katter

Att få ta sig en tupplur

Något av det härligaste och lyxigaste jag vet är att få ta sig en liten tupplur på helgeftermiddagen, det är verkligen en lyx som inträffar alldeles för sällan men när det väl gör det så tänker jag alltid att jag borde göra det oftare. Problemet är bara att jag sover alldeles för länge. En kvart räcker gott men jag vaknar först efter två timmar om jag inte blir väckt. Och då tar det flera timmar innan jag piggnar till – men det är det oftast värt för det är ju såååå skönt! Gillar du att sova middag?

Att sova på altanen bland de ledsna tomatplantorna är bra.

//Sofia ♥

PS. Så himla roligt att ni är så många som vill vara med i utlottningen i förra inlägget.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply fianathome 10 oktober, 2011 at 06:12

  Jag lägger mig med alla pudlar. De värmer gott å då är det inte svårt att somna tvärt. "gubblur" på soffan – aldrig fel!!
  Ha det så bra idag – måndag å allt 🙂 kram

 • Reply Fru W 10 oktober, 2011 at 06:44

  Bland det bästa jag vet att få lägga mig på soffan, solen skall lysa in genom fönstret rakt i ansiktet på mig….det får gärna vara lite stoj och stim runt omkring….bara slappana av och slumra lite. Dock händer detta ytterst sällan….kram Sofia

 • Reply Mia 10 oktober, 2011 at 06:52

  Det är ju på dagen man sover som skönast! När man egentligen inte ska sova… Tyvärr blir det inte så ofta nu när man har en 2½-åring som slutat sova middag. Då blir det däckning i soffan på kvällen istället. Men idag är det bara jag och bebisen hemma, så då blir det allt en förmiddagslur för mig också 🙂

 • Reply Carin 10 oktober, 2011 at 07:25

  Äääääälskar att sova middag! 😀 Men det blir bara någon enstaka gång jag tar mig tiden…

  Ha en bra start på veckan!

  Kram Carin

 • Reply Tina 10 oktober, 2011 at 08:55

  Njaa, attt sova en pyttestund går men ingen längre. Kommer liksom inte igång igen efteråt då. Men en powernap brukar funka..men inte ofta.

  kram o ha en bra dag!

 • Reply Fiffiga Systrar 10 oktober, 2011 at 10:09

  det där med att sova middag är helt underbart men tyvärr är jag en sån typ som aldrig hinner med det.. det finns så mycket måsten! kramis

 • Reply Caroline S, Trelleborg 10 oktober, 2011 at 10:56

  Jag tycker att det är helt underbart att sova middag. Det är en lyx som jag ibland kan unna mig på helgen men jag hade gärna gjort det även på jobb (och då gladeligen hoppat över både förmiddags- och eftermiddagsrasten), men vi har tyvärr inget vilorum på företaget där jag jobbar.

 • Reply Kickan Style 10 oktober, 2011 at 11:51

  Älskar att ta en liten tupplur på dagen under helgerna, men gör det hemskt sällan eftersom jag alltid får så dåligt samvete efteråt!! 🙂

  Kram Kristina

 • Reply Vitsippan 10 oktober, 2011 at 11:55

  hejsan Sofia !

  Nej några tupplurar har jag inte börjat med ännu.Sover så illa på natten, vaknar med två timmars mellanrum.

  Men katten som fångades in igår som är mamma åt bl.a. dessa jag matat hon sover kan Du tro i buren i köket.Inte ett ljud från henne.Låter henne vara ifred så mycket som möjligt, så hon i te blir stressad.Hon var lugn redan i den första fångstfällan, som hon tänkte äntligen får jag komma in i värmen.Hon som fångade henne Anna, hennes mamma ska ha mamma-katt.
  Kanske Du läst min blogg.å vet Du-

  Gosigt när katter kan lägga sig precis var som helst.

  Kram Mi

 • Reply Anette Ryan 10 oktober, 2011 at 22:43

  Hej! Kul namn på katten din 🙂
  Älskar en tupplur ibland när det behövs. När jag pluggade på universitetet blev det en norm hos mig. Tog mig en powernap nästan varje eftermiddag därefter en kopp kaffe och sedan kunde jag plugga mycket mer effektivt om så behövdes till långt in på kvällen utan att slå pannan blodig hela tiden.
  Kram Anette 🙂

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.