odling

Årets första potatis och en lärdom

odla egen potatis

 

I mars satte jag några potatisar i två hinkar och ställde i växthuset eftersom det känns lyxigt att få egna potatisar tidigt på säsongen. Det blev inte fler än så här. Men de räckte till fyra portioner i alla fall. Och goda var de.

Senare delen av april satte jag också ett 30-tal potatisar ute i landet. Jag använde potatisar som stått i min matkällare hela vintern och de hade groddar långa som elefantsnablar och det innebar att jag fick nypa av dem, vilket inte ska vara några problem egentligen. Men problemet var att jag inte planerat i god tid och låtit nya små groddar växa ut. Jag tog en chansning och satte helt ogroddade potatisar. Det var inte så bra. För det första tog det väldigt lång tid för blasten att komma upp och utdelningen var bara cirka 20 %. Men än är inte hoppet ute eftersom det förra veckan började sticka upp en liten potatisplanta. Det tar alltså väldigt lång tid när en inte planerar ordentligt och förgroddar potatisen. Det får bli min läxa och lärdom av potatisåret 2016.

//Sofia ♥

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Lena 29 juni, 2016 at 07:12

  Det är ju så gott med färskpotatis men jag har aldrig odlat på egen hand. Nästa år ska jag testa att sätta potatis i en hink på balkongen. 🙂

 • Reply Johanna Unhinged 29 juni, 2016 at 13:13

  Åhh! Egen odlad potatis är ju så gott! I år har vi inte alls skött odlingslotten som vi borde, fy skäms på oss! Haha. =) Så det lär inte bli så mycket egen odlat i år för vår del, men det fina att odla är ju att det alltid är en ny chans nästa år. 😉

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 29 juni, 2016 at 14:36

   Precis! Det är verkligen det bästa med odlingen. Om man missköter sig så är man snabbt förlåten och får en ny chans nästa år. 🙂

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.