inspiration

3 bra podcasts att lyssna på

bra podcast

 

Jag har tidigare tipsat om bra podcasts och poddar att lyssna på. För mig som spenderar väldigt mycket tid på egen hand så fungerar de som ett slags sällskap. När jag inte utför sysslor där jag behöver skriva eller tänka för mycket på jobbet så lyssnar jag ofta en podcast. Det är både underhållande och lärorikt.

 

Thrillerpodden

På julafton förra året träffade jag och Mattias, Jacob och Frida av en ren slump. Vi bestämde oss för att äta en japansk julmiddag ihop. Och då berättade de att de funderade över att starta en podd med med korta thrillers med dramatiserade inslag. Sagt och gjort så gjorde de det och de gjorde det så bra att de nu har tagit topplistorna med storm. Här får en spännande och avslutande thriller i varje avsnitt. Mycket underhållande.

 

Allt du velat veta

När jag ska sova så gillar jag att lyssna på något. Och den här podden lyssnar jag ofta på. Visst somnar jag ibland, men verkligen inte av att det är tråkigt utan för att jag är trött. Då får jag lyssna en gång till på avsnittet nästa dag. Det här är en populärvetenskaplig podcast med Fritte Fritzson där du får lära dig om allt du alltid velat veta på ett roligt och allmänbildande sätt. Varje timmes-långa avsnitt avhandlar ett ämne med en expert på området. För visst är det intressant att lära sig om lycka, samisk historia och dödsstraff.

 

Björn & Navid

När jag fick höra att två riktiga favoritpersoner; Navid Modiri och Björn Nattikho Lindeblad skulle starta en podd blev jag överförtjust. Än så länge finns bara två avsnitt men de är väldigt behagliga att lyssna på när de för sina existentiella samtal kring olika ämnen.

 

Hoppas att du hittar något nytt som du gillar. Vilka podcasts tycker du om? Tipsa mig gärna, jag är alltid på jakt efter bra saker att lyssna på.

//Sofia ♥

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Jenn - forever abroad 2 mars, 2017 at 10:41

  Tips som detta välkomnas alltid, så tack! Själv är jag inne i ljudboks-period just nu 😉 Lyssnade här senast på Therese Lindgrens ”Ibland mår jag inte så bra” som var väldigt intressant och fin. I morse påbörjade Jojo Moyes ”Toner i natten” – och hennes böcker fastnar som vanligt från första stund.

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 8 mars, 2017 at 16:20

   Tack för tips! Det är kul när man kommer in i sådana där perioder och bara slukar allt. Ljudböcker var längesedan jag lyssnade på nu. Jag lyssnade på massor när jag pendlade långt till jobbet för många år sedan. Det var helt perfekt! Ljud i öronen är ju så bra eftersom man kan göra flera saker samtidigt. 🙂
   Kram Sofia

 • Reply Beata Rydén 2 mars, 2017 at 11:46

  Älskar också podcasts, men har alltför dålig koll på dem så det är bra med lite tips 🙂 Jag brukar lyssna på ”En varg söker sin podd” vilken jag gillar mycket! Lyssnar också på ”Skriv en bästsäljare- eller en annan bok” för att nära mina stackars författardrömmar haha 😀

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 8 mars, 2017 at 16:22

   Den där varg-podden har jag sett fladdra förbi i listorna när jag letat, men jag har aldrig lyssnat. Kanske kan vara värt ett test. 🙂
   Skrivpodden, låter intressant. Kämpar ständigt med mitt skrivande. Jag gillar det inte, men jag vill ändå göra det. Märkligt självplågeri på något sätt. Haha! 🙂
   Kram Sofia

 • Reply Pia 2 mars, 2017 at 13:10

  Lyssnar ofta på ”Två odlare emellan”, ”Odlarna” o ”P3 dokumentär”

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 8 mars, 2017 at 16:26

   P3 Dokumentär är en riktig favorit. Även P1 Dokumentär kan jag rekommendera. Odlarna har jag också lyssnat på, men inte två odlare emellan. Tack för tips! 🙂
   Kram Sofia

 • Reply ulrica 5 mars, 2017 at 14:58

  Jag är i regel ganska dålig på att lyssna på poddar men jag tränar, för jag tränar att hitta tillbaka till att vara här och nu och inte vara så internetifierad och hela tiden tänka på vad jag skulle kolla upp och liknande.. så jag övar mig, men främst har det blivit på promenaderna eller på löpbandet på gymmet, då försöker jag hitta ett lugn. De jag har lyssnat på är Saras ”Träningsglädje talks” för hennes lugna röst och bra pepp. Sen lyssnar jag på Lisa och Annikas ”Att resa-podden” för att lära mig mer om resmål, tips och tankar.
  Kram

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 8 mars, 2017 at 16:28

   Saras Talks står på min lista, har ännu inte hunnit dit. Men jag är nyfiken! Lisa och Annikas pod har jag inte heller hört, men blev nyfiken när jag träffade dem i Åre. Ska absolut lyssna! Tack för påminnelse! 🙂
   Kram Sofia

 • Reply Sara A. 5 mars, 2017 at 21:57

  Tack för tipset om Thrillerpodden, den var helt i min smak. 🙂

 • Reply Nileas 14 mars, 2017 at 20:10

  Jag kan rekommendera Andra sätt, intervjuer med personer som har valt ett lite mer downshiftat liv.

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 16 mars, 2017 at 08:32

   Den podden lyssnar jag ofta på. En riktig favorit. Den ska jag helt klart tipsa om i mitt nästa pod-tips-inlägg. 🙂

 • Reply Mathilda Y 23 maj, 2017 at 20:12

  Thrillerpodden var verkligen bra! Satt helt förtrollad, tack så mycket för tipset! Jag tycker om ”Sten i glashus”-podden. Där pratar de om mediepersonligheter och har lite spårade analyser, på skoj, det tycker jag är underhållande 🙂

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 24 maj, 2017 at 08:18

   Vad roligt att du gillade den. Tror inte att jag hade börjat lyssna på den podden om jag inte hade känt dem. Men nu är jag också helt fängslad. 🙂
   Sten i glashus har jag aldrig hört talas om, men jag lyssnar gärna på nya poddar, ska lyssna på den redan idag för att se om den passar. Tack för tipset. 🙂

 • Reply Sandra 5 november, 2018 at 19:58

  Jag lyssnar faktiskt på en finlandssvensk podd; Allt vi måste tala om. https://www.acast.com/alltvimastetalaom Carola och Rebecka tar på ett ödmjukt och avslappnat sätt upp tankar kring graviditet, förlossning och föräldraskap genom att diskutera sina egna erfarenheter samtidigt som de talar vitt och brett om dessa ämnen överlag. Rekommenderas!

 • Reply Lea 4 november, 2019 at 09:19

  Podd om ett ämne inom populärkultur https://podcasts.apple.com/se/podcast/popul%C3%A4rkultur-med-max-jessica/id1465186402

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.