lantliv

Äppelfest med paj

 

Vi har ett äppelträd som brukar generera sådär lagom mycket äpplen varje år. De räcker till vårt husbehov, grannen och mat åt fåglarna och rådjuren. Senare än vanligt – som allt är denna höst – så har jag nu plockat det jag behöver för att köra i min Hulda som både skalar, kärnar ur och gör ringar. Sedan är det bara stoppa i portionspåsar och frysa in. Det är perfekt att frysa äpplen så att man kan använda dem till pajer, lasagne och grytor hela vintern och ända fram till våren. Ibland stoppar jag också in en plåt med äppelskivor i ugnen och gör äppelchips av några äpplen, jättegott.

appelchips

appelkakor

Om du är sugen på en god paj kan du testa någon av mina recept; antingen den enkla äppelkakan där du slipper disken eftersom du gör allt i kastrullen eller den knäckiga hallon- och äppelpajen.

//Sofia ♥

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Minna 19 november, 2015 at 15:43

    Tack för tipset om att frysa in äppelklyftor, hade inte tänkt på det. Fick en kasse av grannen som jag ännu inte tagit hand om, nu vet jag vad jag ska göra med dem. 🙂

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.