inspiration

Adventskalender för vuxna

Jag är ingen kaffedrickare, utan hävdar som jag tidigare skrivit att kaffe är falsk marknadsföring. Te däremot, det gillar jag. Inte så att jag måste dricka te varje dag, så är det inte. Men jag kan verkligen uppskatta en kopp, särskilt den här tiden på året.

När man var barn var spänningen total inför den kommande månaden med adventskalendrar av alla de slag. Ju fler man hade, desto bättre. Nu som vuxen har jag, av naturliga skäl, slutat med det där. Men jag kan ändå minnas den där spänningen och nyfikenheten som man hade inför varje dag då man fick öppna en lucka, med lite längtan.

Glad blev jag därför när jag upptäckte den fiffiga idén med en teadventskalender som Sofie och Lizette. En ny spännande tesmak varje dag, flera av dem är dessutom – till min förtjusning – ekologiska. Om jag blir lika pirrig inför öppnandet av dagens lucka varje dag, återstår att se när december börjar. Men spännande ska det i alla fall bli, för den där lådan doftar ljuvligt.

Och vad jag har förstått, så var det här med teadventskalendern en så bra idé att årets upplaga är slutsåld. Vilken tur att jag hann få en innan den tog slut!

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply Stina 27 november, 2013 at 07:15

  Jag har också en sån där i min ägo, känns spännande att få en ny liten överraskning varje dag. Håller helt och hållet med dig om kaffet 😉
  Kramar Stina

 • Reply Johanna Renling 27 november, 2013 at 07:17

  Jag tror att det var deras som jag hade förra julen. I år har jag via bloggen husprojektet.
  Jag är ju däremot sån som måste ha minst en tekopp per dag. Helst flera 🙂

  Men det är kul med adventskalender. Saknar det lite precis som du. Så jag funderade om inte jag o maken skulle ha just det. En adventskalender. Fyra paket. Ett varje advent. Gärna tjänster eller egengjort såklart 🙂 så får man lite kalender iaf 🙂

 • Reply Anonym 27 november, 2013 at 07:27

  Åh, vilken underbar idé! Vilka goa tjejer som kom på detta! Jag som är en tedrickare av stora mått skulle verkligen ha en sån adventskalender, synd att de är slut…men jag har satt upp mig på reservlista, så hoppas =) !
  Ha en fin dag!
  Annalena

  • Reply hildashem.se 28 november, 2013 at 06:59

   Då är det bara att hålla tummarna för att du får en kalender du också 🙂

 • Reply Johanna 27 november, 2013 at 08:09

  Vilken rolig ide med teadventskalender, synd att den är slutsåld hade varit spännande att prova.

  Med vänliga hälsningar
  Johanna

 • Reply Bromans Bravader 27 november, 2013 at 08:41

  Mysig idé, och de där chokladkalendrarna man hade som barn.. urk..
  Kram Jannike

  • Reply hildashem.se 28 november, 2013 at 07:00

   Ja, chokladen smakade hemskt, typ som blockchoklad i olika former. Ändå så stoppade man i sig dem 😉

 • Reply Evelinas Ekologiska 27 november, 2013 at 09:02

  Men vad fint!! 🙂 <3

  /Evelina – Evelinas Ekologiska
  http://www.evelinasekologiska.se

 • Reply Ananas 27 november, 2013 at 09:32

  Vad mysigt det låter 🙂 Hoppas det är mycket gott te i lådan.

 • Reply Queen of Kammebornia 27 november, 2013 at 09:46

  Det ser ut som hemma hos mig, med kakelugnsbrasa, svart katt, fårskinn och till och med en likadan tekopp 🙂
  Det är verkligen fint med teadventskalender! Jag har fått det flera år från Tyskland. Vad roligt att det finns en svensk variant nu!
  Stor kram!!!

 • Reply Dreamsicle 27 november, 2013 at 09:55

  Trevligt med te-kalender! Betydligt nyttigare än den chokladkalender för vuxna som jag hade förra året. Hittade den på Summerbird i Köpenhamn. En väldigt tjusig sak i vitt och silver och bakom varje lucka gömde sig 2 st chokladpraliner av bättre sort. Perfekt för alla par då man kan få en var. Och kanske ännu bättre för singlar för då får man äta båda själv 😉 Finns i år också men verkar ha tagit slut den med. http://www.summerbird.dk/889/julekalender–voksen-udsolgt

 • Reply Åsa 27 november, 2013 at 11:47

  Hej
  Jag brukar kika på din blogg. Varje gång påminns jag om min svägerska. Hoppas du varit hos henne, jag tror att du skulle tycka om det hon gör. Hon finns på nolby gård där hon driver företaget Ullabutta sömnad och design.
  Googla vetja!
  Åsa

  • Reply hildashem.se 28 november, 2013 at 07:01

   Jag känner till Ullabutta, har varit på Nolbygård många gånger och sett deras produkter på marknaden där. De har myyyycket fint! 🙂

 • Reply Ester ❤ ett kreativt liv 27 november, 2013 at 15:25

  Åh, det där får mig nästan att önska att jag vore en stor te-drickare, men jag håller mig till mitt underbara kaffe! 🙂

 • Reply Catarina Quick 27 november, 2013 at 17:10

  Om jag ska dricka te får det bli rooibos av ngt slag, är kaffemoster av stora mått 😀 Sen är jag säker lite knas som undrar om det är Egon som står vid kakelugnen i bakgrunden? Han har blivit stooor misse i så fall 😀

  • Reply hildashem.se 28 november, 2013 at 07:02

   Visst är det Egon, han är stor nu. Den där lilla ullbollen är borta och har nu växt upp till en trevlig herre 🙂

 • Reply Martin 27 november, 2013 at 21:27

  Jag är också tedrickare. Te är en fantastisk dryck med så många färger och smaker, för att inte tala om all spännande kulturhistoria som den är förknippad med. 🙂

  • Reply hildashem.se 28 november, 2013 at 07:08

   Intressant, jag kan inte särskilt mycket om kulturhistorien kring teer. Det finns mycket kvar att lära 🙂

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.