsta i alla fall 🙂

      Vad spännande det låter med drycken. Berätta gärna hur det går.

      Ha en fin kväll!

  • Reply Anonym 1 oktober, 2014 at 11:47

    Har suttit och hållit på detta recept i min bank ganska länge, men idag var det dags 😉 Mycket god, men jag var nog för snäll med currypastan- kan ta i mer nästa gång 😉 Men varmt och gott för förkylda halsar! Lagom lunch 😀

    Anna i gbg….

  • Reply Vegetarisk thaigryta - Hildas hem 22 september, 2015 at 12:53

    […] recept som jag tidigare bloggat om är: Vegetarisk thaisoppa, Vegetarisk bami goreng och Vegetarisk tikka […]

  • Reply Sara 3 februari, 2016 at 20:51

    Tack för ett bra recept. Det var precis de ingredienser som jag hade tänkt använda. Så vår vego-onsdag bestod av en variant av din thaisoppa.

    • Reply Sofia Brolin - hildashem.se 5 februari, 2016 at 07:22

      Vad kul att du gillade den. Tack också för påminnelsen, det var längesedan jag gjorde den själv så i helgen blir det nog dags. 🙂

  • Reply Andreas 22 augusti, 2016 at 10:48

    Det är oftast räkpasta i en röd curry, så helt vegetarisk är den faktiskt inte.

    • Reply Sofia Brolin - hildas.se 24 augusti, 2016 at 11:13

      Nu skrämde du upp mig, jag sprang genast och kollade min egen röda curry och den innehöll ingen räkpasta. Men tack för tipset, kan vara bra att veta att jag ska kolla efter det på innehållsförteckningen. 🙂

    Leave a Reply