Livet

Årets fröer

Jag lever mitt liv till stor del på nätet, jag handlar kläder där, jag jobbar där, jag gör mina bankärenden, jag hittade min man där så det är ju konstigt att jag tidigare inte handlat mina fröer på nätet. Tidigare har jag alltid stått i mataffären och trängts med andra när jag valt mina fröer. Nu satt jag i soffan i lugn och ro och drömde om årets odlingar och hittade en massa spännande fröer såsom palsternacka, bondbönor och kålrot, som jag köpte och ska testa för första gången. Snart är det dags att stoppa de första fröerna i jorden i tvättstugan och jag längtar … ja kanske inte att få så fröerna, men tills det börjar sticka upp små gröna strån – för då närmar sig våren. Har du införskaffat årets fröer ännu?

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

33 Comments

 • Reply Anonym 29 januari, 2012 at 06:52

  Jag har heller aldrig köpt fröer på nätet, grannpojken brukar sälja för sin idrottsklubb och det är väldigt smidigt. I år har jag dock inte blivit tillfrågad ännu så frågan är om de säljer eller inte. Annars får jag väl göra som dig 🙂
  Kram från Barbro

 • Reply Anonym 29 januari, 2012 at 07:06

  Jag har köpt mina frön från samma ställe som du, det är helt klart smidigare än att stå i trängseln på affären! Och mycket mer att välja mellan dessutom.
  Grattis till att ha hittat din man på internet, det har jag oxå gjort 😉
  Tack för en härlig blogg!!!!!

 • Reply Pysselgumman 29 januari, 2012 at 07:20

  Oj är det dags att köpa fröer redan? Vi är begravda i snö så några vårkänslor har inte letat hit upp ännu 🙂 Ha en skön söndag!

 • Reply The Rosegarden in Malevik 29 januari, 2012 at 07:44

  Hej Sofia
  Ja man går liksom i spinn lite 🙂
  Äntligen 🙂
  å missa nu inte,,,,

  B
  L
  O
  G
  G
  P
  A
  R
  T
  Y
  T

  fortsätter……..
  redan 71fina bloggar med
  VÄLKOMMEN
  Håkan

 • Reply Åse - Interiörguiden 29 januari, 2012 at 09:04

  Jag funderar starkt på att så lite fröer i år, det var flera år sedan sist. För min del blir det troligen tomat, chili och några olika kryddväxter. Allt måste ju få plats på balkongen sedan!

 • Reply Fräknis 29 januari, 2012 at 09:20

  Jag måste vänta tills efter påsk med att så fröer för vi är alltid borta den veckan. Jag vill inte lämpa över frö vattning till husvakten. Hahah! Så det brukar bli sen planteringen eller så sår vi direkt i växthuset i slutet på maj.
  Kramis

 • Reply Elin 29 januari, 2012 at 09:33

  Visst är det kul att det finns så många olika sorter att välja mellan på nätfirmorna, problemet är bara att det är lätt att köpa på sig alldeles för många sorter man vill testa! 🙂

  Ha det gott!

 • Reply Marianne 29 januari, 2012 at 09:41

  Jag har inte rätta gröna fingrarna, jag har verkligen gjort mina försök men det blir aldrig så där frodigt och fint som det blir för alla andra:( Däremot sätter jag sallad, dill osv ute i mina små lådor och det funkar, så jag håller mig till det och sen köper jag plantor till resten:)
  Ha de så gott och lycka till med vårbruket!
  Marianne

 • Reply Min Svägerska och Jag 29 januari, 2012 at 10:18

  Satt igår och planerade vad jag skulle ha. Tänkte testa grönkål iår. Har du satt det? Tips?

  Ska gå in och titta på företaget du beställt fröer ifrån. Roligt att se på något nytt än dom vanliga.
  Kram Linda

 • Reply vala 29 januari, 2012 at 10:35

  Jag har funderat också,det ska bli några frö påsar som får plats i min balkong som jag kallar den för "min lilla täppa";)).
  Här skiner solen .Önskar dig en härlig söndag .
  Kram Farzaneh

  • Reply hildashem.se 29 januari, 2012 at 10:49

   Jag ska ju givetvis så de fina fröer jag fick av dig på posten, men det blir ju lite senare direkt på friland, tänkte jag 🙂
   Här skiner tyvärr inte solen. Jag önskar dig en härlig söndag!
   Kram Sofia

 • Reply Happy Gunhild 29 januari, 2012 at 11:10

  Jag har knappt odlat något förut, testade att göra ett litet potatisland i trädgården förra året och fick blodad tand. Underbart att kunna plocka upp egen potatis. Men jag är helt novis, och vet knappt var jag ska börja. Ser fram emot att gräva i jorden och pilla med fröer 🙂

 • Reply Fru Sederblad 29 januari, 2012 at 11:41

  Nja, jag är lite dålig på det där med fröer… men jag får kanske se till att skärpa mig?

  Ja, man kan ha internet till det mesta ;-).

 • Reply promenader på landet 29 januari, 2012 at 12:24

  Hej vännen visst är det smidigt med nät shopping! Ja det börjar nog bli dags att köpa fröer, rätt som det är är det vår! Ha det gott kram från Maria

 • Reply Lantligt i smultronbacken 29 januari, 2012 at 13:17

  Det är ju så lämpligt att shoppa på nätet, men ack så dyrt det blir då det ofta bär iväg lite för mkt. Men hör och häpna så köpte jag några fröpåsar från Impecta på vår trädgård i stan som fått in deras fröer i år. Härligt.

  Kram Teres

 • Reply Rebeccas DIY 29 januari, 2012 at 13:24

  Jag handlar nästan allt på nätet, jag också. Blir alltid irriterad när det inte är möjligt. För mig känns odlingssäsongen avlägsen, men så är jag ju ingen stor odlingsfantast heller. Önskar jag vore…
  Ha en skön söndag!

 • Reply Kia 29 januari, 2012 at 15:04

  Nej, jag har inte börjat än. Kanske är dax. Många bloggar om fröer och våren. Själv är jag inte klar med vintern, den har ju knappt börjat. Vart handlar du fröerna?

  Ha en skön söndag!
  Kram Kia

  • Reply hildashem.se 29 januari, 2012 at 16:41

   Det finns säkert många ställen att handla på men jag köpte mina fröer på http://www.impecta.se och det var väldigt smidigt och gick snabbt.
   Kram Sofia

 • Reply Erika G 29 januari, 2012 at 15:19

  Som barnbarn till en trädgårdsmästare är jag naturligtvis redan i frötankar. Men det är så kallt än, att jag får hejda mig en aning. Jag har handlat en del fröer på http://www.odla.nu men tycker om att stå i affären och pilla på påsarna. Det blir alltid luktärter så klart, ringblommor har jag frö från varje år, massor med kryddväxter i min koloniträdgård, morötter, lök, squash, tomater, jordgubbar… Åh, nu längtar jag till våren!!! Kram!

 • Reply Två Små Hus 29 januari, 2012 at 16:37

  Jag sitter precis och söker på nätet efter en fröhandel… Så såg jag ditt inlägg, nu skall jag se om jag hittar dessa!
  Spännande! Igår beställde jag ett växthus på nätet, nu ska det bli odla av!!

  Kram på dig!
  Susanne

 • Reply Helena 29 januari, 2012 at 18:50

  Shoppa på nätet är hyvens! Jag har faktiskt inte införskaffat några fröer än, får ta och ändra på det!

 • Reply my white mess 29 januari, 2012 at 18:53

  Hi, hi, känner igen mig att leva livet på nätet. Jag och min man träffades på nätet för 11 år sedan. Sen shoppar jag, drev företag förut och bloggar här. Skönt och avslappnat:-)
  Åh så du har redan shoppat fröer? Ja snart skall väl en del ner och förkultiveras. Måste också kika in på impecta.
  Njut av kvällen!
  Kram Malin

 • Reply MaddeSign 29 januari, 2012 at 20:00

  Vad bra att du skriver om just fröer! Vi brukar bli lite sena med sådden. Just nu är det största problemet var vi ska ha våra såddar…

  Kramiz Madde

 • Reply Mitt lyckliga lantliv 29 januari, 2012 at 20:29

  Tusen tack för påminnelsen! 🙂 Har suttit och bläddrat i just Impectas katalog och hittar alldeles för mycket snyggt – Svårt att välja. Men nu får jag nog allt bestämma mig om jag ska hinna få några frön i jorden i tid.

  Kram kram
  Jeanette

 • Reply Rapport till Vänfors 29 januari, 2012 at 20:33

  Ja, nu är det dags och det ska bli så roligt:))
  Kram Annika

 • Reply Svea 29 januari, 2012 at 21:43

  Oj, jag hade liksom glömt/förträngt att det ju snart är dags att så. Är fortfarande lite nybörjare på det där med trädgård… Brukar nog trängas i butik men nätet, varför inte? Har precis som du hittat både man, vigselring och annat smått och gott där!
  Kram Sandra

 • Reply Pysselpralinen 29 januari, 2012 at 22:01

  Kära Hilda…vill jag skriva, men kommer på att du ju inte alls heter så! Kan ändå inte låta bli för det låter så vackert.:) Det är första gången jag kommenterar här och jag vill mest bara säga att det är fantastiskt hur tjusiga och inspirerande bilder du lyckas förmedla här i din blogg! Din walk in closet drömmer jag om…och ditt inspirationsmagasin är ju helt fantastiskt! Vilken tur att du vill dela med dig av ditt liv på nätet! 🙂

 • Reply Anette Ryan 29 januari, 2012 at 22:47

  Nej inte riktigt 😉 Men vi har börjat planera för hur trädgården ska ta form inför nästa säsong. Om någon månad eller så när temperaturen börjar falla men då jorden fortfarande är varm ska här förberedas för kommande år. Vi behöver anlägga rabatter och sätta växter där, ordna med grönsaksland samt hjälpa gräsmattan på traven som inte alls har gillat den varma sommaren. Så mycklet planerande blir det här också såsmåningom.
  Ha det bra i soffan med inköp på internet!
  Kram Anette :-9

 • Reply I mina gömmor 30 januari, 2012 at 09:54

  Åh vad härligt att planera sådden! Eftersom vi har mördarsniglar i massor kan vi inte odla utomhus men jag drömmer om växthusodlingen!
  Hräliga påsar! Ser inte ut som de bytt design sedan vi var små! 🙂
  Ha en fin dag!

  Kram Malin

 • Reply Snickaregården 30 januari, 2012 at 12:36

  Hihi.. kul att se att det är fler än jag som börjat drömma om vår och fröer 🙂
  Köper de flesta fröer genom nätet. Finns så mkt mer att välja mellan än på ica.

  Kram Maria

 • Reply Annas Gröna Kök 30 januari, 2012 at 14:26

  Åh så härligt! Jag vill, jag vill, jag vill också börja köpa in fröer 🙂

 • Reply frö lotta 11 mars, 2012 at 08:32

  Såg att frökungen hade kampanj nu där man fick gratis fröpåse och gratis frakt på fröbeställningar över 100 kr.:-) http://www.frokungen.se

 • Reply Amanda 8 januari, 2022 at 17:02

  Härligt inlägg 🙂 bra att få lite tips på olika butiker som säljer fröer på nätet. Jag handlade nyligen från en sida som heter planty.se som hade fina frösorter till bl.a. snittblommor.
  https://www.planty.se

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.