hållbart liv

Att återanvända skräpet

 

När jag får paket och blommor inslagna i papper och snören så sparar jag på dem likt en hamster. En del kanske tycker att det verkar snålt. Men så är det absolut inte. Jag tycker bara att det känns hemskt att slänga saker som fortfarande är fullt funktionsdugliga. Allt som kan spara in lite grann på jordens resurser känns bra. Även om min återvinning av snören och papper kanske inte gör så mycket i det stora perspektivet så är det trots allt så att om alla drar ett litet strå till stacken så blir det snart en stor hög.

Det är jättepraktiskt att ha dessa papper och snören när man själv ska göra paket eller ge bort en blomsterkvast. Och så får jag ju väldigt mycket att välja på eftersom jag har sparat på många olika sorter.

Har du fler bra återvinningstips?

//Sofia ♥

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply Anonym 16 september, 2011 at 05:37

  Det gör jag med! Väldigt kul att ha så mycket olika. Jag sparar även grattiskort och klipper i dem för att få fina motiv till att göra nya kort. Presentpapper går också att spara, till små paket eller att klistra bitar på större paket. Man får tänka lte scrap-booking 🙂

  Ha en fin dag!

  Kramar, Jenny

 • Reply Bland blommiga kaffekoppar och udda pinnstolar... 16 september, 2011 at 06:12

  Jag sparar alla Gevaliapåsar och syr väskor av dem, har inte riktigt fått in den rätta knycken än men jobbar på det =) Ha en mysig helg… KRAM

 • Reply Kristina 16 september, 2011 at 06:33

  Tack för kommentaren hos mig. Trevligt att se att det finns fler som sparar på papper och snören. Förutom detta ta jag alltid om hand knappar från kläder som är sådana att de inte kan skickas till Myrorna eller likande. Mamma gjorde alltid så och jag fortsätter, ovisst vad jag ha knapparna till.

  En trevlig helg önskar jag,
  Kristina

 • Reply Helena - Hellys Jul 16 september, 2011 at 06:40

  God morgon! Guu va galet… jag gjorde nyss ett inlägg om mina gömmor av snören. Samlar allt av snören, band, påsar osv. Jättebra att ha när man ska göra inslagningar och kort.
  Jag har väldigt svårt att göra mig av med glasburkar, från inlagd gurka, senap å sylt mm som föjer med hem från butiken. De är bra att ha för sortera pärlor, göra dressing, ha som presentförpackning, glasvaser mm.
  Önskar dig en härlig helg!
  Kram Helena

 • Reply Elinas inspiration 16 september, 2011 at 06:47

  Känner verkligen igen mig. Ibland känner jag mig som min gamla mormor som sparade på precis allt – hon diskade t o m ur bregottförpackningen. Hon tyckte nog det blev en bra ask att förvara något i. Men som sagt, jag är också en snör-,presentpapper- och knappsamlerska 🙂

  Ha en härlig fredag och en skön helg!
  Kram Ann-Sofie

 • Reply Marias Hörna - Njut av livet ♥ 16 september, 2011 at 06:50

  Sparar också snören, papper, kort mm. Kan alltid vara bra att ha till något litet projekt eller paket av något slag. Gör också ont i min lilla själ att slänga något vackert och användbart. Kram och go helg på dig från Maria

 • Reply Helena - Hellys Jul 16 september, 2011 at 06:59

  Sv: ja just det, toarullar! Det går inte att slänga i pappersåtervinningen för det är bästa pysselsaken. Utan att säga för mycket och höja förväntningarna men, ja, Spara rullarna! 🙂

 • Reply vala 16 september, 2011 at 07:22

  Va fint ,det gör jag med .Det kommer alltid till användning .Kan inte slänga saker som fick av kärlek .Ha en härlig helg o njut av solen .Farzaneh

 • Reply Kia 16 september, 2011 at 10:09

  HA en toppen helg!

  Kram Kia

 • Reply Lisa-Maja 16 september, 2011 at 10:58

  Hej!:)
  Ja, precis så gör jag också…jag samlar och sparar på allt (nästan) När maken slänger brädbitar och metallskrot som han tycker är skräp, smyger jag dit och norpar det jag vill ha och så gömmer jag det, precis som ekorren;)Jag har nog detta efter min far, som samlade på det mesta men så tillverkade och uppfann han det mesta också, av skrot. Så´nt är bra för miljö, själ och plånbok:)
  Nu ska jag fortsätta med min städning, tycker det är tråkigt, men måste göras, det blir ju rent och fint efteråt.:)

  Trevlig helg!
  kram lisamaja

 • Reply SvenskaBlomsterbloggar 16 september, 2011 at 11:02

  En sak som vi försöker återanvända så mycket som möjligt är plastpåsar. Bärkassar återanvänder nog dom flesta men jag menar även sådana där små plastpåsar som man har köket o tex fryser in bröd i. Går utmärkt att diska ur och användas om och om igen. Just plast är ju verkligen ett slöseri med naturresurser, så det gäller verkligen att använda det om och om igen! //Emelie

 • Reply Johanna Stålros 16 september, 2011 at 15:41

  Jag är minsann LIKADAN 😉 min man blir ibland tossig på mig. Kram Johanna

 • Reply yllenystanet 16 september, 2011 at 17:21

  Så många samlare vi är! Men det är ofta en ovärderlig skattgömma. Jag brukar klippa av galgbanden (sidenbanden som är påsydda på tex tröjor). De är perfekta när man slår in paket och vill hänga på en liten lapp eller om man scrapar. Sen samlar jag på allt möjligt som alla er andra ;-).

  Stora kramar
  Ylvali

 • Reply Jill i Fyra Rum och Kök 16 september, 2011 at 19:54

  Vi är nog många som gör exakt samma sak. Och visst är det smart! 🙂

  All återvinning, litet som stort, är ju bra. Så mer sånt.

  Hoppas du får en fin helg!

 • Reply Yosofine 16 september, 2011 at 21:36

  Hihi, härligt med en likasinnad! Jag sparar även på, håll i dig nu, snörena som sitter i tröjor så de håller sig kvar på galgen! Perfekt till nåt litet som behöver en snörstump runt sig. 😉

  Ha en fin helg! Kramar

 • Reply Humlans Lott 18 september, 2011 at 05:41

  Skönt att veta att man inte är ensam om sitt evinnerliga samlande ;o) Här är en till *räcker upp handen*. Det finns så många bra-att-ha-grejer och det slängs alldeles för mycket i den här värden. Nä, hurra för återvinning!!!

 • Reply Néa Grändhuset 18 september, 2011 at 18:54

  Här är en till som samlar på snören……

 • Reply en matsked grejer 18 september, 2011 at 20:57

  Snören på bild är ju så ruskigt fint! Blir sugen på att fota bara jag ser snören faktiskt.
  KRAM

 • Reply Elin (LJUVA HEM) 21 september, 2011 at 10:59

  Jag sparar också, snören, snygga påsar, fina kartonger, papper som jag stryker för att få släta igen. Men också lite mer udda saker. För några veckor sedan pysslade jag fina burkar av gamla bakpulver- och vaniljsocker burkar. Kolla här: http://homebyelin.blogspot.com/2011/08/sockersota-burkar.html

  Skräp är inte alltid skräp helt enkelt! Och det är ganska befriande!

  Ha det fint!

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.