loppisfynd

Allt är inte guld som glimmar

Ordspråket allt är inte guld som glimmar, hör man ju ganska ofta. Det betyder att om något verkar bra vid första anblicken, är det inte nödvändigtvis det.

Detta ordspråk passar mycket väl in på några av mina många auktionsrundor. När man kommer för sent till en auktion – alltså efter auktionen börjat – så missar man inte bara chansen att titta på alla objekt på nära håll man får förmodligen även en halvtaskig plats långt bak i lokalen så att man knappt ser objekten som ska säljas. Ändå sitter jag kvar där och försöker se vad auktionsutroparen håller upp i sin hand och därefter gäller det att på typ 7 sekunder avgöra om det är något att ha eller inte. Jag har ibland ropat in saker på det sättet – jag har trott att jag gjort ett riktigt klipp och när jag sedan får se vad det är jag köpt på nära håll vill man bara gråta. Alltså, allt är inte guld som glimmar.

Väggklockan var just ett sådant ”fynd” som jag gjorde för 8-10 år sedan, jag ropade in den efter att ha sett den på 10 meters håll. I det murriga ljuset i lokalen såg den ut att vara riktigt gammal och brunsvart. När jag vunnit auktionen och jag går fram för att betala och hämta klockan så ser jag att den inte alls är varken gammal eller brunsvart. Den är från 70-talet i grön lasyr. Och jag gillar grönt men det var INTE snyggt. Men efter att ha klabbat på lite färg så hänger den på väggen och tickar hemtrevligt.

 

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

25 Comments

 • Reply Anonym 19 februari, 2012 at 09:03

  Ja de e ju så ibland, missade en lampa en ggr på loppis för jag va inte säker på om jag ville ha dem. Nästa gång låg bara en kvar, den e snygg i hallen nu ist för två i sovrummet =)

  // Catarina

 • Reply Torborg Henningsson 19 februari, 2012 at 09:09

  Inga problem! Du hittar alltid lösningar 🙂

 • Reply Johanna Stålros 19 februari, 2012 at 09:18

  Ja du fixar då till allt;) Men visst blir man lite snopen ibland;) Kram

 • Reply Yosofine 19 februari, 2012 at 09:49

  Det blev ju guld till slut, med din hjälp. 😉

  Kramar

 • Reply Høytrykk 19 februari, 2012 at 10:00

  Den ble jo riktig så søt med litt hvitmaling! Passet veldig godt på veggen din synes jeg.

 • Reply Marianne 19 februari, 2012 at 10:19

  Lite färg och vilja löser ju det mesta:)
  Sitter ju fint där och pryder sin plats, och får ticka vidare istället för att kanske i värsta fall ha hamnat på tippen:/
  Kram Marianne

 • Reply Malin 19 februari, 2012 at 10:49

  En del saker behöver ligga till sig några år och sedan blir det hur bra som helst- det känner jag också igen!

 • Reply Emm 19 februari, 2012 at 11:04

  Jag köpte en kista med slipmaskin osett på nätet. Det var inte alls den träslipen för bord fönster mm som jag behövde, utan en lite slipsten för liar, knivar etc,. Med motor och en extra liten vid sidan – nåt som mina mekanikerkomnpisar aldrig sett. Den funkar finfint och är himla fin. I kistan ligger dessutom gamla tavlor, fototavlor på skörd i USA m häst!, en klocka, en massa tennfat, litet troll och några fina stenar som nån samlat. Allt för 350 kr 🙂 Lycka!

 • Reply SvenskaBlomsterbloggar 19 februari, 2012 at 11:05

  ja 70-tals grön låter ju inte så snyggt och egentligen är jag inte så förtjust i sådana där pendylklockor. Men i fräsch vit och med sin väldigt 4-kantiga form så var den här ju skitsnygg. Guld, helt klart! Hoppas du får en härlig söndag! kram Emelie

 • Reply creando 19 februari, 2012 at 11:20

  Jag tycker att du har fått den riktigt fin iallafall! Själv brukar jag ha en tendens att bli lite för upprymd på auktioner och ropa hem sånt jag inte vill ha – TROTS att jag har sett det. Inge bra! 🙂

 • Reply Mitt liv som förskollärare 19 februari, 2012 at 11:36

  Du lyckades göra den till guld i vart fall.Jag var på auktion igår, men jag åker alltid på visningen innan. Lyfter, fotar och funderar helst två rundor. Igår var så mycket fint jag skulle kunna ropat in, men kom hem med en ynka liten sak, fast en alldeles ljuvlig sak:)
  Kram/
  Berit

 • Reply PillePalle.... 19 februari, 2012 at 12:22

  Fint og stilig hjørne!

 • Reply Camilla 19 februari, 2012 at 13:02

  Nu är ju klockan supersuper fin 😀 Så det var ju ett bra köp iaf.. 😀

 • Reply Svea 19 februari, 2012 at 13:17

  Jag tycker den blev fin, men kan förstå din frustration när man liksom tänkt något och så blir det bara fel…
  Kram Sandra

 • Reply Kia 19 februari, 2012 at 15:49

  Du får ta med en kikare så du ser vad du budar på!!

  Hur går det för mannen och skidorna? Vi skulle ha tagit en tur idag men det börja ju regna igår och flera plusgrader så idag var det bara blött och slask. Inge trevligt!

  Ha det toppen!
  Kram Kia

  • Reply hildashem.se 20 februari, 2012 at 10:58

   En kikare är en bra idé! 🙂

   Just nu har han åkt på en förkylning så det går inte så bra alls men han planerar att vara åkbar till helgen. Här har all snö försvunnit. Taskig tajming 🙂

   Kram Sofia

 • Reply vardaxlyx 19 februari, 2012 at 17:14

  Jag gillade klockan men för står dig =)
  Allt du sätter upp blir ju guld vännen!
  Jag vill även önska dig en kanon trevlig söndag!!
  Kram i massor!!

 • Reply Nina 19 februari, 2012 at 19:56

  Haha, men det är ju ändå ganska härligt att skaffa lite historier att berätta vidare. Och med färg på är den ju riktigt fin!

 • Reply Erika G 19 februari, 2012 at 20:00

  Jag är för feg för att ropa in på auktion. Jag vet aldrig hur många fingrar man ska hålla upp, så jag håller mig till loppisar där man kan fråga om priset och kanske pruta lite. Kul historia om ett felköp som ju ändå blev ganska bra! Kram!

 • Reply Helene 19 februari, 2012 at 20:28

  Hej Sofia!
  Jag blir alltid lika glad av att titta in hos dig! Dina härliga inlägg förgyller min dag!
  Kramar, Helene

 • Reply Fiffiga Systrar 19 februari, 2012 at 21:47

  Vilken tur att det finns färg! Jag känner igen mig precis, har några missar ståendes nere i källaren som jag inte riktigt kan bli vän med… Tycker att din klocka blev riktigt fin. Kram emelie

 • Reply Helena, Craft and Creativity 19 februari, 2012 at 22:29

  Väldigt fin klocka, tänk vad lite vit färg kan göra! 🙂

 • Reply Rapport till Vänfors 20 februari, 2012 at 20:08

  Ha ha, jag har ett helt rum fyllt med "guuu vilet fynd, jag ropar in det osett"…suck
  Kram Annika

 • Reply Anna 29 oktober, 2012 at 09:13

  Måste fråga vilken tapet detta är. Så fin!

  • Reply hildashem.se 29 oktober, 2012 at 09:14

   Hej Anna! Kul att du gillar den. Tapeten heter Soltorp och kommer från Duro 🙂

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.