inspiration

9 bra podcasttips att lyssna på

podcast tips

 

Jag har skrivit det förut, men jag älskar verkligen podcasts. De fyller flera syften för mig. Dels så håller de mig sällskap några timmar om dagarna när jag arbetar och dels så utbildar de mig ofta på områden jag inte tidigare tänkt på. Ytterligare en fördel är att det är så smidigt att kunna ta del av något intressant samtidigt som jag gör något annat som inte kräver min fulla uppmärksamhet. Och det finns podcasts om alla ämnen en kan tänkas vara intresserad av. Därför tänkte jag nu tipsa om mina favoriter så som det ser ut just nu.
Klicka på rubrikerna för att komma direkt till poddarnas sidor.

 

60 minuter

En intervjupodcast med Eric Schüldt. Han intervjuar olika kulturpersonligheter. Det är långa (ja, 60 minuter för att vara exakt) och intressanta samtal som jag gärna lyssnar på.

 

Optimal living daily podcast

Det här är en amerikans podcast på tema minimalism, personlig utveckling och produktivitet. Justin Malik, som har podden, läser helt enkelt upp intressanta blogginlägg inom just de områdena. Avsnitten är rätt så korta, bara ca 7-10 minuter, vilket gör att de passar bra när jag bara har en liten stund över till att lyssna på något.

 

The minimalists podcast

Ytterligare en amerikansk podcast. Jposhua och Ryan pratar om hur en kan få ett mer meningsfullt liv med färre prylar.

 

Sparpodden

Kors i taket! Jag har ganska nyligen börjat intressera mig för ekonomi, vilket jag aldrig trodde skulle hända under min livstid. Därför lyssnar jag på Sparpodden där jag får lära mig allt jag behöver kunna.

 

Framgångspodden

Alexander Pärleros träffar personligheter inom entreprenörskap, idrott och kultur. De delar med sig av sina spännande och inspirerande resor från hur allt började till idag.

 

Produktivitetsbloggens pod

Korta men substansfulla avsnitt om hur en kan göra sin vardag mer produktiv.

 

HillmanPodden

Greger Hillman är väldigt pedagogisk och tydlig i sin podcast som riktar sig till de som driver företag och vill nå fler kunder med hjälp av internet.

 

Frilansliv

Mina (som är kollega med mig i Creative Collective) och Emma är båda frilansande kreatörer och pratar om hur det livet är och fungerar.

 

Balanspodden

Intervjuer med högpresterande människor om hur de balanserar karriär och fritid utan att tappa bort sig själva.

 

//Sofia ♥

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Mina @ Frilansliv 21 november, 2016 at 19:43

  TACK Sofia!!! Blir så rörd och glad att du lyssnar på och tycker om Frilansliv!! ❤️❤️❤️

 • Reply Nina - Min Klockaregård 22 november, 2016 at 19:59

  Tack för tips!
  Är själv en flitig podlyssnare. Hittade flera i din lista som jag inte visste fanns. Toppen!

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 23 november, 2016 at 09:06

   Som poddlyssnare är en ständigt på jakt efter nya poddar. Kul att du hittade några nya. 🙂

 • Reply Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★ 22 november, 2016 at 21:07

  Jag har fastnat för pod:ar sedan jag fick utmattningssyndrom. Trodde aldrig jag skulle bli den där människan som lyssnade på Podcast och tog långa promenader för att bara få lyssna klart och slippa tänka en stund. Det är en del i mitt tillfrisknade, helt underbart 🙂

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 23 november, 2016 at 09:08

   Tänk vad bra det kan bli. Det gäller att hitta sin grej för att må bra. Ibland blir en bara förvånad över sig själv när en gör något en inte trodde. 🙂
   Jag älskar känslan av att veta att jag ska få lyssna på en bra pod. 🙂

 • Reply Pia 23 november, 2016 at 17:32

  Jag lyssnar oxå på poddar. Suveränt när en sitter o handarbetar men inte kan kolla på tv samtidigt o inte har nära till en radio ☺

 • Reply Rania {Rowan Tree} 25 november, 2016 at 19:24

  Åh tack för spännande tips, en hel del nytt att spana in! Kan rekommendera podden “andra sätt” där Patrik intervjuar folk som valt att leva på ett sätt som är “utanför normen” på något sätt. Mycket minimalister, downshiftare och folk som bor på liten yta, är självförsörjande osv 😀

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 29 november, 2016 at 16:19

   Den har jag lyssnat på. Jättebra pod! Men tack för påminnelsen för jag hade missat de två senaste avsnitten – men det är åtgärdat nu. 🙂
   Kram

 • Reply Rania {Rowan Tree} 25 november, 2016 at 19:25

  Glömde länka hans sida haha http://downshift.se

 • Reply Linda 24 augusti, 2019 at 10:02

  Ett tips i all enkelhet är också podden
  2 Låtar 1 Kändis där kända gäster berättar om sina favoritlåtar.

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.