inspiration

Året 2016 – en sammanfattning

 

2016 blev ett riktigt bra år för mig personligen. Det var det året då jag verkligen skalade bort, förenklade och frigjorde tid i livet – något som jag tänkt på i flera år men inte riktigt tagit på allvar. Jag bytte riktning i mitt företagande och bestämde mig för att i största möjliga mån bara jobba med egna projekt och sådant som jag verkligen brinner för, och undvika att dra på mig för mycket. Det resulterade i att jag i början av hösten faktiskt kände mig hyfsat återhämtad efter långa perioder av trötthet.

 

Januari

Det var månaden då jag funderade över det här med att ge mer välförtjänt beröm, jag satte upp några mål och visioner inför året och slutligen föll snön och vi fick uppleva riktigt vackert vinterväder om än bara för några dagar.

 

Februari

Mina utrensningar fortsatte och jag gick hårt åt min garderob med klänningar, jag funderade över vem den där någon egentligen är och jag mötte charmiga figurer i skogen.

 

Mars

Jag funderade om att vara ägd av sina ägodelar, om det faktum att jag inte längre kan skynda mig, om vikten av att vara ensam och om hur Arne tyckte att det var bättre förr.

 

tankar om tid

April

Under den här månaden hade jag tankar om tiden, jag skrev om min konservativa morgonvana som jag haft i många år och jag berättade om mina nya språkvänner.

 

Maj

Äntligen var våren här och jag kom fram till att jag gått från en romantisk odlare till en praktisk, jag talade ut om hur det är att vara tjänare i sitt eget hem och om vikten av att träffa likasinnade.

 

ramslök kinnekulle

Juni

Juni var månaden då jag bytte namn från Hildas hem till Hildas, jag skrev om vikten av att ha konferens med sig själv och sin partner och jag skrev om min nya verklighet. Samtidigt som det var en fin månad så var det också den värsta eftersom det var den månaden som min älskade katt och ständiga följeslagare Monika lämnade oss. Varje dag var hon med mig på jobbet, hon var med mig i trädgården, hon var med mig i köket. Överallt dit jag gick, gick hon. Det var den månaden som hon följde mig som en skugga för sista gången.

 

ute i fältet

Juli

Den här månaden skrev jag om 9 saker som förenklar livet, jag skrev om att kunna jobba platsoberoende som digital nomad och jag gjorde min debut i morgonsoffan på SVT. Och dessutom avslöjade jag 3 supertips för att göra det hemtrevligt.

 

lyckas med tomater

Augusti

I augusti är börjar skördetiden och jag skrev om hur jag lyckas med tomater, jag skrev om stjärnfallsnatten, jag berättade också om min glädje över att ha funnit min livskamrat och så blev det en sammanfattning av den fina sommaren.

 

vandring Kungsleden

September

Detta var månaden då jag gav mig iväg 10 dagar på en långvandring längs otroligt vackra Kungsleden, jag skrev om hur tiderna förändrats i och med att jag gör mig av med allt och så berättade jag om varför jag är vegetarian.

 

höstglöd

Oktober

Hösten var vacker och jag berättade om hur jag tänker efter 6 år som företagare, jag skrev också om vad du kan förvänta dig av mig, mitt samlande som inte tar någon plats och om min dragning till gamla hus.

 

växthus lampor

November

Eftersom det var en varm höst så var det först i november som jag stängde växthuset för säsongen, jag funderade över varför vi använder onödiga negationer, jag fick ytterligare en ny syn på tiden, grubblade också om vad som egentligen är bra att ha och så gav jag 9 tips på hur du kan bli din egen chef.

 

frivillig enkelhet

December

Årets sista månad skrev jag om frivillig enkelhet, om att vara naken och utan allt, goda kolakakor och 22 tips på vad du kan rensa ut.

 

Det var mitt 2016 i stora drag. Nästa år kommer att bli så omvälvande och förändrat så jag vet knappt varken ut eller in. Mer om det skriver jag helt enkelt om nästa år.

Nu ska jag se till att få nyår överstökat – jag som ogillar högtider och traditioner. Men jag vill ändå önska dig ett riktigt gott nytt år! Och tack för att du varit med mig under 2016.

//Sofia ♥

 

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Previous Post Next Post

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply Trail & Inspiration 30 december, 2016 at 08:51

  Fantastiskt rolig och intressant läsning!
  Och extra kul att du bor så nära..! 🙂

  /Hälsar Alingsås-tjejen (fast på landet mot Östadkulle hållet).

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 30 december, 2016 at 17:48

   Tack! Och oj vad rolig, tycker att det är väldigt få bloggare här i trakten. Jättekul!
   Vi får väl ta chansen att ses någon gång framöver. 🙂
   Jag önskar dig ett gott nytt år!

   • Reply Trail & Inspiration 3 januari, 2017 at 20:00

    Låter som en superkul och intressant idé. Det får vi göra! 🙂

 • Reply Pia 30 december, 2016 at 09:50

  Vad spännande med såna rejäla förändringar att du inte vet varken ut eller in! Ska ni flytta? Få barn kanske? Nu blir en så där otålig som när ngn talar i gåtor över ett inslaget paket.. En vill bara få veta mer liksom 😄

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 30 december, 2016 at 17:50

   Haha, förlåt. Ja, det är egentligen inte så snällt gjort. Men den som lever får se… 🙂
   Jag önskar dig ett riktigt fint årsslut.
   Kram på dig!

 • Reply Annie - lättlagat vegokäk 30 december, 2016 at 11:59

  Jag är så himla glad att jag har hittat hit i år! Det ska bli fortsatt härligt att följa dig under 2017 <3

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 30 december, 2016 at 17:51

   Och jag är så glad över att jag hittat till dig. Jag hoppas att vi får möjlighet att ses på något event framöver, senast så missade vi ju varandra. 🙂
   Jag önskar dig ett härligt årsskifte.
   Kram Sofia

 • Reply ulrica 31 december, 2016 at 10:17

  Jag är glad att jag hittade till din blogg under 2016, en stor portion inspiration och massor med nyttiga tips för ett lugnare liv. Jag kommer att läsa många av dina inlägg och ta hjälp av dem.
  Jag önskar dig och dina nära och kära ett jättefint 2017!
  Kram Ulrica

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 3 januari, 2017 at 07:20

   Tack Ulrica! Och så glad jag blir över att du hittat mycket du gillar. Det ska bli roligt att äntligen få träffas nästa helg i Åre. 🙂
   Kram Sofia

 • Reply Christine 31 december, 2016 at 21:24

  Magiska kort ..så levande

 • Reply FREEDOMtravel 1 januari, 2017 at 11:57

  Det låter som ett bra år! Fina bilder! Önskar ett Gott Nytt 2017!

 • Reply sandra 2 januari, 2017 at 11:27

  WOW, Sofia, vilket år! Blir så inspirerad och peppad av att läsa det här. Tack för att du delar med dig <3

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 3 januari, 2017 at 07:41

   Tack, vad kul att höra Sandra! Hoppas att du har en fin start på 2017.
   Kram till dig! <3

 • Reply Andrea 2 januari, 2017 at 20:10

  Supermysig sammanfattning!

  Låter verkligen som ett riktigt bra år ändå, och jag tror alla kan ta till sig av hur viktigt det är att inte ta på sig för mycket. Tråkigt dock att förlora ett kärt husdjur, det är verkligen aldrig kul :/

  Förresten, kanske dum fråga, men vem är Hilda? Tänkte eftersom du heter Sofia? 🙂

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 3 januari, 2017 at 11:41

   Tack. Och ja att förlora ett kärt husdjur är hemskt. Och det där med att inte ta på sig för mycket är så himla mycket lättare sagt än gjort. Men tillvaron är ju ett ständigt lärande. 🙂

   Min mormor hette Hilda. Och jag tycker det är ett så mycket roligare namn än Sofia. Så det har liksom blivit lite av mitt alter ego. 🙂

   Jag önskar dig en fin start på året.
   Kram Sofia

 • Reply Annette - My Rose Valley 10 januari, 2017 at 09:40

  Vilken fin sammanfattning. Inspirerande. Nu när jag tagit nya beslut ska jag sätta mig ner och läsa fler inlägg på din blogg. Ser att jag i min mer eller mindre bloggfrånvaro senaste typ halvåret missat mycket… Och att Hildas Hem blev Hildas redan i juni hade jag missat totalt… Ja, du ser… Så kan det vara när man inte är på topp. Men nu vänder det. 🙂
  Kram
  Annette

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 11 januari, 2017 at 21:18

   Ja, det senaste året har varit rätt så innehållsrikt och nya fokus har tagit form. Det känns fint. Ibland har man perioder som kräver annan uppmärksamhet och energin inte räcker till allt man vill. Då är det så. Hoppas att din vändning blir som du vill. 🙂
   Stor kram
   Sofia

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.