minimalism

Allt jag behöver i en väska

 

Sedan åtta veckor tillbaka veckopendlar jag till Göteborg måndag till torsdag, eftersom jag ju hoppat på ett kul jobbuppdrag där för en tid framöver. Det är verkligen roligt och jag är så glad att jag tog chansen när den dök upp – trots knöligheten med avståndet. På köpet har jag och maken fått erfarenheten av att vara på var sitt håll på veckorna. Till en början kändes det lite konstigt, men vi vande oss efter bara ett par veckor och ser nu alla fördelar som det innebär.

Ännu en fördel som jag upptäckt är hur få saker jag verkligen behöver. Jag hyr ett litet rum där jag bor på veckorna. I det rummet har jag en säng, ett sängbord, ett skrivbord, en stol och en garderob. Med mig har jag varje vecka en liten väska med exakt de kläder som jag kommer att använda och en necessär. Inget mer. Jag har alltså exakt det jag behöver och använder. Inget överflödigt alls. Och jag älskar det. Det är en sådan otrolig enkelhet att bara ha exakt det jag använder och inget mer. Till en början trodde jag att jag skulle sakna valalternativen som den egna garderoben innebär, men det gör jag inte alls. Tvärtom så inser jag enkelheten i den lilla garderoben.

Och att ha allt jag behöver i en liten väska är en väldigt skön frihetskänsla.

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Camilla 1 maj, 2018 at 06:43

  Låter som lite samma ”feeling” som när vi levde husvagnsliv. Vi klarade oss så länge med så lite, och det var så skönt! Det har helt klart påverkat vårt vardagsliv, hur vi bor och antalet ägodelar. Apropå att leva lite särboliv så uppskattar man ju ofta tiden tillsammans ännu mer efter en sådan period.

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 5 maj, 2018 at 08:00

   Jag tror att husvagnslivet verkligen kan få en att inse hur lite en faktiskt behöver. Har aldrig bott i husvagn eller husbil själv, men gillar tanken på den begränsade ytan.
   Och jag håller verkligen med dig, vårt särboliv på veckorna har fått oss att uppskatta tiden tillsammans ännu er. det är också fint att få längta lite efter varandra efter 12 år tillsammans. 🙂
   Jag önskar dig en fin dag!
   Kram Sofia

 • Reply Asta 1 maj, 2018 at 12:13

  Så gjorde jag också när jag veckopendlade under en tvåårsperiod. Necessären packades aldrig ur utan hängdes bara upp antingen jag var hemma eller borta. Själv tyckte jag dock att det blev ganska jobbigt med veckopendling i förlängningen. Å andra sidan har jag aldrig varit bra på att pendla.

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 5 maj, 2018 at 08:02

   Det är såklart ansträngande att leva i kappsäck under längre perioder, det vill jag heller inte. Men jag gillar verkligen begränsningen i antalet grejer som jag har tillgång till. Inga som helst problem att klara sig på dem. 🙂
   En fin dag till dig!
   Kram Sofia

 • Reply Alexandra 28 maj, 2018 at 17:46

  Saknar dina inlägg, din blogg är en av få jag tycker om 😊

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 19 juni, 2018 at 20:32

   Tack Alexandra! Du ska veta att jag blev glad över den här kommentaren. Bloggen finns kvar och jag fortsätter blogga när lusten infinner sig. Just nu har jag inte haft lust på ett tag, men idag hände det igen. 🙂

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.