inspiration

Att kliva in i 60-talet

Det första jag slås av, när jag kliver in i lägenheten är hur mycket färggladare det var förr. Snygga mönster i starka kulörer. I love it! De flesta av objekten känner jag ju igen från barndomen, även om jag är född 1978. Jag blir glad av att besöka lägenheten ”Andra våningen” i Nossebro. Den är tydstypisk och helt inredd med prylar från 50- och 60- och 70-talet, det blir verkligen retro för hela slanten. I dessa tre rum och kök, som är helt inredda av en ideell förening, bor 6 fiktiva personer, 2 vuxna och 4 barn. Och med tanke på det så är det intressant att fundera över hur vi har brett ut oss i större och större bostäder med åren.

Det är har vårt tredje, och sista, studiebesök på vår inspirationsresa med The Creative Collective, vårt första studiebesök var i tapetfabriken och det andra i den gamla elektriska affären.

 

En hörna för den minsta i familjen. Den där klänningen på väggen hade jag gärna haft i min egen storlek.

 

De där Toyen har jag tuggat och halstabletterna fick manibland smaka av mamma, men särskilt goda var de inte.
I badrummet hänger tvätten på tork.

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Bara anna 30 april, 2015 at 06:48

  Oh vad häftigt!
  Ja jisses vilka stora hus vi har nu för tiden, inte klokt ju. Vi flyttade till mindre i höstas, till en liten gård, 4 rum och kök, väldigt lagom stort tycker vi. Går så fort att städa ju!

  • Reply hildashem.se 4 maj, 2015 at 10:23

   Ja, det är skönt att ha lite yta att ta hand om. Det längtar jag också efter. 🙂

 • Reply susanne janzon 30 april, 2015 at 08:26

  Jisses ! Jag ryser när jag ser det fast med blandad förtjusning. Känner igen nästan allt vissa saker har jag faktiskt på hyllan nu som de fina skålarna bredvid varann. Kalsongerna hade mina bröder och Tenor min pappa. Den fina utdragbara barnsängen efter min mamma (ser nästan lika dan ut) som de eldade upp, tyvärr. Det bästa med den tiden var väl att då fick man verkligen vara barn alla umgicks på ett annat sätt hela kvarterens ungar lekte och gjorde roliga saker ihop. Men tiden ändras och vi med den. Kul att se

  • Reply hildashem.se 4 maj, 2015 at 10:24

   Ja, visst känner man igen mycket. Det är verkligen en nostalgitripp. 🙂

 • Reply Madelein 2 maj, 2015 at 17:38

  Kul, det finns en 50-tals lägenhet i Kortedala med, eller fanns i varje fall

  • Reply hildashem.se 4 maj, 2015 at 10:24

   Jo, det stämmer den har jag hört talas om. 🙂

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.