inspiration

5 inspirerande blogginlägg

rengöra med citron

(Foto: Ruth | Hungryheart.se)

 

Nu har jag samlat ihop några inspirerande blogginlägg igen. Det finns så himla många att välja bland. Jag fattar att tidningsbranschen känner sig hotade av den nya tiden där bloggare sprutar ur sig bra innehåll. Idag har jag valt ut fem inspirerande inlägg, av fem lika fantastiska bloggare.

 

5 goda vanor

Karoline skriver om 5 goda vanor som hon ska införa detta året. Och jag skriver under på i alla fall 4 av dem. Stickningen låter jag bli för det har jag redan försökt och kommit på att det inte passar mig. Men övriga punkter ska jag också bli bättre på.

 

Hellre inte alls än halvdant

Johanna skriver många bra grejer. Och nu har hon gjort ännu ett bra inlägg om vad man kan tänka på inför köp – ja av vad som helst egentligen. Och att man inte ska nöja sig med halvbra, för då kan man hellre vara utan.

 

En morgon med värme och ljus

Allt Jonna gör blir så jäkla vackert. Hennes bilder är som målningar. Och hon har så rätt i att man borde skjuta på bestyren till efter att man fångat morgonljuset. Att vänta till efter disken är fixad och mejlen är svarade på – kan göra att man missar hela grejer och det är för sent. Något jag borde anamma. Jag kan se ut genom fönstret och tänka: – Oj vad vackert det är. För att i nästa sekund fästa blicken på skärmen igen och jobba vidare och tänka att jag ska gå ut sen. Och när jag sedan är färdig för att gå ut, då är det där magiska ljuset försvunnet.

 

Rengör micron med citron

Jag ska ärligt säga att jag själv inte är så bra på att använda mig av alla fiffiga husmorsknep. Men jag är djup fascinerad av dem. Ruth bjuder här på ett knep om hur man kan rengöra microvågsugnen med citron.

 

Uppnå dina mål

Jag gillar att sätta upp mål och gör det ganska mycket i mitt liv. Ofta följer jag upp och kollar hur det går men inte alltid. Trots att jag vet att det är bra att göra, även om det visar sig att målet inte längre är aktuellt, då är det skönt att kunna stryka det från listan också. Wilda har skrivit en hel inläggsserie om målsättning. Och det senaste om att uppnå målen. Mycket läsvärt och pedagogiskt gjort.

 

Har du tips på fler läsvärda blogginlägg (självklart får du även gärna tipsa om dina egna) skriv och länka gärna i en kommentar.

//Sofia ♥

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Sara 1 februari, 2017 at 07:42

  Tack för fina tips, det där med citronerna ska jag testa och det där om målsättning också för den delen.
  Här kommer mitt tips: jag läste ett inlägg med 8 goda vegetariska rätter hos Evelinas Ekologiska. De såg så goda ut allihop att jag ska testa redan idag.
  http://evelinasekologiska.femina.se/8-enkla-vegetariska-recept/

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 3 februari, 2017 at 16:15

   Tack för tips, det var flera riktigt goda rätter där. Sparar tills matinspirationen tryter. 🙂

 • Reply Minimalisterna 1 februari, 2017 at 14:09

  Jättebra lista och bra tips! Jag läste Johannas blogginlägg från listan ovan och skulle vilja tipsa om två av våra tidigare blogginlägg på samma tema. I det ena som heter ”5 frågor för att undvika felköp” har vi identifierat följande 5 frågor du kan ställa dig innan du köper något. 🙂
  1. Behöver jag den här?
  2. Var ska jag förvara den?
  3. Vad kräver den för underhåll?
  4. Har jag råd med den?
  5. Vad gör jag när jag inte längre behöver den?
  Mer detaljerad info finns här: http://minimalisterna.se/5-fragor-for-att-undvika-felkop/

  Och i det andra inlägget ”Värt att tänka på innan köp” har vi identifierat flera negativa aspekter av att faktiskt låta det gå så långt som att bli ett köp. Läs detta blogginlägg så kan du lättare låta bli nästa gång: 🙂
  http://minimalisterna.se/vart-att-tanka-pa-innan-kop/

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 3 februari, 2017 at 16:17

   Mycket bra tips! Jag är helt övertygad! Kanske finns det andra som kan inspireras också. 🙂
   Trevlig helg!

 • Reply Wilda 1 februari, 2017 at 21:17

  Tack för länkkärlek och jättefina tips! En ära att få nämnas bland dessa och här <3
  Jonnas foton är magiska, verkligen. Och Johannas skärpa. Ruths kloka tips! Jag ska kolla in vad Karoline skriver också.

 • Reply Stina | Stinas tillvaro 1 februari, 2017 at 21:44

  Så bra tips! <3 Vill tipsa om ett inlägg jag la lite tid på att knåpa ihop med insikter kring att ordna bröllopsfest – tio tips för ett lyckat bröllop helt enkelt. Själv hade jag älskat att ramla över ett sånt för ett år sedan 😉 http://stinastillvaro.se/2017/01/29/brollop-10-tips-for-ett-lyckat-brollop/

  Och när vi ändå är inne på bröllop vill jag också tipsa om Saras fina inlägg om hennes bröllop, lipvarning många gånger om! http://saraholmberg.blogg.se/2017/january/fragment-ifran-en-brollopshelg-2.html

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 3 februari, 2017 at 16:24

   Precis ett sånt inlägg som du skrivit hade jag också velat läsa – fast för typ 9 år sedan. Otroligt bra och informativt och sådant som man inte tänkte på själv. Exempelvis som att sysselsätta gästerna. Det är intressant det där med bröllop. Vi pratade om vårt förra veckan. Om vi hade gift oss idag hade det set fundamentalt annorlunda ut. Det är en fest av sin tid.
   Saras inlägg var också otroligt fint med sådan kärlek och värme.
   Tack för dina fina tips!
   Kram och trevlig helg! 🙂

 • Reply JohannaN 2 februari, 2017 at 08:18

  Tusen tack för finaste länkkärleken! <3

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.