mitt liv som egenföretagare

Att packa för en lång workation

 

Ikväll tar jag min packade väska och hoppar på nattåget upp till Åre. När jag väl vaknar och kliver av där så ska jag stanna i 10 dagar. Det blir dagar med vandring, jobb, samarbete och konferens. Den här friheten med att kunna jobba platsoberoende var jag vill är fantastisk, och den vill jag utnyttja.

De första dagarna ska jag tillsammans med Angeliqa och några andra tjejer snöskovandra och bara hänga. Det här med att vandra med snöskor är helt nytt för mig och jag vet egentligen inte vad jag ska förvänta mig. Men kul ska det bli i alla fall.

Efter helgen så ska jag bara bo på hotellet och jobba med mitt vanliga jobb, jag kommer även att jobba lite ihop med Maria som också är där hela veckan, vi ska spåna på ett eventuellt nytt framtida projekt. Att vara på annan plats än på sitt vanliga kontor och jobba är väldigt inspirerande och ger ny energi. Över jul var jag och min man bortresta och jobbade på ett gemensamt projekt, det var väldigt produktivt och helt klart något som det kommer att bli mer av i framtiden.

I slutet av nästa vecka är det dags för konferens och workation med branschnätverket Influencers of Sweden, det är otroligt givande att träffa andra kollegor i branschen som jobbar på liknande sätt som jag gör. Jag älskar det. Och jag måste det. Det ger näring åt en ensamsittande egenföretagare.

Med det är ju det där med packningen. Jag väntar alltid in i det sista med det eftersom jag tycker att det är så svårt att planera. Jag ska ha kläder med mig för att kunna vandra i snön, träna, bada, jobba, mingla, konferensa och hänga … Och dessutom jobbutrustning såsom dator, kamera och annat. Och så tänkte jag mig att allt ska få plats i en ryggsäck. Om ekvationen går ihop märker jag snart.

//Sofia ♥

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Jenn - forever abroad 5 januari, 2017 at 08:07

  Nej men hur fint att du ska stanna där så länge?! Vilken lyx! Jag tror du kommer göra underverk med en sån arbetsplats under hela veckan. Och snöskovandra skulle jag också vilja testa!

  Själv hann jag precis komma tillbaka till Helsingfors för att ikväll ta färjan till Sverige igen och Stockholm för helgen. Sen en snabbis i Finland innan jag flyger till Åre jag också.

  Lycka till med packning och resa, vi ses nästa helg!
  Ps. Hoppas nattågen går bättre i söder och idag, i norra Sverige stod ett tåg stilla i -40 grader hela natten… :O

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 8 januari, 2017 at 12:47

   Ja, det är verkligen en toppenfin plats att vara på och att arbeta på. Jag har nu snöskovandrat i dagarna två och nu idag sitter jag inomhus och ser ut över Åresjön och knapprar på min dator. Känns otroligt fint!
   Packningen gick faktiskt väldigt bra, nu är det du som ska ha lycka till med din. Så ses vi på torsdag! Så roligt! 🙂
   Kram Sofia

 • Reply Angeliqa 5 januari, 2017 at 09:31

  Gaaaah PEPPEN ❤❤❤❤

 • Reply Karin Härjegård 5 januari, 2017 at 10:36

  Varmt välkommen hit till Åre! Det är hisnande vackert just nu. Och rätt kallt. -23. Så packa varma kläder! Önskar dig härliga dagar här!

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 8 januari, 2017 at 12:52

   Tack, nu har jag varit här i några dagar och vädret har varierat otroligt mycket. Efter två heldagar utomhus väljer jag idag att stanna inne och jobba. Jag har en vacker vy över Åresjön så snart jag höjer blicken. Idag verkar det regna lite. Men jag gillar verkligen Åre så här långt. Jag ar en riktig toppenvecka framför mig. 🙂

 • Reply Emilia 5 januari, 2017 at 12:24

  Haha den lilla lilla hjärtattacken jag fick när jag läste rubriken och tänkte ”shit!!! är det idag!”
  Kul att kicka av året med en sån superbloggpepp!!

 • Reply Katta Bucketlife.se 5 januari, 2017 at 22:32

  Låter som fantastiska tio dagar! Vad kul med snöskovandring, ser fram emot att hänga med i era bloggar!
  Vi ses nästa helg, så ruggigt taggad 😀

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 8 januari, 2017 at 13:06

   Det har verkligen varit en toppenstart här med snöskovandring och häng. Nu är det huvudsakligen jobb som gäller fram till torsdag när ni andra kommer. Ska bli sååå roligt att träffas! 🙂

 • Reply Wilda 6 januari, 2017 at 09:31

  Åh vilket äventyr! Njut! Angående packning är jag så tacksam för att jag hade ett ideellt arbete som fick mig att resa land och rike runt i så många år att jag blev proffs på att packa för alla möjliga väder och äventyr.

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 8 januari, 2017 at 13:11

   Vad bra att du fått rutin. Jag tycker att jag borde ha lärt mig efter 38 år … men det är någon slags kortslutning som alltid uppstår varje gång jag ska packa. Men det verkar gått bra den här gången. Än så saknar jag inget. 🙂
   Kram Sofia

 • Reply Rania {Rowan Tree} 6 januari, 2017 at 11:58

  Jag är ju lite avis på att ni ska vandra med snöskor osv, men samtidigt glad att jag ”Bara” ska vara där tors-sön för det gör packningen något enklare 😉 Jag bestämmer alltid innan en resa vilken / vilka väskor jag ska ha och sedan får jag bara se till att det jag behöver får plats i dem. Jag har min fjällräven ryggsäck avsedd för kamera, dator m.m och sen en mindre bag för kläder och ja, allt ska bara rymmas i dem. Ryms det inte är det överflödigt tänker jag 😛

  Ha det nu riktigt bra och så ses vi om en vecka!

  Svar: Ja den var verkligen spektakulär, naturen är så jädrans häftig!! Jag är glad att man är ute ofta och verkligen tar tillvara på alla skådespel den bjuder på <3 Vi hade en oerhört bra nyårsafton, tack – hoppas ni också hade det fint! Oooh ja jag ser verkligen fram emot att ses i Åre, ska bli så roligt! Att rensa är en underbar känsla, som du säger tar det aldrig riktigt slut. Efter att ha rensat lite öppnar man upp för mer rensning, hela tiden. Inspirerade av My Stuff och Naken funderar vi på att tex. packa ner ALLA köksaker i en (eller flera) lådor och sedan successivt bara ta tillbaka det vi verkligen använder, och resten gör vi oss sen av med efter X antal veckor. Har också rensat massa julpynt nu, och har en väska samt två påsar som väntar på att fraktas till Myrorna 😀 Kram!

  • Reply Sofia Brolin - hildas.se 8 januari, 2017 at 13:18

   Det var verkligen en fin upplevelse med snöskovandringen. Det finns chans till helgen när du kommer också. 🙂
   Så härligt att ni fortsatt rensningen, det är verkligen intressant hur prioriteringarna med färre grejer förändras.
   Längtar tills vi ses på torsdag. Kram <3

 • Reply Mari 6 januari, 2017 at 21:00

  Vad härligt! Njut av Åre 🙂

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.