mina funderingar

Att surfa sig bort i hemmet

 

På nätet är det ju lätt att surfa sig iväg på alla möjliga sidor som man inte hade en aning om att de fanns. Det börjar med en sida man går in på och där hittar man en länk till någon annan sida och på den sidan en annan länk och på den sidan en annan länk … ja, ni förstår. Till slut har man sett en massa fina/roliga/intressanta saker som gjort att man hamnade långt bort från det som man tänkte titta på från början.

Jag gör precis likadant här hemma. Jag kanske går någonstans i huset för att uträtta något ärende. Låt säga att jag kommer på att jag ska hämta min klocka i sovrummet på övervåningen, på vägen hittar en tröja liggande på en stol som jag tar med och viker ihop och lägger i klädkammaren. Väl i klädkammaren så hittar jag några smycken som kanske ligger på fönsterbänken – de ska inte ligga där så jag plockar med mig dem och går till badrummet för att hänga dem på dess rätta plats. Väl i badrummet får jag se att handdukarna verkar lite smutsiga och plockar ner dem från kroken och tar med dem ner till tvättstugan. I tvättstugan ser jag att blomman i fönstret verkar vara lite törstig och ser till att även ge den lite gödning samtidigt. När jag vattnat blomman så kom jag just på att jag ju skulle göra något … hmm … Vart var jag på väg nu igen …? Just det, klockan, ja!

Någon som känner igen sig?

//Sofia ♥

Previous Post Next Post

You Might Also Like

34 Comments

 • Reply Humlans Lott 28 september, 2011 at 05:43

  Kanner absolut igen mig… helt otroligt hur man kan surfa bort sig hemma. Och snacka om ofokuserat beteende…. tror att det ar typiskt kvinnligt dock. Man brukar fokusera pa en sak i taget och surfar nog sallan bort sig i hemmet :0)

 • Reply Marias Hörna - Njut av livet ♥ 28 september, 2011 at 05:46

  Du är inte ensam inte…..jag är helt hopplös 🙂 Kramen från Maria

 • Reply Vårt röda hus 28 september, 2011 at 06:01

  Alla känner igen sig!!

  Underbart vacker hallgång, för att inte tala om kakelugnen! Suck…

  Kram Eva-Mari

 • Reply vala 28 september, 2011 at 06:25

  Känner verkligen igen mig,jag surfar bort mig i min lilla lägenhet och plötslig gjorde jag allt utom den som skulle göras eller hittas:)).

  Kram farzaneh

 • Reply Elinas inspiration 28 september, 2011 at 06:25

  Känner verkligen igen mig. Bra beskrivet 🙂 Håller med föregående inlägg om den vackra hallen och kakelugnen. Där skulle man gärna springa flera gånger fram och tillbaka 🙂

  Ha en härlig onsdag!
  Kram Ann-Sofie

 • Reply HjärtatsVitaHem 28 september, 2011 at 07:04

  Åh så himla fint!! Jag vill också ha det sådär fint! 🙂

  Ha en bra dag!
  Kram Jenny

 • Reply Lilla Majken 28 september, 2011 at 07:46

  Oj vilken fin blogg, måste definitivt lägga in dig i min länklista, hoppas att det är ok. Är det du som gör de fina tavlorna och illustrationerna, de känner jag igen. Så mysiga!

  Ha en fin dag! Kram Therese

 • Reply Helena 28 september, 2011 at 08:22

  Klokrent, haha. Men jag är nog bäst med att "städa bort mig". Kan börja med att vika tvätten, hittar en duk som ska in i linneskåpet.. oj vad rörigt det var i skåpet.. plockar ur.. hämtar trasa för att dammtorka, men oj det var visst stökigt i städskåpet också.. börjar städa där… och vips så är hela huset i ett enda stort kaos. Men när det väl blir färdigt efter en dag eller två så är det väldigt grundligt städat överallt. Haha. Ha en fin onsdag! Kram

 • Reply BBQ VILLAGE 28 september, 2011 at 08:27

  Ja så där håller jag på precis hela tiden när jag är hemma 😉 Upp & ner för trappen och det ena avlöser hela tiden det andra och till slut efter många om och men är man tillbaka på ruta ett igen !!!

  kram F

 • Reply Hilla på My Woodhome 28 september, 2011 at 09:18

  Ja vad säger man?:-)
  Ett tydligt fenomen hos oss kvinnor!

  Som när man sitter på toa…
  Vad gör man inte då om STÄDAR Å PLOCKAR!
  Haha…fixar toarullen, städar iordning
  Tidningskorgen, plockar och torkar ALLT man kan komma åt!!
  Måste vara jobbigt att vara karl å bara sitta där rakt upp å ner…hahahohi!
  Åter igen…Du har ett så fint hem!

  Kram Hilla

 • Reply STENLYCKA 28 september, 2011 at 09:47

  Känner igen mig…
  Du har ett vädigt vackert
  hem att surfa bort dig i!
  Kram Raina

 • Reply Elin 28 september, 2011 at 10:39

  Vilket jätte vackert hem du har!

 • Reply Rebeccas.se 28 september, 2011 at 11:09

  Haha, jag är precis likadan, bara det att jag kommer aldrig på sen vad jag skulle göra från början! 🙂

  Kramar Rebecca

 • Reply .....PIAZZAN.... 28 september, 2011 at 11:21

  Inser fördelen med att bo litet ……*skrattar

  Ha en fin dag
  Kram från Göteborg och mig /Pernilla

 • Reply Fru Vallmo 28 september, 2011 at 11:32

  Min vardag! 😉 Vilket härlig bild av hallen!
  Önskar dig en fin onsdag

 • Reply livetsomdetserut 28 september, 2011 at 11:33

  Haha jag är precis likadan, fast man kan se det som multitasking utan något definitivt slut! 😛

 • Reply Himlavit 28 september, 2011 at 12:03

  Jag finner inga ord till hur fint ni har det.. Lovely!!
  Och jovisst känner jag igen mig.. Är ju glömskan själv. Iallafall privat, i jobbet kommer jag ihåg allt konstigt nog =)

  Trevlig dag
  KRAM KRAM

 • Reply Elin 28 september, 2011 at 12:11

  Vilken bra jämförelse, mellan nätet och hemmet; det är klart jag känner igen mig både vad gäller nätsurfandet och plockandet hemma!

 • Reply Ord & Känsla 28 september, 2011 at 14:06

  Det är tyvärr det kvinnliga som de flesta känner igen sig i. Ibland kan det bli för mycket av allt plockande och man mår dåligt av det…
  Fin bild du visar på hallen!

  Kram Helena

 • Reply FaB Keramik 28 september, 2011 at 17:46

  Ujuj. Jag är aldrig förvirrad 😉 eller?
  Gudars vad rent det är hemma hos dig. Kom och hjääälp mig!
  Kram Frida

 • Reply Tina 28 september, 2011 at 18:01

  Samma här, hinner knappt ta ett steg framåt förrän jag glömt var jag var på väg..nä, så illa är det inte men känner igen mig!
  Hade gärna glömt mig själv i din fina hall…

  KRAM

 • Reply Systrarna Hjertén 28 september, 2011 at 18:18

  Japp, klockren (hehe) beskrivning!

  Mvh
  Frida

 • Reply Kia 28 september, 2011 at 18:28

  Mmm fast många ggr när jag gått in i ett rum stannar jag upp och försöker att komma på vad var det jag skulle göra?? Har hört att det är en ålders grej. : )
  Fördelen är att man får undanplockat lite överallt!

  Kram Kia

 • Reply Livet på Vestergård 28 september, 2011 at 18:44

  Javisst känner man igen sig 🙂
  Supersnygg hall!
  Kram Kicki

 • Reply Hanna 28 september, 2011 at 18:57

  Ja jag känner igen mig mer än väl. Gör alltid så.
  Tyvärr hörde jag på en föreläsning en gång att kvinnors simitalkapacitet (vet ej hur det stavas)slår hårt mot oss.
  Ha en fin kväll.
  Kram
  Hanna

 • Reply a 28 september, 2011 at 20:20

  Klockrent! Känner alltför väl igen mig 😉

 • Reply Marias Hörna - Njut av livet ♥ 28 september, 2011 at 20:34

  Här skall du få ett tips på en blogg jag tror du gillar. http://tispsytessie.blogspot.com/ Tipsytessie. Kanske du redan har varit där och kikat, om inte så gör det. Känner tjejen lite som har bloggen…eller mer hennes mamma egentligen.
  Therese som hon heter bot också i Alingsås. Kram Maria

 • Reply Ylvali 28 september, 2011 at 20:53

  Vilken vacker kakelugn i den fina hallen…jag förstår att du "gärna" springer här ;-). Men jag är precis likadan…gör en sak och kommer sedan på tusen andra under tiden så att det jag skulle göra inte blir gjort.

  Kram
  Ylvali

 • Reply Mika 28 september, 2011 at 21:08

  Precis så är det! Skönt att höra att fler har sådana dagar! Jag har infört en korg som står nedanför trappan på första våningen. Allt som ska upp på övervåningen lägger man i den och behöver på så sätt inte rusa upp varje gång.
  Annars är jag ganska ostrukturerad… minst sagt… men det klarade jag ut!

  Kram
  Mika

 • Reply Made by Ina 29 september, 2011 at 05:18

  Haha det var sjukt bra beskrivet, jag känner igen mig totalt!
  😉

  kram Marina

 • Reply I mina gömmor 29 september, 2011 at 06:53

  Oj, allt jag skrev försvann!
  Jo visst är det så att man virrar bort sig när man är på väg till ngt!
  Jag hoppas att du inte blir hemmablind utan verkligen _ser_ hur fint ni har det! Älskar den här ljusa hallen!

  Ha en fin dag, kram Malin

 • Reply Anette Ryan 29 september, 2011 at 12:45

  Hej! Måste ju säga att det är tur att mitt hem inte är så stort som internet. För då skulle jag verkligen surfa bort mig totalt. Ibland tänker jag att jag måste ge migsjälv regler för mitt surfande så att jag inte går vilse så mycket 😉
  Ha en fin dag och hoppas du surfat rätt!
  Kram Anette

 • Reply ida 1 oktober, 2011 at 18:05

  Ja verkligen… får inte gjort någonting här hemma 😉 Eller hur var det nu? Massor blir ju gjort, men inte helt enligt planen alla gånger. Ljuvlig kakelugn du delar hem med! 🙂

 • Reply schousnigel.se 9 september, 2012 at 07:20

  Et "gammelt" indlæg, men hvor er det godt skrevet. Her kender vi alle os igen….og sådan kom dagen til at gå 😉

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.