Uncategorized

Alla kan inte ha turen med sig

Min morotsodling var som en vildvuxen skog och jag tvingades gallra ur den en del för att morötterna ska få plats att växa sig stora och fina. Jag tycker dock att det känns lite sorgligt för de morötter som blev gallrade och inte fick chansen denna gång. De har ju trots allt jobbat på bra och växt sig fina från de små fröna. Bara det är ju ett underverk i sig. Och så kommer jag och rycker upp dem med rötterna!

Jo, jag vet att jag är känslig, det är därför jag är vegetarian. Men jag kan inte låta bli att tycka lite synd om de som inte hade turen med sig att få bli stora och fina morötter denna gång. Precis som jag om julen tycker synd om alla de “mindre fagra” granar som inte blir valda hos granförsäljaren och därför varje år köper mig en “ful gran” 🙂

Gallra morotter 2

Jag önskar er alla en härlig fredag!

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

25 Comments

 • Reply Inger 27 maj, 2011 at 04:49

  Oj, och jag som rensade ogräs igår 😉
  Har inte tänkt på det på det sättet innan, men visst är det lite sorgligt.
  Ha en fin fredag!

  /Inger

 • Reply the shed 27 maj, 2011 at 05:18

  Jag tänker inte alls så men det kan ju bero på att jag inte kan odla heller. Men visst är det synd att slänga så fina morötter, de skulle ju blivit så goda.
  Jag kan däremot känna att jag vill ha mindre kött ju mindre jag äter av det. Hur jag nu kom in på det, måste rusa nu men ville bara önska dig en underbar helg också!!

  puss o kram /Tina

 • Reply FruNeroLindström 27 maj, 2011 at 05:47

  Vilken underbar tanke.
  Men tyvärr ser ju världen ut så många gånger, vissa måste slås ut för att andra ska kunna växa och bli stora.
  Men hoppas du får en underbar Fredag trots sorgen över de små söta morötterna,
  Kram Malin

 • Reply Maja 27 maj, 2011 at 05:50

  Haha! Du e la för söt!

  Kramar Maja C.

 • Reply Fru Vallmo 27 maj, 2011 at 05:58

  Det är verkligen en söt men ändå filosofisk fråga, vem som har rätt att överleva, mmmh, jag tror jag behöver lite mer kaffe för att fundera över detta….
  Ha en fin fredag! Kram

 • Reply Sannas Goda 27 maj, 2011 at 06:04

  Fin tanke! =)

 • Reply Fiffiga Systrar 27 maj, 2011 at 06:29

  Men! Vad du är go! Nu högg det till lite i våra hjärtan!

  Kramar i massor från oss båda!

 • Reply Nyanser av vitt 27 maj, 2011 at 06:49

  Åh vad gullig du är som tänker på morötterna som fick "mista livet" denna gång. Ha en underbar helg
  Kram Agneta

 • Reply Vitsippan 27 maj, 2011 at 07:01

  Hej Sofia!

  Men Du kunde väl äta det gröna, går inte det.Har aldrig prövat som vuxen.Men när jag var så där fem/sex år hade vi varsitt grönsaksland, jag hade satt rädisor åt Pappa och morötter åt mig själv,Pappa sa att man kan äta blasten på rädisorna, varför inte på moroten då?
  Jag äter också uteslutande grönt någon kalkonkorv/pålägg,ost.och mycket fisk i alla former.Och massor av bär i youghurten.

  Ändå går jag inte ner nämvärt mycket i vikt, jag rör mycket på mig också.
  Fina spröda små morötter smaskens och ekologiskt odlade dessutom Lyckost.

  Kram Mi

 • Reply Anonym 27 maj, 2011 at 08:03

  Men Sofia, vad söt du är som tänker på morötterna som inte fick leva vidare. Fler borde tänka så, då skulle det inte finnas krig i världen.

  Fredagskram från Frida

 • Reply Lisa-Maja 27 maj, 2011 at 08:22

  Härliga tankar…eller sunda kanske man ska säga.
  Jag tänker så också…när jag plockar granris till jul tex; då plockar jag de som sitter längst ner och där det syns minst…det blir inte de vackraste men granen ser och mår lika fint fortfarande…tror jag…kanske…

  Härlig blogg du har! som jag snart kikar in på igen:)

  Trevlig helg!
  //lisamaja

 • Reply Jenny 27 maj, 2011 at 08:53

  Du har så mysig blogg, tittar in här varje dag sedan någon vecka tillbaka och det kommer jag att fortsätta med!

 • Reply Elvira 27 maj, 2011 at 09:46

  Åhh, gulle dig som tänker på de stackars morötterna och granarna. Är litegrann som du och kan ömma för de mest konstiga sakerna emellanåt.

  Kram Elvira

 • Reply Lotta 27 maj, 2011 at 10:34

  tur att alla inte är likadana, då skulle det bli tråkigt i vår värld! Tack för din mysiga blogg! kram Lotta

 • Reply Lotta 27 maj, 2011 at 11:57

  Hej igen! Presentboden ligger i Skellefteå! Titta gärna in! Kram Lotta

 • Reply Saras Qvintessentials 27 maj, 2011 at 14:01

  Haha, jag älskar tanken på att köpa sig en "ful" gran bara för att den blir ratad av andra! Underbart!

  Har du förresten kikat in hos GJORD Skaparverkstad (Gamla Gräfsnäs Studio), där man kan prova på massvis med DIY?

 • Reply Saras Qvintessentials 27 maj, 2011 at 14:20

  Hej igen! Japps, jag har flyttat hem till Sverige igen, bor i Alingsås, så det är inte långa vägen till Sollebrunn!
  Ha en väldigt fin helg!

 • Reply Marias Hörna - Njut av livet 27 maj, 2011 at 14:55

  Fin tanke du har. Det känns i ♥ när man slänger något som faktiskt lever eller ge åtminstone en chans till…hum. Så tänker jag ofta med växter bla. Nu måste jag fråga dig som är bevandrad i olika loppisar i trakterna. Det skall finnas en loppis i näheten av Skogsbygden, Hol, Norunga…??? Tror dom har fik också. Var ligger detta, vet du ? Jag vet att det ligger något där någonstans och vi talade om det på jobbet idag.
  Önskar dig en skön helg kram från Maria

 • Reply Marias Hörna - Njut av livet 27 maj, 2011 at 16:43

  Tack för hjälpen Sofia. Visst menar jag ju Horla. Kanon! Fick ringa och meddela min kollega detta som skulle ut och leta ett skrivbord. Och så fick jag ju denna informationen också så jag vet. Ha de gott kram Maria

 • Reply Rebeccas DIY 27 maj, 2011 at 16:55

  Det är precis därför jag inte klarar av att slänga alla krokiga pelargonskott jag får varje vår när jag beskär mina pelargoner. Istället stoppar jag ner dem i jord och så överlever de inte i alla fall eftersom de är förklena. Men då har i alla fall inte jag tagit död på dem..:)

 • Reply Snickaregården 27 maj, 2011 at 18:16

  Det är ju därför man har överflöd av blommor,svårt att kasta levande blommor.
  Kram Maria

 • Reply Ljusa vardag 27 maj, 2011 at 19:35

  Ha ha vad gulligt tänkt av dig! Att du köper den fulaste granen för att du tycker synd om dem! Du är ju kalaskul! Ha en fortsatt fin fredag- trots regn. Kram Anna

 • Reply dagdrömmar i vitt 27 maj, 2011 at 20:38

  Jag håller med dig. Jag lider av allt som bortsorteras eller säljs…
  En bil är fruktansvärt att sälja… Men man måste tänka positivt.
  Att någon annan får glädje av den. Men det är klart, lite svårt med morötterna…
  Kramkram / Nettan

 • Reply Josefin -Happy Days- *VI BYGGER HUS* 28 maj, 2011 at 04:17

  Förstår dina känslor och tankar, så där kan jag själv känna för olika saker ibland.

  Ja visst är det spännande att besöka husbygget och nu när allt börjar att nå sitt slut och resan sitt mål är det verkligen mycket som hänt vid varje besök. Det börjar likna ett hem där inne, väggarna kommer upp och elen dras… 🙂

  Många varma kramar, trevlig helg!!

 • Reply Vita rosor och förgätmigej 28 maj, 2011 at 07:17

  :0) Jag känner igen mig, men för mig handlar det mer om att jag är snål och tycker att det känns trist att slänga bort en massa växter! *skratt* Har du provat att flytta lite av de växter du gallrar bort? Jag har nu mer sallad både här och där i rabatterna och det är faktiskt riktigt snyggt. Morot har ju fina blad som kanske kan komplettera dina rabatter. Till hösten får man ju dessutom äta upp dem! Ta hand om dig och ha en riktigt härlig helg!

  Kram/ Anna

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.