inspiration

5 inspirerande blogginlägg du borde läsa

vinterland

 

Idag kändes världen väldigt konstig och förändrad när jag vaknade, vilket är en känsla som jag tror att jag delar med fler. Just nu väljer jag att kämpa på och att vända blicken åt andra håll och se på allt inspirerande och bra som finns istället. Jag har samlat ihop en bunt med blogginlägg av olika slag, som jag vill rekommendera. För vi behöver sprida mer kärlek i världen. Inte bara idag, utan varje dag.

Att återbruka grejer som redan finns i omlopp är det bästa sättet att göra nya saker på, tycker jag. Därför blev jag extra glad när jag såg Matildas inlägg om hur hon återbrukat tre grejer. Särskilt gillade jag det första tipset. Helt genialt när gamla grejer med ett hel annat användningsområde får nytt liv genom ett nytt användningsområde.

Johanna skriver om att tro på sig själv och om att våga tjäna pengar som egenföretagare. Och hon skriver det väldigt bra. Det är lätt att bli utnyttjad och många vill att en ska jobba gratis för dem eftersom det kan bli en bra erfarenhet och referens. För några månader sedan blev jag kontaktad av en, för mig okänd, man som ville att jag skulle läsa igenom och ge feedback på form och innehåll i ett nyhetsbrev som han skapat. Han förutsatte att jag skulle göra det eftersom det var ett ämne som intresserade mig. Och det var helt rätt, det var ett område som jag tyckte var intressant. Men jag avböjde ändå vänligt och sa att min tid inte räckte till det, då det skulle ta många timmar eftersom jag vill göra saker till 100% och inte halvdant. Då blev han otrevlig och föraktfull och tyckte plötsligt att jag bara var en sån där bloggerska som inte bryr mig om annat än mig själv. Det gjorde mig väldigt ledsen. Jag gör många saker utan betalning och gillar det. Men jag vill vara den som själv väljer vad jag ska göra pro bono, inte att någon annan väljer det åt mig. Precis som Johanna skriver.

Kreativiteten är som en hungrig drake. En drake som ständigt vill ha mat och bränsle. Jag har en sådan drake inom mig och det är fullt sjå att hålla den nöjd och glad. Men jag gör det så gärna för i gengäld ger draken mig ett liv rikt på upplevelser och glädje. Men i vissa perioder kan det vara svårt att hitta “mat”. Egentligen vet jag precis var jag hittar “maten” men ibland behöver en påminnas. Därför blev jag glad när Underbara Clara skrev om  Sju sätt att behålla inspirationen. Mitt i prick!

Jag som varit vegetarian nästan hela mitt liv var aldrig en del av det som många andra upplevde. När andra åt baguetter med goda röror, åt jag en macka med en torkad gurkskiva på. När andra åt hamburgare, åt jag hamburgerbröd med sallad och ketchup. När andra åt chili con Carne med ris, åt jag bara ris. När andra åt smörgåstårta, åt jag återigen en macka med en gurkskiva på. Och tro mig, jag led inte av det, det var mitt val. Min värdering om att inte äta djur var starkare än min längtan efter saftig mat. Men visst kunde jag ändå vara avundsjuk på den där saftigheten som andra fick i sin mat, alltså en saftighet som inte per definition var köttet, det hade gått utmärkt att även göra vegetariskt men den insikten fanns inte i den värld jag levde i. Därför är jag nu väldigt fascinerad när jag ser sådana där saftiga och goda röror som är vegetariska. Som den som Lovisa på Policinelle gjort; vegetarisk tonfuskröra av quorn. Den ska jag göra snart. Väldigt snart!

Att säga upp mig för att bli min egen chef, som jag gjorde för över 6 år sedan, var mitt livs bästa beslut. Det var ett steg i riktning mot den frihet och levnadsglädje som jag vill ha i mitt liv. Även om allt går upp och ner såklart, så är jag tacksam över det beslutet varendaste dag. Därför blir jag alltid lika glad över när andra gör vågar följa sitt hjärta på samma sätt, eftersom jag precis vet hur det känns. Senast i raden var Angeliqa med Vandringsbloggen. Hon lade “tänk om…”-tankarna åt sidan och tog steget ut i det okända. Och det är så inspirerande!

//Sofia ♥

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Mittskogshägna 9 november, 2016 at 09:33

  Åh så roligt med bloggtips! Tack!

 • Reply Åsa 9 november, 2016 at 09:40

  Tack Sofia, superbra tips! 😀 Nu kör jag igång mitt också, såå spännande!!

 • Reply JohannaN 9 november, 2016 at 10:21

  Ja, känner precis som du. Och ungefär alla andra… Uppgivenhet. Men så fint att läsa den pepp och kärlek du delar med dig av! Och tusen tack för länken – blir så glad att du gillar mitt inlägg KRAM!

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 10 november, 2016 at 09:06

   Ja, det är deppigt men nu tar vi nya tag för att visa världen vägen. We can do it! 🙂
   Kram

 • Reply Angeliqa 9 november, 2016 at 21:41

  MEN TACK för de fina orden. Du är en utav dem som visat vägen och att det finns något att landa i – det egna skapandet och kreativiteten. Du gör det med bravur varje dag <3

  Allt gott till dig!

 • Reply Wilda 10 november, 2016 at 20:51

  Åh vad det här behövdes nu. Väldigt fina tips <3

 • Reply Andrea 15 november, 2016 at 22:29

  Tack för dessa bloggpärlor! Blir mysig läsning framöver 🙂

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.