inspiration

6 goda vegetariska recept

goda vegetariska recept

 

Intresset för vegetarisk mat har verkligen skjutit i höjden. Tidigare kände jag mig ganska ensam i att vara vegetarian, men med åren har det verkligen förändrats. Och det känns roligt. Jag har inga problem med att vara annorlunda och inte som alla andra, men det är ju förstås kul när fler är nyfikna på ens intressen och värderingar. Det är dessutom kul att många som vill testa på vegetarisk mat frågar mig om tips på goda vegetariska recept. Här kommer mina 6 favoriter ur arkivet.

 

god spenatsoppa1. Otroligt god spenatsoppa

En spenatsoppa. Kan det verkligen vara gott? Det trodde inte jag heller men det här är inte bara en väldigt god spenatsoppa utan också mitt absolut mest besökta inlägg genom tiderna.

 

vegetarisk tikka masala

2. Vegetarisk tikka masala

Det indiska köket har mina favoritsmaker och jag har aldrig hittills blivit besviken på indisk mat. Även om koriander kan vara svår att acceptera så har jag börjat uppskatta den när den används rätt. Här är en god hemlagad vegetarisk tikka masala.

 

vegetarisk thaisoppa

3. Vegetarisk thaisoppa

Mer soppa. Stark mat är något jag verkligen gillar. Det är nog därför jag gillar att odla chili. Den här thaisoppan är otroligt god och du kan såklart anpassa styrkan beroende på hur starkt du vill ha det.

 

Vegetarisk boeuf bourguignon

 

4. Vegetarisk boeuf bourguignon

Den här rätten blev jag serverad på restaurang för några år sedan och när jag kom hem så försökte jag återskapa den. Den ska egentligen vara med pressad potatis eller hemlagat potatismos, men klyftpotatis gick också bra.

 

röd linssoppa

5. Röd linssoppa

Ännu en soppa som är riktigt mättande och god. Dessutom är linser både billigt och klimatsmart. Häromveckan när vi var ute i skogen så åt vi röd linssoppa ur en termos, det värmde väldigt gott i kylan.

 

 

vegetarisk bami goreng

6. Vegetarisk bami goreng

Det här är indonesiens svar på vår pyttipanna. Väldigt gott och jag tycker att salladslöken är en viktig ingrediens här, den sätter verkligen pricken över i:et.

 

Hoppas att du som vill laga vegetarisk mat fick någon inspiration till en ny maträtt på din meny.

Fler tips på vegetariska recept hittar du på min sida med just vegetariska recept.

//Sofia ♥

 

Spara

Previous Post Next Post

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Kate 10 februari, 2017 at 08:46

  Jag föll för Tikka Masala receptet..
  Läste inlägget om allt eller inget… Just så känns det åtminstone när det gäller att handla ekologisk mat. Handlar man inte allt ekologiskt så känns det liksom “fel”… Men allt har ju ett pris, och jag köper tex inte ekologiska äpplen från andra sidan jordklotet om det om det finns svenska… Man får helt enkelt välja en “lagom” väg och göra så gott man kan och vara nöjd med det!!
  Önskar Dig en finfin fredag, kram Kate

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 16 februari, 2017 at 15:17

   Ja, Tikka Masalan är god, hoppas att du gillar om du testar. 🙂
   Precis, vi måste alla våga lita på oss själva och att vi tar de beslut som passar oss bäst – utifrån många olika aspekter. Det är sorgligt att vi som kanske annars gör grejer till 70 % inte skulle räknas. 🙂
   Kram Sofia

 • Reply Fredrikapåvinden 10 februari, 2017 at 09:33

  Mmm vad mycket gott! Perfekt nu nr jag vill hitta lite nya recept och smaker. Tack!

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 16 februari, 2017 at 15:20

   Vad kul att du hittade nya recept att testa. Hoppas att du kommer att gilla när du testar. Och återkom gärna och berätta vad du tyckte. 🙂

 • Reply Anonym 10 februari, 2017 at 09:33

  Mmm vad mycket gott! Perfekt nu nr jag vill hitta lite nya recept och smaker. Tack!

 • Reply Fredrikapåvinden 10 februari, 2017 at 09:33

  Mmm vad mycket gott! Perfekt nu nr jag vill hitta lite nya recept och smaker. Tack!

 • Reply Ekenäsliv 10 februari, 2017 at 13:34

  Tack för goda tips!
  Är inte vegetarian, men jag äter heller inte kött 7 dagar i veckan, utan behöver variera ofta.
  Så tack, det här får hamna på nästa veckas meny!
  Ha en fin helg!

 • Reply Finurliga fröken 10 februari, 2017 at 22:13

  Men så gott de ser ut! Jag borde verkligen äta mer vegetariskt. Och nu går de ju inte att skylla på att man inte hittar några bra recept för det finns ju massor. Lathet kanske…. men är sugen på att testa flera av dessa recept. Kram

 • Reply Tottie 12 februari, 2017 at 18:20

  Vilka bra recept! Jag får aldrig nog av inspiration. För nästan exakt ett år sedan slutade jag äta kött men jag äter i princip samma rätter som jag gjorde innan (fast jag har gjort dem vegetariska), så det blir mycket halvfabrikat för att ersätta köttet (typ vegofärs, vegobullar osv). Jag måste verkligen bli bättre på att laga fler rätter och sluta vara så enkelspårig. 😉

 • Reply Pia 23 februari, 2017 at 09:49

  Åh den thaisoppan måste jag prova! Lät enkel och god och billiga enkla ingredienser! Sånt gillar jag!:)

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.