hållbart liv

3 hållbara tips

 

Det händer mycket gällande hållbarhet just nu. Jag tycker att det pratas om det och skrivs om det lite överallt, och många vill försöka införa lite mer hållbarhet i sina liv. Det tycker jag är toppen, så länge ordet inte missbrukas av företag som gärna vill rida på vågen utan att faktiskt efterleva det också. Vi kan inte fortsätta som vi alltid gjort och leva, förbruka och producera som om det inte fanns någon morgondag.

Men låter det inte förfärligt tråkigt med hållbarhet? Det tyckte jag för några år sedan, men nu tycker jag att det, och vad det står för är ett av de finaste ord jag vet. Hållbarhet finns på så många olika områden och i olika plan, det kan handla om ekonomi, socialt, konsumtion, miljö och mycket mer. Hur som helst så finns det en uppsjö av sidor på nätet som skriver om hållbarhet och det finns mycket att inspireras av. Och här kommer tre tips på relativt nya sidor som alla speglar en mer hållbar livsstil.

 

The waves we make

The waves we make är en alldeles ny plattform med 6 bloggare som vill inspirera till en hållbar livsstil. Det är ett webbmagasin med många snygga bilder som fokuserar på interiör, mode, hantverk och mycket mer som samtidigt har ett hållbarhetsperspektiv.
Bloggarna bjuder på allt från slow fashion, vackra naturbilder, kollaborativa verksamheter, ekologisk mat, återbruk,  säsongens grödor till schysst hantverk och mycket mer.

www.thewaveswemake.se

 

Continuation magazine

Continuation Magazine är en webbtidning om hållbar livsstil som riktar sig till alla som är intresserade av att leva mer hållbart, oavsett om det handlar om att konsumera mer hållbart, förändra sättet man lever på – eller bara inspireras av andra som gör riktigt bra grejer för en hållbar utveckling.

www.continuationmagazine.se

 

Sustainable day

Sustainable Day är en inspirations- och informationssida för dig som vill leva mer hållbart och miljövänligt. Här publiceras tips och idéer kring hur du med enkla medel kan göra miljömedvetna val i vardagen.

Maria och Sara som ligger bakom sidan är båda studenter och vill uppmuntra till att leva miljövänligt på ett vis som inte slår alltför hårt mot plånboken. De vill bevisa att miljömedvetna beslut på lång sikt leder till mindre kostnader.

www.sustainableday.se

 

Och så kommer här ett extra bonustips tillagt i efterhand om Think Organic som också är en riktigt inspirerande och snygg sida fylld med tips till en hållbar livsstil för barnen och naturens skull.

www.thinkorganic.se

//Sofia ♥

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Charlotta - thinkorganic.se 22 januari, 2016 at 08:59

  Tack för tips! Och så vill jag tipsa om vårt nätverk. Think organic! Vi är en kreativ duo som vill inspirera till en hållbar & miljövänlig livsstil. Vårt nätverk skapades för 1,5 år sedan och då fanns inte så många av den här typen av bloggar. Kul att det har blivit en trend. Hoppas det håller i sig! 🙂

  • Reply Sofia Brolin - hildashem.se 22 januari, 2016 at 09:08

   Jamen det är klart att er sida borde varit med Charlotta, jag har därför lagt till er sida som ett extra bonustips. Förlåt för att jag “glömde” er. 🙂
   Kram Sofia

 • Reply Pernilla 22 januari, 2016 at 09:08

  Tack för att du tipsar om Continuation Magazine! (Vi har bytt adress till .se istället för .com! 🙂 )
  Och som du säger – hållbarhet lät verkligen urbota trist tills man läste på lite och fastnade i det, så det är himla kul att så många är med och inspirerar!

  • Reply Sofia Brolin - hildashem.se 22 januari, 2016 at 09:11

   Det var så lite så (och adressen är justerad).
   Och visst är det kul att så många fått upp ögonen för det. 🙂

 • Reply Rania {Rania Maria Photography} 22 januari, 2016 at 11:57

  Jag tycker hållbarhet låter riktgt positivt och fint, och jag är stolt när jag kan använda ordet i något sammanhang som rör vårt egna liv 🙂

  Vad fint med nya tips, några hade jag redan koll på men Continuation Magazine var nytt för mig så det ska jag genast spana in! Kul att du tipsar om The Waves som man nu tillhör <3 Kram på dig, trevlig fredag och hoppas du får en fin helg!

  • Reply Sofia Brolin - hildashem.se 25 januari, 2016 at 07:17

   Ja, visst är det ett fint ord. Och det är så roligt att du är en av The Waves, där passar du bra. 🙂
   Kram på dig

 • Reply JohannaN 26 januari, 2016 at 08:11

  Tack för fintipsandet om The Waves! Jag tycker också att det händer mycket fint just nu när det gäller just hållbarhet – och att det också är inspirationen som är i fokus. Den gamla bilden om att hållbarhet skulle vara tråkigt, fult och innebära avkall på något annat är så förlegad. Och det gör mig så glad! <3

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.