Livet

Vi har guld på mackorna

Häromdagen var vi ute och plockade kantareller. Det var flera av er som undrade vad vi gör med kantarellerna. Det finns nog bara ett svar på det i vårt hushåll; kantarellmackor i ugn. Det finns inte mycket som slår det!

Förväll först kantarellerna genom att lägga dem i en varm kastrull eller stekpanna. Låt dem fräsa en stund så att det bildas vatten runt om. Häll av vattnet och lägg i en klick smör och stek en stund tillsammans med hackad vitlök, tillsätt en skvätt grädde och låt det puttra. Sedan är det bara att lägga svamparna på mackor med ost och stoppa in i ugnen i 225 grader i ca 5-10 minuter.

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

21 Comments

  • Reply annasaramaria 6 juli, 2011 at 17:24

    Mums!! Mackorna ser verkligen supersmarriga ut. Jag älskar kantareller (och varma mackor:-)).
    Mvh annasaramaria

  • Reply Lisa-Maja 6 juli, 2011 at 17:28

    Mums!!!
    Ska nog ta med mig en liten korg till skogen ikväll…har sett hur det lyser av guld på några ställen:)

    Ha en fin kväll!
    kram lisamaja

  • Reply Johanna Stålros 6 juli, 2011 at 17:52

    Åhh det kan man äta ofta- så himla gott!!! Kram Johanna

  • Reply my white mess 6 juli, 2011 at 17:53

    åh men så ljuvligt gott!!
    Det slår faktiskt det mesta.

    Kram Malin

  • Reply Himlavit 6 juli, 2011 at 18:15

    Oj vad det lät göttans! Jag älskar tantareller!!

  • Reply Barnens Hjältar 6 juli, 2011 at 18:18

    Ojoj, ja det är gott det 🙂
    ha en fin kväll och njut av mackorna ..

  • Reply a piece of happiness 6 juli, 2011 at 19:12

    Har nyss ätit middag men det vattnas i munnen ändå 😉

  • Reply cat 6 juli, 2011 at 19:23

    Åhhhh…… gud så gott. Finns inte mycket som slår en varm macka med kantareller.
    Ha de gott. Catarina

  • Reply Smultronlycka 6 juli, 2011 at 19:26

    Hej hej!!

    Åå det är väl underbart med kantareller!!
    Man blir så lycklig när man hittar de gula skatterna!
    Nu blev jag riktigt sugen på en sån där smarrig macka..
    Får nog bege mig ut i skogen snart 🙂

    Ha det gott!
    Kram Anna

  • Reply Systrarna Hjertén 6 juli, 2011 at 19:27

    Ååååå, sååå gott!!!

    Mvh
    Frida

  • Reply Lotta 6 juli, 2011 at 19:38

    Visst är det underbart med kantareller. Jag brukar steka med crame fraice, västerbottensost och kryddor och sen i ugnen. Mums!! Kram Lotta

  • Reply Nattsyster 6 juli, 2011 at 20:26

    Redan! Jag tog en runda i "min svampskog", men tji fick jag. Här har de inte tittat fram ännu… Men snart så! *mums* 🙂

  • Reply Mia 6 juli, 2011 at 20:31

    Åh så gott med kantarell macka. Här plockas det blåbär i vår skog då det är längre att gå till skogen med svam.

    Kram Mia

  • Reply Hulda 6 juli, 2011 at 20:44

    Dette så fantastisk godt ut! Herlig bilde!

  • Reply Vita lyckan 6 juli, 2011 at 20:48

    Kantareller, så gott! Nu måste jag ut i skogen här hemma och leta. Det där såg ju så smaskigt ut 🙂

  • Reply Fru Westman 6 juli, 2011 at 20:59

    Galet gott!

  • Reply Ronny 6 juli, 2011 at 22:28

    Hej! Snurrar runt här bland bloggar och stannade upp här på din blogg en stund och kikade runt.

  • Reply Anette Ryan 6 juli, 2011 at 23:22

    Nu blev jag sugen. Har inte ätit kantareller på lika länge som jag bott i Australien, över sju år. Stekt macka med leverpastej och smörstekta kantareller är vad jag gillar. Undrar om man kan importera dem….antagligen inte.
    Ät en macka eller två för mig också. 🙂

  • Reply Hanna 7 juli, 2011 at 00:39

    mums, tycket som du.
    Kram
    Hanna

  • Reply fianathome 7 juli, 2011 at 05:52

    mmm – så gör jag med. Jag brukar säga att det är "svingott" fast det är vegetariskt 😉
    Du glömde skriva att man inte bara ska stoppa den först i ugnen utan sen som reklamen förr sa -"stoppa dem rätt in i munnen" Slurp!
    Jag var ute igår och letade kanitsar och hittade EN…visserligen stor men ändå..Den blev bara till att gå och lukta på resten av promenaden. Bättre än inget..
    Ha en bra dag/Fia

  • Reply Vitsippan 7 juli, 2011 at 20:03

    Hej Sofia !

    MUMS så gott. Blir hungrig igen.

    Kram Mi

  • Leave a Reply