inspiration

Annorlunda är bra!

Den 21 mars är det World Down Syndrome Day. Man kan uppmärksamma detta genom att dra på sig olikfärgade sockor för att visa att man tycker att människor som är annorlunda gör världen bättre, rikare, roligare och mer färgstark. För att alla, oavsett hur de ser ut är lika värdefulla.

Nathea Anemyr är tio år och hennes storasyster Noelle har downs syndrom. Hon inser att hennes syster är annorlunda, men hon är världens bästa storasyster och hon är stolt över henne. Därför har hon – genom sin mamma – startat “Rocka sockorna” på Facebook, som utmanar alla skolor och arbetsplatser att, den 20 mars, hylla olikheter och visa att det är ok att vara annorlunda, genom att bära olika sockor.

Egentligen är det här en självklarhet varje dag. Men ibland kan saker behöva uppmärksammas lite extra. Jag kommer att dra på mig olika sockor och tagga #rockasockorna på sociala medier. Hänger du på?

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply Camilla- AktivaDagar 19 mars, 2015 at 11:21

  Vilken underbar bild! Jag är också med, en härlig utmaning tycker jag!

 • Reply Thelma och jag 19 mars, 2015 at 15:26

  Japp, min högsta chef har utmanat oss – självklart är jag med 🙂 /pia

 • Reply Kulturtanten och Lilla gummann 19 mars, 2015 at 17:08

  Jag behöver ingen utmaning då jag alltid har olika sockor. Av princip stickar jag alla mina raggisar i olika färger. Då jag har två utvecklingsstörda barn så är jag liksom inne i den världen. Min son brukar säga: "Man får vara som man vill bara man är snäll…" ganska klokt tycker jag…/Lilla gummann

 • Reply Kia 19 mars, 2015 at 20:44

  Det har jag läst om och i skolan har de satt upp ett stort plakat på väggen och skrivit om det. Kul ide!
  Ha en toppen helg!
  Kram Kia

 • Reply Matilda 19 mars, 2015 at 22:15

  Jag blir så glad varje gång jag går in på din blogg. Den är så fin & klok. Tack för det!

 • Reply Razzy 20 mars, 2015 at 17:45

  Jag tycker att olika/lika borde vara varje dag 🙂 Härlig bild på dina sockor. Kram Eva

  • Reply hildashem.se 23 mars, 2015 at 10:25

   Jag håller med dig! Olika/lika varje dag! 🙂
   Kram Sofia

 • Reply Jennica... 21 mars, 2015 at 19:51

  Jag tycker detta är helt underbart! Tänk, en 10-årig tjej….fantastiskt! Och självklart är olika en självklarhet!
  Kram Jennica

  • Reply hildashem.se 23 mars, 2015 at 10:26

   Ja, det är fantastiskt och borde givetvis vara en självklarhet!
   Kram Sofia

 • Reply Anonym 13 april, 2015 at 17:34

  Tycker det ser ut som även din kisse har olika färger på sina strumpor (tassar) ☺️?
  Kram frida

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.