odling

Odlar hon pinnar?

katter i landen

 

När någon utifrån kommer och ser min köksträdgård just nu så tror hen nog att jag odlar pinnar i mängder. Men så är inte fallet. Pinnarna är ett effektivt skydd mot att katterna räfsar bort alla småplantor och nysådda fröer i landen. Tidigare så gjorde de det och det var inte så kul att behöva så om på nytt hela tiden. Nu är problemet löst. Det gäller bara att hitta många passande pinnar och trycka ner dem i jorden runt plantorna och fröraderna.

Tiden just nu är underbar, med så mycket sol och värme kan man tydligt se hur det växer i landen dag för dag. Det är så spännande att se de pyttesmå fröna som jag tidigare satt växa upp till stora plantor. Men i år känner jag mig lite ostrukturerad eftersom jag struntat i att skriva vad det är jag odlat på vissa ställen, så jag har ingen riktig aning om vad som sticker upp förrän bladen utvecklats. Nästa år SKA jag skriva upp allt jag odlar. Ja, det ska jag.

 

Många smultron på gång.

Min förra dillplanta blev uppäten av sniglar så nu får den
nya växa till sig i ett skyddat läge i en glaskupa.

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Husmor Anna 3 juni, 2014 at 06:31

  Hej! De där med glasrutorna på pallkragarna ser så elegant och super smart ut. Kan du inte visa konstruktionen och berätta hur ni gjorde. Jag måste nämligen förnya mina pallkragar i år , skulle va super att kunna ha dem som drivbänk.

  • Reply hildashem.se 3 juni, 2014 at 06:38

   Ja, de är faktiskt väldigt bra. Jag har skrivit några inlägg om de tidigare. Här är ett inlägg: http://www.hildashem.se/2012/08/om-att-bygga-drivbankar.html
   Men skriv in "Köksträdgård" i sökrutan i högerspalten här på min blogg så kommer fler inlägg upp och du kan se många bilder på dem ur olika vinklar. Vi har faktiskt använt plexiglas och inte vanligt glas på dem för att de inte skulle bli så tunga.
   Jag kommer säkert att skriva om dem lite mer i sommar så håll utkik 🙂
   Lycka till Anna!
   Kram Sofia

 • Reply Den där Victoria 3 juni, 2014 at 08:34

  Smart med pinnarna, men jag förstår om både folk och fä är fundersamma över dina pinnodlingar 🙂 .

  Kram Victoria

  • Reply hildashem.se 4 juni, 2014 at 07:50

   Jodå, jag har fått en och annan fråga 🙂
   Kram på dig Victoria!

 • Reply Emschen 3 juni, 2014 at 11:29

  Åh jag vill också ha så stor tomt att jag kan odla på det viset! Underbart!
  Men du, du skriver ju ner vad du odlar för berättar ju om det här på bloggen!

  • Reply hildashem.se 4 juni, 2014 at 07:51

   Håller tummarna för att dina önskningar också blir sanna en dag.
   Din andra mening fattade jag inget av. Haha 🙂

   Kram Sofia

 • Reply Kia 3 juni, 2014 at 14:11

  Vad gör man inte för att få ha grönsakerna i fred. 🙂

  Ha en toppen vecka!
  Kram Kia

  • Reply hildashem.se 4 juni, 2014 at 07:52

   Ja, jag kan göra rätt mycket för det faktiskt … och detta kändes inte så jobbigt 🙂
   Jag önskar dig en fin dag kia!
   Kram Sofia

 • Reply Maria - Snickaregården 3 juni, 2014 at 16:39

  Fiffigt! vad gör man inte 🙂
  Kram Maria

 • Reply Lina 22 april, 2016 at 08:16

  Skall provas omedelbums!

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.