odling

Än är det inte över

Riktigt så här prunkande ser det förstås inte ut längre i min köksträdgård. Just nu hänger det mesta och ser dassigt ut. Med det finns gott om mat att hämta där under den ledsna blasten. Jag försöker utnyttja säsongen så gott jag kan genom att odla lite hela tiden. Rödlök och ännu en omgång med potatis satte jag för en månad sedan och snart är det dags att sätta vitlök, något som jag tänkt göra i många år men inte fått gjort – men i år ska det banne mig ske. Om en dryg månad eller så tänkte jag så morötter, palsternackor och svartrot så att de får en fint försprång till våren.

Om man bara odlar på våren och sommaren till så utnyttjar man ju bara hälften av säsongen. Jag ska försöka lära mig mer om att utnyttja hela året så mycket som det går. Odlingsplatsen finns ju redan så det gäller att optimera den året om. Men det är förstås svårare att bli lika motiverad till det under hösten, som när vårens varma strålar kikar fram och man inget hellre vill än att vara ute. Men jag tänker låta mig drivas av den underbara känslan att äta sin egenodlade mat, för den drivkraften är stark.

 

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply existing home 17 oktober, 2015 at 13:44

    I delight in, cause I found just what I used
    to be looking for. You have ended my 4 day lengthy hunt!
    God Bless you man. Have a great day. Bye.

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.