pysseltips

5 återbrukade julpyssel

gör om julgranskulor

 

December har alltså kommit. En månad fylld med pysslande och fejande för många. Igår började även The Creative collectives julkalender som jag är en del av. Dock är min första lucka inte förrän den 15 december så jag kan luta mig tillbaka ett tag till. Men eftersom det här med återbruk och återvinning är något jag gillar så kommer här ett inlägg med några av mina gamla återbrukade julpyssel och julbak.

1. Gör om dina befintliga julgranskulor. Om du tröttnat på dem du har kan du kanske göra något nytt med dem gamla genom att klä dem i olika material. Du kan göra julgranskulor med snören eller julgranskulor med tyg.

gör om julgranskulor

 

2. Gör egna etiketter till julklapparna antingen genom att klippa och klistra med sådant du har hemma. Eller så kan du skriva ut något av mina ark med etiketter nedan.

julklappsetiketter-2

Skriv ut dessa julklappsetiketter här.

julklappsetiketter

Och dessa julklappsetiketter här.

3. Kanske börjar det bli lite förlegat med julkort, men jag tror ändå att många uppskattar att få den där högen med riktiga kort i brevlådan. Och om du får många så är det bra att ha dem någonstans att stoppa så att de inte ligger strösslade här och var i hemmet. Ordning och reda, du vet. Då kan du göra en enkel julkortspåse att hänga på väggen där du kan stoppa dina julkort i.

påse till julkorten

 

4. Om jag måste välja så är jag mest förtjust i godsakerna som hör julen till. Det blir på något sätt legitimt att äta godis varje dag – och nej, jag vet att det inte är bra. Men jag gillar att baka godiset själv – det känns i alla fall lite bättre. En riktig favorit när det kommer till hembakt julgodis är fudge. Om du lyckas med den rätta konsistensen på den så kommer du att bli förvånad över att det går att baka ett så gott godis själv. Och det måste för den delen inte vara jul för att baka den.

god fudge recept

 

5. Ett roligt pyssel inför glöggmyset är att göra pepparkakshängen att hänga på kanten av glöggmuggen. Jag såg en gång små supersöta mini-pepparkakshus som hängde på kanten … men det blev för komplicerat så jag gjorde hjärtan istället.

pepparkaka hänga på mugg

Vad gillar du att göra för typ av pyssel i december?

//Sofia ♥

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply Karin Härjegård 2 december, 2016 at 11:24

  Så fina saker! Tack för tipsen!

 • Reply Stina 2 december, 2016 at 13:51

  Jag har massor av julgranskulor som jag tröttnat på, jag ska faktiskt testa att göra om dem såsom du har gjort, istället för att köpa nya. Tack för tipset nu vet jag vad jag ska göra i helgen. 🙂 🙂 🙂

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 2 december, 2016 at 16:01

   Ja, vad kul. Det var roligt att göra ok julgranskulorna. Hoppas att du får roligt med det i helgen. 🙂

 • Reply Clara 2 december, 2016 at 13:55

  Så himla mysiga saker!! Gillar etiketterna 😀 det där får vi nog ta och göra hemma sen dagen innan jul!

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 2 december, 2016 at 16:02

   Tack, vad kul att du gillar det. Ja, gör det. Jag önskar dig en härlig helg! 🙂
   Kram Sofia

 • Reply marimba 3 december, 2016 at 00:17

  En jul hängde vi julkorten i fick, i granen, det blev jättefint, och påminner om vänner och familj, speciellt de julkorten med fotografier på vänners barn. Jag är inte så estetisk av min, men jag tyckte det blev fint iallafall. Kram

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 7 december, 2016 at 08:57

   Det låter som en otroligt fin idé. Då kommer de ju till användning också och blir inte bara liggande i en hög. Superbra! 🙂
   Kram Sofia

 • Reply ulrica 3 december, 2016 at 22:19

  Så fina pysselsaker :). Och vilken kul idé med en grupp av kreativa julpysslare.. är det något man kan ansöka om medlemsskap i eller är ni en egendesignad grupp? Jag är en älskare av papperspyssel och har ett halvt rum fyllt av prylar och gör mina egna julkort, grattiskort, pappersstjärnor, boxar osv :-). Det är dock något jag extremt sällan visat upp i bloggen tråkigt nog.

  KRAM

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 7 december, 2016 at 09:00

   Tack! Ja, vi är egentligen inte bara julpysslare. Vi är mer ett kollektiv av ”kollegor” som har hållit ihop i över 3 år nu. Så det är inte en medlemsgrupp på det sättet. Men i år så bjöd vi in gäster i vår julkalender. Så jag ska ha ditt namn i åtanke nästa gång vi gör något sådant. 🙂
   Kram Sofia

 • Reply Wilda 4 december, 2016 at 09:46

  Jättefina pyssel! Inspirerande 😀

 • Reply STJÄRNÖGONBLICK #48 | glöggmys, julkalender och stjärnlänkar. | REAKTIONISTA 4 december, 2016 at 16:02

  […] någon med utmattning kan göra, utifrån sin erfarenhet. ✶     Sofia tipsar om sina bästa återbruks-DIY:s i december. Inspirerande! ✶     Louise skriver om varför hon och hennes partner sover i olika […]

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.