lantliv

Äntligen har jag gjort det!

Varje vår tänker jag att jag borde ha satt lökar i höstas då avsaknaden av blommor i trädgården här hemma på våren är total.

Varje höst brukar jag tänka att jag borde sätta vårlökar för det blir ju så fint till våren då. Problemet är bara att jag samtidigt tycker att det är så länge kvar till våren att det känns som en väldigt tråkig uppgift att sätta lökar nu som jag får njuta av först om ett halvår. Därför har det aldrig blivit av.

Men nu har jag äntligen fått några stackars lökar i jorden. Så nu är det bara att sitta och vänta i ett drygt halvår på att de ska komma upp. Men det sägs ju att den som väntar på något gott … väntar ALLTID för länge.

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply Vitsippan 5 oktober, 2011 at 06:31

  Hej Sofia !

  Du har så rätt.
  Det är lite segt i början till slutet av året med advent,Jul,Nyår men sedan sätter det fart.Och rätt vad det är så spirar det i landet.

  Jag skulle gärna hoppa över vintern,då många av oss "går i ide".

  Men försöker glädja mej åt varje årstid så gott det går.

  Kram Mi

  Ps. tur Du hade med Kanelbullens dag i går, det spred sig över hela FB Ds

  sedan gick jag in på Temadagar och fick ut 8 kopior på alla dagar i år både de som varit och de som komma skall.

 • Reply Vita Vardagen 5 oktober, 2011 at 06:44

  tålamod är en fi… eh, en trädgårdsmästares bästa vän!

  🙂 Visst känner man sig nöjd när man gör de där sakerna som kanske inte är så jobbiga att göra med ändå aldrig blir av. Man känner sig som ett lite bättre "jag" 😛 I vår kommer du få upp finfina blommor 🙂

  Ha en superhärlig dag!
  Kram Johanna

 • Reply en matsked grejer 5 oktober, 2011 at 07:02

  Oh vad duktig du är! Tänker också så och har så svårt att få ner de där lökarna jag redan KÖPT i jorden…
  HA det fint!
  Kram Cecilia

 • Reply Jenny 5 oktober, 2011 at 07:50

  Hej Sofia!
  Vad duktig du är som fick dem i jorden!
  Förra hösten köpte jag en massa påsar med lökar som hamnade i en låda i hallen "i väntan" på att jag skulle plantera ut dem, där låg de kvar över hela vintern..hmm I år har jag inte köpt några;)

  Ha en bra dag!

  Kraam Jenny

 • Reply annixen. 5 oktober, 2011 at 08:20

  Jag tänker precis samma sak, och glömmer sedan bort det. Tack för påminnelsen, i helgen ska lökarna ner i jord! 🙂

  Ha en jättefin dag!

 • Reply Casa bianca di Mia 5 oktober, 2011 at 08:34

  Säger detsamma!
  Jag har lite vårlökar liggandes, som jag måste få ner i jorden! 😉
  Det är ju trevligt om det kommer lite söta blommor när våren kommer..

  Ha en bra dag!

 • Reply jenny 5 oktober, 2011 at 08:42

  Det där med att vänta är aldrig kul men vad fint det blir när det väl är dags =)
  hoppas du får en toppen bra dag =)

 • Reply Vardag och flärd 5 oktober, 2011 at 09:00

  I år är faktiskt första året jag inte satt några lökar – men hinner med det fortfarande!
  Kram Eva

 • Reply Elinas inspiration 5 oktober, 2011 at 09:09

  Jag känner verkligen igen mig i dina tankegångar. Man vill att det skall vara massor av färgprakt och blommor på våren men det känns lite avlägset att sätta ner något i jorden så långt innan. Men det är skönt när det är gjort – jag fick mitt gjort i helgen. Skönt!
  Ha en bra onsdag!
  Kram
  Ann-Sofie

 • Reply Fiffiga Systrar 5 oktober, 2011 at 09:30

  å jag känner igen mig precis! Men förra året lyckades jag sätta tulpanlökar och det var sååå kul när de ploppade upp på våren!!! kram

 • Reply ida 5 oktober, 2011 at 09:39

  Bara att vänta… Gör inte som min kompis gjorde! Hon glömde av att hon planterat lökar (ja man får ju vänta jättelänge) och hällde fina vita stenar över lökarna. Sedan kom det upp två stackars rangliga blommor som tycktes ha varit med om ett tredje världskrig. 😉
  Tänk på hur fint du kommer få det till våren. 🙂

 • Reply Néa Grändhuset 5 oktober, 2011 at 12:02

  Jag missar också alltid lökarna på hösten men i år så satte jag Allium-lökar. Ser att du också har köpt det. Skall blir såååå spännande till våren. Man får vara försiktig när man rensar till våren för förökningen ser ut som "gräslök" läst jag. Ha en go vecka. kram Néa

 • Reply BBQ VILLAGE 5 oktober, 2011 at 13:41

  Har inte hunnit med det där med vårlökar i år, får se om jag orkar annars håller jag tummarna att det finns lite perenner nedgrävda som kanske dyker upp 😉

  Kram F

 • Reply Kickan Style 5 oktober, 2011 at 19:12

  Jag gjorde helt samma iår!! FÖRSTA gången 🙂

 • Reply yllenystanet 5 oktober, 2011 at 20:24

  SÅ vackert det kommer att bli till våren! Du komemr snart att glömma bort allt jobb och simsalabim så är våren här och det blommar vackert ute i rabatterna. Ska följa ditt exempel!
  Kram,
  Yllet

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.