Livet

Ännu ett nytt kapitel

 

När vi förra året sålde vårt stora hus med tillhörande lantliv och allt vad det innebär, utanför Alingsås så visste vi inte riktigt vart vi skulle ta vägen. Vi visste att vi ville sälja huset eftersom det tog för mycket tid från annat som vi vill göra i vårt liv. Efter mycket letande så slutade det med att vi hyrde en lägenhet i Lidköping, dels för att känna på hur vi trivs med lägenhetslivet och stadslivet. Så här i efterhand kan vi se att det var bra att vi bara hyrde en bostad eftersom vi inte var helt säkra på var vi ville bo. För en tid sedan såldes fastigheten som vi bor i, och vi blev återigen ställda inför ett nytt val kring bostad. Efter lite funderande bestämde vi oss för att byta stad. Och valet var faktiskt ganska enkelt den här gången. Vi har ju fått smak för stadslivet och den enkelhet som det erbjuder oss just nu. Så sagt och gjort så köpte vi oss en lya anpassad för våra behov i Göteborg.

Jag jobbar ju sedan några månader tillbaka redan i Göteborg och efter sommaren börjar även Mattias ett nytt jobb där. Det ska bli fint att få bo tillsammans på heltid igen. Det har vi börjat sakna nu efter fyra månaders veckopendlande. Det här innebär att vi båda kommer att kunna promenera till våra arbetsplatser, ha möjlighet att käka lunch ihop och ha nära till mycket. Precis så enkelt som vi vill ha det just nu.

 

“Men ska ni flytta igen?”

Ja, så finns det tråkigt nog en och annan som säger. Vi har älskat det året som vi fått i Lidköping. Vi har fått möjligheten att upptäcka en helt ny plats som gett oss helt nya perspektiv på saker. Vi har fått lära känna massor av helt nya människor. Helt nya människor som nu har blivit en del av vårt liv på olika sätt, och dessa relationer kommer att finnas med oss för lång tid framöver. Ja, kanske till och med hela livet. Det känns rikt. Vi är så glada över vårt år i Lidköping, för det hjälpte oss att inse att vi vill bo i en stad ett tag. Men en något större stad.

Vi kommer att flytta igen. Och igen. Och troligen igen. För vi är nyfikna och gillar att testa olika sorters “liv”. Vi vill inte låta föreställningar om hur vi borde göra, begränsa oss. Och nu när vi gjort oss så lätta efter åratal av utrensning av prylar känns det som en lek att flytta.

//Sofia ♥ 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Goedele François 19 juni, 2018 at 21:28

  Ni får flytta så mycket ni vill. Det är ditt liv och du får bestämma 🙂 Lycka till i Göteborg!

 • Reply Ekenäsliv 19 juni, 2018 at 22:30

  Såååå spännande! Önskar Er ALL Lycka till!
  Vi sålde ju med vårt hus förra året och det är en befrielse för oss med.
  Vi bor i stan och har ett enklare liv med nära till allt.
  Tyvärr förändrades vårt liv iom att jag blev sjuk bara ett par veckor efter flytten…
  Men tack o lov hann vi ju komma på plats och lämna över huset innan. Så även iom det så hade det varit extremt svårt och jobbigt att bo på landet så som livet ser ut nu.
  Man ska aldrig säga aldrig, men det här passar oss fint och vi har mer tid för oss nu än vad vi hade innan med alla måsten.
  Ta hand om dig och Er!
  Varm kram Anna

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 21 juni, 2018 at 08:05

   Stort tack Anna! 🙂
   Det är så sorgligt att du blivit sjuk, men det var ju – som du säger – skönt att ni hann att flytta innan. Kan tro att det underlättat på många plan.
   Stor kram och en fin midsommarhelg önskar jag dig!
   //Sofia

 • Reply Patricia 20 juni, 2018 at 08:22

  Så kul att flytta och upptäcka nya ställen när man inte har så många saker att släpa på. Jag är sugen på att testa någon stad i Europa. Krakow, Prag eller kanske Berlin. Vore ju dumt att inte utnyttja mitt platsoberoende liv.

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 21 juni, 2018 at 08:07

   Det är verkligen kul att upptäcka nya ställen. Så spännande! Krakow har jag ingen koll på men Prag älskar jag och Berlin är också grymt. Förstår verkligen att du känner ett sug i att utnyttja ditt platsoberoende. Det ska bli kul att följa dig. 🙂

 • Reply Anna / Boihusbil 20 juni, 2018 at 09:10

  Jag förstår precis. Nya vyer, nya sammanhang, nya kunskaper, nya vänner… det finns så mkt att uppleva. Vi är inga träd som behöver slå rot. Ser fram emot att besöka er nya lägenhet när ni boat in er. Innan vi drar söderöver!

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 21 juni, 2018 at 08:08

   Exakt så. Ni är varmt välkomna innan ni drar söderöver. Vi hörs snart helt enkelt! 🙂
   Kram Sofia

 • Reply Lisa 20 juni, 2018 at 09:42

  Vad spännande att flytta till stad! Kan du inte skriva lite om det enkla livet i en stad? Själv har jag tydligt märkt av att städers underhållning ofta implicerar olika typer av konsumtion. För mig och för många är det detta som ligger i “nära till allt”, med att bo längre ifrån en stadskärna istället betyder att man har närmre till naturen och nöjen som inte innefattar att man spenderar pengar. Hur ser du på det?

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 21 juni, 2018 at 08:10

   Så himla intressanta frågor du ställer. Jag har verkligen tänkt rätt mycket på det där. Jag ska skriva upp det som ämne att skriva ett blogginlägg om vid tillfälle. 🙂

 • Reply Ann Rumbleinthearctic 20 juni, 2018 at 12:06

  Flytta är ju alltid jobbigt men kul att upptäcka nya platser! Min allra första flytt i livet var ju Stockholm till Uppsala, sedan Cranfield i England, sen Fairbanks Alaska, sen Madison WI, och nu den 29 tar vi bilen och flyttar till New York. Känns som jag aldrig lär mig hur man förbereder en flytt på alla bästa sätt dock! Men det går nog bra ändå! Har lärt mig att istället för att försöka hitta ”hem” alltså ett permanent boende, så är detta livet mitt hem, missar man det så missar man ju allt 🙂
  Hoppas er flytt går galant och ska bli spännande att följa er i Göteborg nu också 🙂

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 21 juni, 2018 at 08:12

   Du är verkligen en van flyttare. Jag ser fram emot denna flytten och tror att den kommer att gå ganska så enkelt. Vi har verkligen minimerat alla onödigheter och slutat att förvara saker, vilket får mig att tro att flytten kommer att gå enkelt. 🙂
   Vilken fin beskrivning om att försöka hitta hem. Håller med dig helt och hållet! <3
   Stort tack och kram!

 • Reply Beata 20 juni, 2018 at 12:59

  Älskar när folk vågar släppa saker och prova nytt. Det är så skönt att se andra våga förändra saker tycker jag! Ibland känns det som att vårt samhälle värdesätter att man ska “köpa ett hus och bo där i 30 år” och hitta EN passion och satsa allt på den. Men man behöver faktiskt inte begränsa sig och det är grymt att ni flyttar tycker jag 🙂 Hade varit kul att ses nån dag då jag bor i Masthugget i Göteborg som ju är nära Frilagret (om jag förstått rätt att du jobbar där?) Kram!

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 21 juni, 2018 at 08:15

   Jag delar din känsla om att “samhället” på något sätt värdesätter det där med att “rota sig”.
   JAAAA, jag ses jättegärna. Vad kul! Vi hörs av framöver och bokar in en träff. 🙂
   Kram och fin helg till dig!

 • Reply Monica 20 juni, 2018 at 18:25

  Det är väl underbart att numera så lätt kunna flytta och prova nya ställen! Det har ju vi faktiskt också gjort några gånger nu men med betydligt mer skrymmande bagage. Tyvärr. Hoppas på bättring. Just nu håller vi på att fullständigt vända upp och ner på er gamla tomt och jag som inte skulle odla särskilt mycket i år har klippt till med mer än någonsin. 😉 Och växthuset dignar av tomater, gurka och physalis Och chili. Och nu känns detta alldeles underbart för mig/oss trots att det gör att vi får hålla oss hemma. Vilket vi iofs gärna gör. Men vem vet, en vacker dag kanske vi också lättar ankar härifrån även om det inte känns så nu, man vet aldrig vart livet tar en. Inte trodde jag för drygt ett år sedan att jag skulle hamna i Sollebrunn… 😉

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 21 juni, 2018 at 08:17

   Ja, det är verkligen underbart! Det var precis det vi ville uppnå när vi sålde vårt älskade hus till er. 🙂
   Vad roligt att ni rumsterar om i trädgården. Helt rätt! Låt det spira och växa! Förstår känslan med att man blir “låst” av växterna – men det är ju ett väldigt trevligt ställe att bli “låst” på. 🙂
   Kram och trevlig midsommar till er!

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.