Livet, mina funderingar

5 bra saker med att vara vuxen

Visst kan man nostalgiskt tänka tillbaka ibland om hur lite bekymmer och ansvar man hade som barn. Det var ju behagligt. Men jag gillar ändå skarpt att vara vuxen – trots fler bekymmer och mer ansvar. Jag har gjort en lista på fem saker som jag tycker är bra med att vara vuxen:

 1. Du får vara uppe hur länge du vill utan att någon säger till dig.
  Det händer i och för sig inte så ofta då jag är väldigt kvällstrött. Men jag KAN om jag VILL.
 2. Du kan äta godis före frukost. Ja, det händer faktiskt ibland, fast bara på helgerna. Att stoppa i sig en godisbit när blodsockret är som lägst är helt oslagbart gott.
 3. Du kan gå runt i pyamas hela dagen och äta chokladpudding och grädde till lunch.
  Händer inte heller ofta, men jag KAN om jag VILL
 4. Trots att man varit sjuk på dagen kan man faktiskt göra något på kvällen.
  Som barn fick man inte åka iväg på saker om man varit borta från skolan på dagen – då fick man minsann även vara “sjuk” på kvällen varken man ville eller inte. Fast som egenföretagare är man ju aldrig sjuk …
 5. Du kan avsätta en hel dag till att bara kolla på Vänner-avsnitt och under täcket i soffan.
  Detta händer dessvärre allt för sällan, men jag KAN ju om jag VILL.

Jag gör, som sagt, inte ovanstående saker särskilt ofta … men det som är så fantastiskt är att man KAN göra det om man VILL, för jag är ju faktiskt vuxen.

Vad tycker DU är det bästa med att vara vuxen?

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

23 Comments

 • Reply fianathome 19 oktober, 2012 at 05:30

  Det där var ju inte helt lätt att tänka ut – jag fick fundera. Men kom nog fram till att man gör det man vill, oavsett vad. Sämst är väl att man får ta konsekvenserna av det om det skulle gå åt pipfanders 😛
  Ha en skön dag
  Fia

 • Reply Cissi 19 oktober, 2012 at 06:07

  Nej, de där sakerna gör jag ju inte så ofta, jag heller. Men de låter onekligen underbara! Speciellt godis före frukost…;-)

  Det bästa med att vara vuxen är nog att få göra vuxensaker – gå ut med vänner och dricka vin, köra bil, planera veckomenyer, pussla ihop livet som småbarnsförälder.

  Och!! Att planera julen. Det är nog det allra bästa. Att man får bestämma själv hur granen skall kläs……

 • Reply Marias Hörna - Njut av livet ♥ 19 oktober, 2012 at 06:22

  Underbart…Jag Kan Om Jag Vill JKOJV…..bara den känslan är skön. Go helg på dig nu Sofia, kram från Maria

 • Reply ann 19 oktober, 2012 at 06:37

  Da jeg så overskriften tænkte jeg – GODIIIIIIS 😉 HAHAHAHAHA

 • Reply Bland blommiga kaffekoppar och udda pinnstolar... 19 oktober, 2012 at 06:41

  Visst är det fördelar med att vara vuxen oxå, bara en sådan sak som att ha körkort ger en OTROLIG frihetskänsla (även om det var kul att köra moppe oxå…)

  Håller med dig om alla punkter utan nr 4 =)
  Tycker fortfarande att det är dödens pinsamt om jag skulle gå ut och träffa någon från jobbet om jag är hemma och sjuk =)

  Ha en underbar fredag…. KRAM

  Ps. Finns det något bättre program än Vänner??? =)

  • Reply hildashem.se 19 oktober, 2012 at 06:59

   Nej, Vänner är nog faktiskt det bästa som finns! 🙂

 • Reply Tyg och otyg 19 oktober, 2012 at 06:53

  Det att få bestämma över sig själv, det är ju det i stort sett alla dina punkter handlar om och det är väl det som är bland det bästa med att vara vuxen. Att få köra bil, som någon skrivit ovan tillhör ju också fördelarna (även det handlar väl om någon slags självständighets- och frihetskänsla egentligen).
  Jag håller inte heller med om punkt nummer 4, förresten. Har jag varit sjukskriven från jobbet så brukar jag inte göra något på kvällen heller, skulle också tycka att det var smått pinsamt att träffa någon från jobbet då. Jag tycker typ att det känns lite halvjobbigt bara att gå till affären t ex, men eftersom jag bor själv har jag ju inte något val ibland. Det är kanske annorlunda när man som du är sin egen chef. 🙂

  • Reply hildashem.se 19 oktober, 2012 at 06:59

   Du har helt rätt angående det där med punkt 4 … det är nog för att jag är min egen chef … och att jag aldrig är sjuk 🙂

  • Reply Finurliga Fröken 19 oktober, 2012 at 07:16

   Jag tycker nog att det bästa med att vara vuxen är att man får vara förälder. Att vara mamma är det bästa som finns och då får man fortfarande mycket av det bästa av barndomen också. Kram

 • Reply Annas röda stol 19 oktober, 2012 at 09:11

  Ja det är bra som du skriver, sen om man gör det.. Ja kom på en annan sak som jag gör ibland när det är brått springa in med skorna. Ha en bra dag. Kram Anna

 • Reply lisasvilja 19 oktober, 2012 at 09:23

  Så sant så, mycket bättre att få göra sina egna val som vuxen! För min del är det bästa med att vara vuxen att jag kan välja vilka personer jag vill umgås med och att jag kan välja bort kött ;). Trevlig helg! Kramar

 • Reply sparven 19 oktober, 2012 at 11:26

  Att man bestämmer helt själv när man ska äta, vad man ska äta och sånt där. Att man får sova hur länge man vill. Att man inte behöver städa sitt rum på kommando. Att man kan komma och gå i sitt hem utan att behöva redogöra vart man skall och ge en tid på hur länge man ska vara borta. Ingen tjatar på en att göra läxorna.

  Haha, jag har ganska nyligen flyttat hemifrån så mitt minne är ganska färskt på vad som är skönt med att vara vuxen.

 • Reply Fröken Prillig 19 oktober, 2012 at 11:31

  5 snabba topp 5 från mig:
  1.Gå i pyjamas hela dagen är också en av mina favoriter som vuxen!
  2.Att vara förälder- så klart!
  3.Att äta godis och fika precis när och hur ofta jag vill!
  4.Att inte ha alla "jobbiga" val framför mig såsom alkoholdebut, sexdebut, framtidsplaner såsom taktiska gymnasieval osv (med det inte sagt att jag på något sätt är fullärd eller vet vad jag ska göra med resten av mitt liv!).
  5.Att bestämma hur mitt hem ska se ut (iofs i kompromiss med maken, men i alla fall..)

 • Reply Kia 19 oktober, 2012 at 12:01

  Men det är väl det som är grejen med att vara vuxen! Man får göra saker om man vill.

  Ha en toppen fredag!
  Kram Kia

 • Reply Mormors Fint 19 oktober, 2012 at 12:53

  Just friheten:) Man kan om man vill. känner mig dessutom aldrig orolig nu förtiden och det minns jag att jag var som barn. Det är härligt också att slippa läsa läxor om man inte vill då förstås och att få lön det är nog det allra bästa.
  Ha en fin helg.
  Kram/
  Berit

 • Reply Madame Edith 19 oktober, 2012 at 16:38

  Ja, visst är det är verkligen helt fantastiskt att vara vuxen. Kanske ska tänka på det när vi har allt för många regler och förbud mot våra barn…

  Ha en fin fredagskväll/M

 • Reply Luna D Sign 19 oktober, 2012 at 17:46

  Jag brukar bli nostalgisk och tänka tillbaka på barndomen, ofta. Men du fick det faktiskt att kännas ganska bra att vara vuxen, tack!
  Och ha en skön fredag kväll!
  Kram Malin

 • Reply EM 19 oktober, 2012 at 17:54

  Det bästa är att jag vet så mycket nu… 🙂
  kram elsamarianne

 • Reply creando 20 oktober, 2012 at 03:41

  Jag lärde mig en gång att "att vara vuxen innebär att kunna äta hur mycket godis man vill, och ändå inte göra det"

  🙂

  Fortsatt trevlig helg!

 • Reply Anette Ryan 20 oktober, 2012 at 04:06

  Det är härligt att vara vuxen fast man får också ta konsekvenserna för det man gör 😉
  Ha en toppenhelg med godis före frukost och supersena kvällar.
  Kram Anette 🙂

 • Reply The Rosegarden in Malevik 20 oktober, 2012 at 13:41

  hihi…jamen ofta vill man ju inte göra dom där sakerna när man e vuxen 🙂
  å missa nu inte…..

  S
  A
  T
  U
  R
  D
  A
  Y

  S
  H
  O
  W

  O
  F
  F

  de e kul att vara med 🙂
  VÄLKOMMEN
  Håkan

 • Reply Johanna Stålros 20 oktober, 2012 at 14:18

  Hihi underbara du♥

 • Reply Fröken Kråknäs 20 oktober, 2012 at 17:09

  En av mina "bästa med att vara vuxen" är att man själv får välja vad man ska äta och inte och behöver inte smaka på allt. Trots att jag har varit tvungen att smaka på gröna ärtor många gånger under barnomen så har jag inte lärt mig att tycka om smaken. Nu väljer jag bort dem själv utan att någon tjatar 😉

  Kram Katarina

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.